Cel mai frumos drill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

hades
veteran
veteran

Cel mai frumos drill

Mesaj de hades » 13 Apr 2007, 09:53

Nu stiu daca s-a mai scris despre asta...
Ceva povesti, intamplari amuzante sau suparatoare...
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

stroemihai
utilizator nou
utilizator nou

Cel mai frumos drill

Mesaj de stroemihai » 13 Apr 2007, 10:14

Cel mai frumos drill? Cu un pastrav de 2.7 kg prins in Bolboci acum 3 ani....o senzatie super....nu stiam ca pot prinde asa ceva acolo....am dat de 2 ori cu o rotativa....nu ma asteptam ca la a doua incercare sa il iau....credeam ca am agatat ceva prima data....apoi cand am vazut ca vine spre mal.....si am vazut cat de mare e am inceput sa ma sperii.....aveam fir de 0.18, scule nu cine stie ce.....mai ales minciogul confectionat artizanal....a fost singurul peste ridicat cu acel minciog dintr-o paleta de badminton.....dar ce peste!....nemaipomenit...pacat ca nu se mai poate pescui acolo....in rest drilluri cu stiuci in delta....din care pe cea capitala am scapat-o....am ramas cu un gust amar de anul trecut....cu senzatia aceea neplacuta cand dintoasa scapa de lingura si apoi nu mai prinzi nimic....la ultima partida pe acel an....abia astept prima iesire anul asta...la stiuca....in delta! Fir intins!

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 13 Apr 2007, 13:21

Cel mai frumos dril :lol:

Pescuiam la trolling intr-o rezervatzie naturala si dupa o dimineatza de ...nimic aud sunetul pe care-l asteptam cu atita nerabdare: frana mulinetei aproape ca urla. Am oprit barca dar vintul destul de puternic facea drilul si mai anevoios. Dupa citeva secunde zarim la vre-o 40 de m un profil alb galbui iesind la citziva cm. sub apa. In barca eram eu si un amic care era si el extaziat de ce se intimpla. Prima mea reactzie la ce vazusem fusese ceva de genul: "Asta-i peste de record !!!!!!!!!!!!". Mai apoi o teama se ivi in mitea mea gandidu-ma ca pe unditza era echipata cu monofilament de 0.25 dar m-am cosolat spunindu-mi ca rabdarea poate birui fortza pestelui. Am incetat sa mai incerc recuperarea firului si ne-am hotarit sa urmarim pestele cu barca (frina lasa-se cam tot firul). Totul s-a intimplat f. repede nici nu am avut timp sa gindim prea mult. In cele din urma am ajuns aproape de "peste" care s-a dovedit a fiind o stinca la citva cm. sub apa :x

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Apr 2007, 15:29

cel mai frumos drill?
pai sa incep cu inceputul... ma manca ..de dimineata.cand sa plec la servici mi se agata de mana si lanseta de spin,inhat si trusa,le pun in portbagajul masinii si ..plec la servici.degeaba nu munceam cu drag si deci fara spor :( .mai trag o privire pe forum,o privire pe geam....ma hotarasc... ma fac luntre si punte ma invoiesc , si peste jumate de ora goneam spre prut. ajung scot lanseta pun un doli de la berti si ma apuc de cautat...nu trece mult si simt cum firul pleaca in sens opus mie.. intep scurt, de la capatul opus imi raspunde ceva zvacnind si mai tare..las sa ia fir si deodata o vad: un metru de stiuca! prima stiuca din viata mea! andrenalina nu va spun ce nivel avea... ma gandesc rapid la fir:normal e pacatos.mai recuperez eu ,mai pleaca ea..facem cu randul. ma gandeamla mincioc dar bineinteles ca nu-l aveam la mine. auzisem povesti cum ca te musca ,bla,bla... pana la urma vine ca mortul la mal,o iau frumos si o pun pe mal:prima stiuca ! 2,5 kg oau! nu avea chiar un metru( putin peste jumate...) dar era mareee si era pe mal!

