inceputul lui martie 2007, ma iau cu niste prieteni sa megem pa cris la avat, ajungem, vedem apa (perfecta pentru avat), si incepem sa dam, trece o ora, doua, trei, cu greu reusesc sa iau unu peste doo kile, multzumit bag o tzigara, ii sun pe amici (iei gherla, kanci), mai bag o tzigara, si ma pune dreaku sa ma urk pe un bolovat si am inceput sa-mi testez voblerele, prin acelasi lok cred ca am dat cu vreo 30 de voblere, mai aveam unu, un deep diver fat gfr, intre timp imi aduk io aminte ka anul trecut rapea `ceva mare` pe malu alalalt al crisului, ma chinui si dau, cu greu ajung cu voblerul akolo, si incep si rekuperezs, la un metru de mal STOP!!!!, am simtzit un tzak mai discret fatza de tzaku de salau, dar ferm, stau o secunda si incep sa realizez ka `stanca` se deplaseaza, am crezut pentru inceput ca-i un salau imens peste 8 kg, dar ce ma soka erau miscarile in apa, mult mai nervoase si schimbarile bruste de directzie, firul de 0.22 tensionat la maxim, Blue arku lukra impekabil, batzu un maver essox kolak, stau ma kalmezs, adrenalina suvoia prin vene, se invartea zici ca era nebun in 30 metri patratzi, imi tremurau genunchi gandindu-ma ka am dat peste `pestele` vietzii, reusesk cu greu sa-l duk dupa juma de ora la suprafatza, cand konstat ku stupoare o umbra neagra imensa in apa krisului, ma chinui, incerca sa-l obosesc in pelicula si sa-i dau o gura de aer, reusesc si raman stupefiat SOMN aprox 10 kg pe criss, nici prin kap nu mi-ar fi trekut, il duk incet spre mal, si kand simte gustul malului o ia ka rakheta in larg, nu am reusit sa realizez ce mi se intamplase, frana fiind stransa dupa nenumarate recuperari, firul uzat printre pietre a cedat, intre timp un `mosuletz` de pe partea cealalta a vazut toata faza si fugea ku un minciok de karass spre mine, tremuram de nervi sub umbra unui tei pe un bolovan pe kriss, am bagat cred vre-o 4-5 tzigari gandindu-ma ce prost sunt, darr trebuie sa cadem ca sa invatzam sa ne ridicam, din ziua aceea nu mai dau ku mono indiferent de situatzie, nici nu vreau sa mai aud de mono, dupa o saptamana merg, ku batz de somn cu textil, pregatit darrrr nimikkk.