Clean - dimensiuni maxime/recorduri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 09 Apr 2009, 09:16

daca ar fi sa dau si o greutate, cred ca avea minim 10 kg

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Apr 2009, 09:41

leonb scrie:noi radem si glumim cu dimensiunile, dar nu e de ras deloc; poate ca nu interveneam, dar mi-am adus aminte ca si eu am vazut un monstru de clean; locatia : Ocna-Sugatag(MM), baile vechi, intr-o surpatura de mina a iesit apa in urma cu multi ani; apa e dulce totusi (ce putin la suprafata); eram la pescuit de clean cu carabus, cred ca prin 91-92, nu mai stiu exact; m-am uitat la el cred ca vreo 3-4 minute pana am indraznit sa ii lansez in fata; cred ca avea cam 1.10 insa era si foarte gras si gros. apa era destul de limpede, el inota pe langa mal (la suprafata), cel mai aproape am fost la 2 m de el; cand am vrut sa lansez (aveam o o fibra de sticla cu nailon de 0.25 cred) mi s-a blocat firul pe undeva si cand m-am intors sa vad ce e, intr-o fractiune de secunda a si disparut. De multe ori am mai trecut uitandu-ma cu jiind dupa el, dar n-a mai fost sa fie; nici macar o data nu l-am mai vazut; in schimb am vazut altii mai mici, pe la 60-70 cm; cel mai mare prins de cineva l-am vazut tot in MM, pe valea cosaului, satul cornesti, il prinsese cineva cu bob de porumb (era prin 85-87), cam 75 cm si 3 kg dupa spusele lui; eu peste 1,5 nu am prins niciodata. Asa ca, baieti, pe cai si la ocna-sugatag!
ala de 1,1m nu era cteno? nu de alta dar seamana al naibii iar ala chiar poate sa cresca bine peste 10kg, chiar f bine :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2009, 09:46

Zelea D scrie: el zicea k stiuca mare te observa de la distanta si dak u crezi k tu o pandesti pe ea si astepti sa o prinzi te inseli ea no sa traga niciodata la tine pt k stie de prezenta ta si tot asa...
Sa nu aud k nu mai sunt pesti, eu cred k nu mai sunt pescari adevarati ci doar braconieri!!!! si aia se lauda cat peste au prins...punct
Da, asa am auzit si eu, ca stiucile astea gigantice si-au tras de un sindicat si din cotizatii au strans destul cat sa cumpere binocluri cu infrarosii, senzori de miscare, ba chiar si periscoape. Asa incat bietul pescar va trebui sa pescuiasca din....helicopter sau sa ultilizeze tehnologia "stealth" pe care americanii o pun pe avioane sa fie invizibile! :lol: lasand gluma deoparte, e clar ca daca un pescar calca pe mal in mod zgomotos, lasa sa i se intinda umbra pe apa, plescaie cu cizmele in apa etc va face sa fuga toate stiucile din zona. Cat despre pestii f mari...da, mai exista, dar mult mai putini decat, sa zicem, acum 100 de ani!

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 09 Apr 2009, 10:06

daca era cteno? nici vorba, doar cleni am vazut cu miile; am fost "clenar" de mic, deci recunosc cleanu inainte sa il vad ;-). sigur era clean, cteno nu am auzit sa fie in acel lac (are cam 2-3 ha suprafata si adancimi de pana la 20 m, fiind un crater; crap si caras era, si dupa revolutie cred ca s-a mai bagat salau, nu am mai fost si nu mai stiu.

Zelea D
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Zelea D » 09 Apr 2009, 10:38

poate nu mai e densitatea aia de peste care era acum 30 ani sau acum 10 ani dar cert este k se prind pesti f multi dar nu mari cei mari tin sa spun sunt prinsi de pescarii experti sau braconieri.Aduc vorba iar de balta aia de la Sacu judet CS care anul trecut a venit un englez cu barca si sonar dupa ce a scanat apa a zis k aicea is monstrii si vroia neaparat sa cumpere balta dar astia de la primarie nu cred k sau inteles cu el.Balta e facuta de vreo 30 ani si e adanca adik undeva in mijloc vara are 4m si in perioada asta are vreo 6-7m ... deci io zic k pe rauri inca mai sunt namile de pesti si care la cresterea apelor se mai muta dintr loc in altu si inca cred k sunt cleni de peste 5kile chiar pe Timis :D

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 09 Apr 2009, 11:58

Exista cleni de 10kg .

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 09 Apr 2009, 12:08

cam ce varsta ar trebui sa aiba un clean de 10 kg?

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 09 Apr 2009, 12:11

15 ani?!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Apr 2009, 12:38

fishi scrie:Exista cleni de 10kg .
Exista Mos Craciun!

Dr@gos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Dr@gos » 09 Apr 2009, 13:01

cum sa fie cleni de 10 kg??? pe apele astea...asa cum a spus si MihaiV "exista Mos Craciun"

Scrie răspuns