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Apr 2007, 15:30

cam asta a fost.. :D

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 13 Apr 2007, 15:56

inceputul e promitator..... :D
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 13 Apr 2007, 21:24

gene3004 scrie:cam asta a fost.. :D
Asta cind a fost?
Faina senzatzia cind prinzi prima stiuca. Si mai fain la primul pastrav. :lol:

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 13 Apr 2007, 22:41

dar si mai frumos e primul somn.
eu l-am luat de curand si a fost cel mai frumos drill posibil pt mine.ustensilele fiind un vb rapala si un fir mono da 0,18 si un bat foarte flexibil.drilul a durat 40 45 min
somnul fiind de 14 kg :shock: :shock:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Apr 2007, 23:44

(cel mai frumos drill al meu a fost pe valea argovei cu un crap.
drill-ul a durat 4si1/2h, un peste intepat la ora 13:30, si pierdut la ora 18.
pescuiam cu varga de carbon de 5,7m si fir mono de 0,16. oricum prinsese acel fir un crap de 12 kg in anul respectiv.)

dar sa revenim in spiritul de "rapitori"

cel mai frumos drill, a fost intr-o miercuri de 17 noiembrie, 1999 dupa o cearta cu o amanta geloasa. :D

lucram schimbul 2, asa ca mi-am luat o lansetuta telescopica de 2,10m echipata cu mono de 0,20mm, si niste jiguri facute de mine din cositor, nu plumb...
directia? Pantelimon! aproape de casa...la indemana...cu speranta de a prinde niste bibani... si apoi la servici...
cobor prin parc...la vechiul debarcader, si fac mai multe lansari fara mari trasaturi...dupa vreo 3 ore aveam 2 bibanei.
era un frig, ingheta firul.. si aveam boabe de geata la inelul de varf.
cei care cunosc, stiu ca acolo la vechiul debarcader... sunt 2 cruci semn ca s-au inecat niste viteji, cam 20m distanta intre cruci... si din cauza cetii si a faptului ca nu era nici tipenie prin parc, mi se parea cam sinistru sa dau chiar intre crucile alea...
totusi am zis sa incerc: lansez...si............ nici azi nu-mi amintesc trasatura, dar stiu ca timpul s-a precipitat...si s-a oprit de mai multe ori...aveam in lanseta telescopica (o chinezisma) un peste mare...care lua fir..cu o viteza ingrijoratoare, aveam un shad micut portocaliu/caramiziu, care mai facuse surprize cu niste salai...
dupa 45-50min. l-am apropiat de mal... eu eram imbracat la pantofi, camasa... raiati noi...ce mai...urma sa plec la munca.
am scos pestele... un cteno de 9kg cu shadul meu de 5cm intepat in gat, nici nu i l-am scos, l-am apucat de operculi si sus cu el la metrou (sa nu incepeti cu eliberatul, ca nu va mai povestesc). :D
nu aveam in ce sa-l pun, mi-a dat o tipa de la un chiosc de la metrou o punga cu frutifresh, in care imi intra juma' de peste...am coborat la metrou... mi s-a rupt punga.. l-am tinut in mana pana acasa...m-aumplut de muci pe raiatii cei noi..si ma durea mana de frig si de greu ce era pestele...
intr-un rucsacel minuscul aveam lanseta si trusa de twistere..cam 5-6 cauciucuri si 5-6 jiguri :oops: vremuri modeste.... dar amintirea ramane mereu..cat m-am luptat cu acel peste...cum lua zeci de metri de fir...singur..
in tot timpul drill-ului nu a trecut nimeni pe langa mine...
finalul povestirii ? niste medalioane de cteno la cuptor.
am mai prins pesti mari... din care remarcabil pentru mine a fost un somn de 20kg la copca, cu o undicioara de 1,5m si fir de 0,25mm, dar tot nu se compara..emotia si drill-ul cu ce am trait intr-o miercuri 17.Noiembrie.1999

