cleanul ???

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Sep 2008, 14:30

vorbim si mergem odata .

inca nu stim :oops: , cel mai pb joi noaptea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 02 Sep 2008, 15:01

mai toni, iti pun pariu ca nu te ia! cica sa te dai si tu cu capul de pereti vreo 2-3 ani, sa cumperi voblere care nu "merg" si sa mai pierzi alte cateva sute, etc si dupa anii astia sa te reapuci de crap :))

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Sep 2008, 15:20

ma xervere de ce esti rau ?
o sa vezi ca-l iau
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 02 Sep 2008, 15:26

il iei unde ? la cantar, la fuga, la sanantoasa, la 13-14 ... ?? :) glumim si noi! mai Toni, cred ca are de gand sa te ia, dar ... cica trebe sa aduci si tu o palinca triplu rafinata sa se'nbete bine si dupa aia iti spune ce si cum! daca ii dus uita ca te-a luat si esti scos ; vei avea sansa sa-i propui sa te ia inca odata fara sa-si dea seama ca ai mai fost :)

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 02 Sep 2008, 16:51

Daca stau sa ma gandesc Sorin are dreptate , si la mine dupa pastrav cleanu este pe urmatorul loc .De vreo trei ani am cam uitat de cleanul de pe Arges (totusi aici am recordul de cantitate) caci am descoperit cateva locuri dintre care doua superbe (si de aici unul din plusuri in pescuitul lui) unde ma duc de cateva ori pe luna. Pescuiesc la clean numai la vobler si am uitat complect de rotativa (cu care de fapt am inceput pescuitul lui) care nu este nici pe departe la fel de spectaculoasa.Cum spone old_ Radu importanta este si localizarea lui dar asta vine cu timpul si apoi te duci direct unde trebuie , pe de alta parte pescuiesc un pic atipic, apropo trebuie sa amintim aici si ca forma voblerului conteaza atunci cand ataca ( eu ii zic primul atac) naluca la atingerea apei. Folosesc mai multe tipuri de voblere insa am si eu preferatele mele , vineri ma duc la stiuca insa Duminica sau luni ma duc si la clean .

Numai bine...

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Sep 2008, 19:56

Tavi scrie:Si eu as zice ca cleanu ataca destul de tare, nu e nevoie de multa arta sa-l intepi.
Legat de atacul la caderea nalucii in apa, e de baza sa ai firul intins in momentul ala. Numa sa nu te sperii de atac si sa ai o tzara de rabdare macar sa-l simti in batz. Daca ai firul intins e chestie de fractiune de secunda, dar poate e mai bine sa intarzi un pic, desi suprinzator. :lol:
sa iti spun o chestie legat de atacul violent al cleanului...
duminica seara am, iesti pe garla. m-am dus in locurile care le stiam eu...
am lansat intr-un repezis, intr-un loc unde apa loveste cu putere intr-un mal abrupt si curentul este destul de puternic. la foarte scurt timp dupa "aterizare" in acel curent (voblerul s-a asezat in apa imediat, caci recuperam contra curentului deoarece nu imi permitea pozitia altfel) am simtit o foarte usoara vibratie. experienta si faptul ca eu cunosteam ca in acel loc sta cleanul, m-a facut sa nu ma insel ca a fost un atac si bineinteles ca am intepat. repet, abia daca am simtit vibratia in varga. in urmatoarele fractiuni de secunta mulinam in gol... vazand ca nu se simte nimic, voblerul iesind deja din curentul puternic, am mai intepat 1 data, mai lent si mai lung, si am inceput sa mulinez mai cu viata. cand mai aveam 1 m de fir, ce crezi? cleanul era in vobler!!! venea cu el in gura exact in directia in care eu recuperam. abia cand a simt ca da cu nasul de aer a inceput lupta, prea tarziu, din pacate, pentru el... am dat, evident, noroc si l-am eliberat!!!

concluzia:

uneori abia il simti ca este in cele 3 ancore mobile!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Sep 2008, 16:04

@ Dornea Ionut...

...asta se intampla destul de des,mai ales la cleni mai "rasariti".
... in concluzie,nu ezitati sa intepati atunci cand aveti impresia ca ceva s-ar interpune in recuperarea firului,fie aceasta opozitie chiar si foarte mica.

Fir intins ! tuturor. :wink:

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 03 Sep 2008, 16:09

intrebarea e alta : cu struna sau/si cu fir textil :) - ilie stie raspunsul ....galeria confirma :)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Sep 2008, 19:36

Am depasit etapa aia,acum pescuiesc fara fir,de nici un fel.E mai bine,nu mai deranjez pe nimeni iar atacurile sunt mai bine simtite in bat :lol:

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 03 Sep 2008, 20:18

Astazi am plecat in graba si am uitat gentuta cu mulinete , pe malul raului mi-am dat seama ce am facut dar noroc ca in masina am in permanenta o lanseta mai ,,universala" idem mulineta. Din pacate mulineta are pe ea textil , si m-am cam chinuit putin, la clean nu dau cu textil deoarece cat de subtire ar fi nu am aceiasi precizie si frecarea cu inelul de varf care are diametru f.mic e deranjanta .Cu toate astea am luat 7 buc frumusele ,unul spre 7-800 gr, am stat cam 2 ore si ca niciodata toate locurile colcaiau de puiet, pe de alta parte marea majoritate a locurilor mai bune imposibil de abordat din cauza vegetatiei , mi-am facut picioarele praf . Cred ca la anu va fi un varf in pescuitul cleanului , mai ales ca am vazut si f. multe exemplare de dimensiuni notabile care nu se prea sfiau de apropierea mea. Mai este un pic si incepe adevaratul sezon si sper ca cu un pic de noroc si cu mai mult bun simt la anul sa fie asa cum am spus.

Numai bine...

Scrie răspuns