cleanul ???

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 29 Aug 2008, 22:07

pun pariu ca vb seamana cu o insecta sau ii bine colorat :lol:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 30 Aug 2008, 13:38

Voblerul este vobler! Indiferent cum este el colorat!
Parerea ma este ca, pana la urma, conteaza cum este prezentat, deci tine de maiestria fiecaruia in parte! In fond are cativa centimetri, si cateva grame bune... Insecta care seamana a peste?!?!...

Posibil sa ai dreptate!!! :lol:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

MAYER_MARYUS
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MAYER_MARYUS » 01 Sep 2008, 18:55

contrazic. nu de putine ori cleanu sare cu voblerul in gura imediat ce acesta atinge apa... se spune ca prima intepatura trebuie sa o dai imediat ce voblerul atinge luciul apei. eu personal asa procedez. studiez atent locul, il aleg pe cel bun, lansez, si imediat ce voblerul atinge apa intep. nu de putine ori am avut surpriza sa fie si peste... clean...

trebuie urmarit.... uneori se hraneste la suprafata, alteori intre ape... uneori tocmai la fund!!!

ionut aici ai mare dreptate sant zile in care da doar pe cadere nu o data mi s-a intamplat..... de cateva ori vobleru nici nu apuca sa cada pe apa,
in special in zona cu copaci cazuti....iar alte dati sa il caut tocmai pe fund in mijlocul verii,cand ar trebui sa stea maxim intre ape...dar asta e cleanul

hegedusalin
veteran
veteran

parerea mea

Mesaj de hegedusalin » 01 Sep 2008, 22:47

chestia cu agatzatul in momentul in cae cade voblerul au ce-o fi naluca, mi se pare o prosie. Dak lansezi ca lumea simti dak iti loveste ceva chiar de la contactul cu apa. deci aghetzi dak e nevoie. In mod normal cand naluca ainge apa tu deja esti cu firul intins. Cleanul si avatul culege naluca chiar in momentul in care atinge apa nu pt ca ar fi confundata cu o insecta ci pt ca e reflexul de rapitor. Asa cum noi rsarim la un zgomot neasteptat asa ei la un zgomot intre anumite limite au reflexul de a testa ce e. Si cum mainile le sunt legate iau in gura. Nu de putine ori luau si chistoacele de la tigara pt o sec si apoi le aruncau afara.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Sep 2008, 02:09

Cam asa e...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Sep 2008, 08:33

asta cu intepatu cleanului e cam vrajeala
de cele mai multe ori se preinteapa singur din atac si i-o mai dai asa de siguranta

cine poa sa zica ..ca are reflexeul ala sa intepe instant cand da cleanu in vobler ?

poate dupa mult red bull si ecstasy :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Sep 2008, 08:35

Sorin scrie: cine poa sa zica ..ca are reflexeul ala sa intepe instant cand da cleanu in vobler ?
Eu.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Sep 2008, 08:38

in afara de tine , am uitat sa mentionez :D
pescuiasca si el va

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Sep 2008, 08:39

si era vorba de intepatu din atac nu din 5 in 5 secunde ca tine , doar doar il nimeresti :D
pescuiasca si el va

Dornea Ionut
senior
senior

Re: parerea mea

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Sep 2008, 09:18

hegedusalin scrie:chestia cu agatzatul in momentul in cae cade voblerul au ce-o fi naluca, mi se pare o prosie. Dak lansezi ca lumea simti dak iti loveste ceva chiar de la contactul cu apa. deci aghetzi dak e nevoie. In mod normal cand naluca ainge apa tu deja esti cu firul intins. Cleanul si avatul culege naluca chiar in momentul in care atinge apa nu pt ca ar fi confundata cu o insecta ci pt ca e reflexul de rapitor. Asa cum noi rsarim la un zgomot neasteptat asa ei la un zgomot intre anumite limite au reflexul de a testa ce e. Si cum mainile le sunt legate iau in gura. Nu de putine ori luau si chistoacele de la tigara pt o sec si apoi le aruncau afara.
din ezperianta, pot sa spun ca din momentul in care ai facut "lansarea" si pana in momentul in care ai inceput sa "invarti" mulineta, pana voblerul se aseaza in apa... este un timp mort, timp in care tu nu prea mai ai control exact asupra nalucii... ca sa ai o prezentare fireasca, tot din experienta vorbesc, naluca trebuie sa cam pice cumva lejer de sus in jos, si nu fortata, zmucita de un fir perfect intins la contactul cu apa... asa ca aici intervin cateva variabile datorica carora nu poti controla perfect naluca la contactul cu apa:
1. burta pe care trebuie sa o faca firul pentru a realiza o prezentare frumoasa, fireasca a nalucii.
2. vantul care poate exista sau nu si care te poate ajuta sau nu.
3. curentul apei, care iar, te poate ajuta sau nu.
4. lasi repede pick-upul mulinetei si incepi sa mulinezi....

ei bine am constatat ca acea recuperare a surprusului de fir, care uneori poate fi mai mica, alteori mai mare, este mai benefica a se face printr-o "intepatura" din varful lansetei decat printr-un mulinat clasic...

este foarte mult de discutat pe tema, trebuie tinut cont de foarte multi factori, foarte multe variabile, deci....

aici era vorba de momentul in care cleanul ataca la suprafata in momentul in care naluca abia daca atinge apa.... si da, si mie mi s-a intamplat sa imi sara in sus cu voblerul in gura!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Scrie răspuns