si o partida deosebita! (deja sunt suspectat ca scriu romane :D )
S-a intamplat intr-un uichend de octombrie, prin 2004 cand trebuia sa ma duc la parintii viitoarei sotii, pentru ca era ziua bunica-sii si vai se aduna familia...si se cadea sa fiu prezent...
dar eu vineri tocmai imi cumparasem o lanseta noua, si trebuia sa o probez... :twisted:
asa ca am declinat oferta si am plecat catre Dridu, spre marea suparare...a... ma intelegeti a cui suparare.

ajung, umflu barca...ma lansez vitejeste...catre digul scufundat...pomi...
praguri...insule si alte locuri... nici un tac... incepuse sa ma roada indoiala...si increderea mi se risipea...
devenisem super-stresat; colac peste pupaza, consoarta isi inchisese telefoanele, semn ca furtuna dde acasa era in crestere... :D
imi vine o alta idee: ma ancorez in fata unor crapisti care isi plantasera liniile, cu balize, cu tot tacamul cam pe la 100m. ceea ce nu stiau ei era faptul ca inca 20m mai in fata lor, erau cateva radacini de copaci cam pe 50mp, cu fundul tare, adancime cam 4m, si brusc fundul se surpa cam 3 metri intr-un prag foarte scurt... apoi fundul se uniformiza undeva cam la 7,5m si era si malos.
asadar, ma ancorez mai departe cam la 50m de balizele oamenilor, le-am dat binete, i-am intrebat daca-i deranjez, nu a fost nici o problema.
am pus un shad de 8cm/ jig de 4g. nr 5/0; cam aiurea aceasta combinatie de carlig mare, shad mare si bila usoara...de regula optez pentru minim 7-9g, pt. carlig mare si shad de la 8-10cm, mai ales pentru adancimi de la 4m in jos...
in fine: lansez spre baliza, si cam cand ma asteptam ca jigul sa atinga fundul, vad doua miscari mici in fir, nu una, care mi-ar fi spus, ca jigul e jos... am intepat...cu textilul spiderwire de mi-a scapat lanseta printre degete,si am urlat: ESTE!!!! dupa un stres care se acumula...in sfarsit descatusarea: un salau de 3kg, safteaua unei lansete noi... ce poate fi mai frumos?
pe acelasi loc, am mai luat 7 bucati in jurul a 2 kg.
a fost de vis...
acasa: eram beat..de drill... imi admiram zgarieturile de pe maini,pestii ii scoteam cu mana...asa ca nici nu a contat "distractia"de acasa.
asta a fost o partida frumoasa... nu un drill, ci 8! :wink:

va zic "fir intins" si "jos iliescu!" pentru acest uichend.

-ovidiu-
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 14 Apr 2007, 03:31

mai mult amuzanta ... primu meu dril serios somn 6 kg : dormeam pe barca cu un prieten, aveam loc amandoi ( 17/19 ani ), eram fara burti :lol: , si auzeam in vis clopotei; dupa care ma trezesc, vad babina 15m pe apa, si ma duc bumacit si incep mulinez, iasa si oamenii din masina, si eu mulinez pana nu mai pot. intra tata la prieten in apa cu minciogul, iasa cu una bucata somn frumusel impotmolit in nisip ! A 2 a zi povestiri !!!! : " se auzeau clopotei!! dar s-au auzit o ora !! .....si credeam ca le miscati deaia nu am intervenit " -relateaza un alt pescar la 50 m distanta :lol: :lol: :lol:. Iar eu autorul capturii am sperat toata noaptea ca nu scapa din juvelnic pestele :lol: :lol: :lol: :lol: .
Oricum de aici a inceput pescuitul serios ! :)
Obiectiv: 8,1 kg !

Scrie răspuns