Cel mai frumos drill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 14 Apr 2007, 07:10

[quote="ovidiu"](sa nu incepeti cu eliberatul, ca nu va mai povestesc). :D

Excelenta povestirea,de mult nu am mai ras atat in fata calculatorului.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Super frumos,poate mai ai ceva amintiri!

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 14 Apr 2007, 08:28

Acum daca tot am deschis topicul sa va povestesc si eu un drill, nu cel mai frumos, dar primul ca pescar de spinning...

Merg intr-un week la bunici, io pescar de varga la clean...
Aveam cu mine si o chinezeasca de 2.10m cu fir 0.20 pe care o luasem in ideea ca poate dau la ceva crap.
Pe malul apei gasesc o lingurita rotativa, ceva mic cu buline rosii(sa nu ziceti ca nu stiam ce este, ca mai citisem si eu, dar de pescuit ioc...).
Ma intalnesc cu un prieten cara imi face un scurt instructaj si go to xxx.
Dupa multe lansari in copaci si pe malul celalalt, lingura a ajuns in apa :D
Mulinez putin si se opreste firul :?: (in gand deja injuram de zor ca ala m-a invatat naspa, si ca lingura se agata de fundul apei, etc...) dar nu vazusem ca firul era undeva in dreapta mea si ca fugea pe mijlocul raului.
Si ia si recupereaza..., clean frumos la aproape kil.
Primul drill si primul peste la spin :D
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Apr 2007, 18:15

@ndrey scrie:dar si mai frumos e primul somn.
eu l-am luat de curand si a fost cel mai frumos drill posibil pt mine.ustensilele fiind un vb rapala si un fir mono da 0,18 si un bat foarte flexibil.drilul a durat 40 45 min
somnul fiind de 14 kg :shock: :shock:
tu l-ai luat pe balta N?da-mi un MP
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 25 Apr 2007, 21:38

cel mai palpitant drill al meu s-a intamplat pe cand aveam aveam cel mult 10-12 ani (nu mai retin exact) si am mers cu bunicul la cosit de iarba pe malul teuzului. El cu coasa io cu undita.
"Armele" folosite : o lanseta hand made (par) din alun, inele din carbon de turda (sarma), fir cat mai gros, pe post de mulineta 2 cuie, pluta- dopul de la damigeana de vin, struna din coarda de chitara si o tripla luata din podul unui unchi :oops: Ca doar urmaream captura cea mare: stiuca, ce stiuca mama stiucilor
Am gasit un loc cu apa limpede si plin de pestisori la suprafata apei. Cu greu reusesc sa prind un peste (rosioara, cred) ca momeala . Bag tripla in pestisor "lansez" si astept... Ba cu pescuitul la pestisori, ba cu joaca, nu am urmarit tot timpul pluta mea de stiuca.
La un moment dat nu vad dopul... batul miscat... emotii, i-mi tremurau picioarele, il chem pe bunicul, ca nu prea stiam ce trebe sa fac. Dar bunicul zambind, ma lasa pe mine sa-mi scot captura... Pun mana pe bat si trag... monstrul opune rezistenta, "lanseta" paraie, pun mana pe fir si incep sa trag de el... io trag, stiuca se opunea de nu mai stiam ce sa fac sa o scot mai repede din apa. Vad la cativa pasi de mal ca se tulbura apa, io fericit ca nu-mi mai scapa stiuca ca-i prima mea stiuca si mare pe deasupra...
Cand am reusit sa aduc stiuca aproapede mal, spre dezamagirea mea era cea mai mare testoasa pe care am vazut-o pana atunci si de atunci incolo in apele de la noi :lol: :lol:

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 25 Apr 2007, 23:02

luci_t scrie:Cand am reusit sa aduc stiuca aproapede mal, spre dezamagirea mea era cea mai mare testoasa pe care am vazut-o pana atunci si de atunci incolo in apele de la noi :lol: :lol:
ahahha am patit-o si eu !! dadeam la shefild cica...lanseta cu pluta mai pe romaneste....la vierme ....si vad pluta la fund...trag, vad ceva galben si opunea rezistenta. in gandu meu era " vai ce ciortan frumos o sa iau, poate e mare, un crapcian ce sa mai " ....cand colo o aduc la mal si vad ditamai testosu :lol:
Obiectiv: 8,1 kg !

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 26 Apr 2007, 08:58

Testos am prins si eu la Dunare. Dadeam la gura stufului...cand deodata pluta incepe incet-incet sa plece la fund...Dau contra scurt....si incepe drilul. Si eu ma gandeam deja...mama--crapul...asta e mare... si a fost mare...vreo 2-3 kg a avut testoasa :). A fost C&R :))

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 04 Mai 2007, 08:54

Cel mai frumos drill ... toamna frumoasa ... anu trecut ... plecam la avat ... cum gagiu nu a cooperat ne oprim la un brat mort al oltului ... servisem niste pastile de la un amic ca o luat ceva stiuci ... asa ca plini de entuziasm ne apucam de sondat malu. Apa limpede ... lingura noua ... o vedeam la 1metru juma in apa ... si cum dadeam eu de vre-o ora fara un tzac ... (deja ma gandeam ca am luat o tzapa de la amicu cu stiucile) vad sub salcia cazut peste mal lingura cum coboara si apoi o pata mare argintie cum se intoarce peste ea ... contrez ... si atunci o inceput dansu ... echipamentu meu de avat (batz de 15-40 cu un fir de 0.20 si o struna de wolfram) nu prea cotiza la ideea de a tzin o stiuca pe loc. Ideea generala e ca so plimbat vreo 5 minute in sus si in jos cam la juma de metru de pelicula apei ... asa cat sa pot admira curbura batzului si spinarea ei. Singuru meu gand a fost ca daca o dau pe asta afara sunt profesor ... parca ma auzit gagica ... si mai baga un demaraj spre dreapta spre salcia de sub care a iesit ... batzu meu era in forma de U ... frana caraia dulce si .... stupoare ... firu moale ... zic clar o cedat firu ... ce mai ... sunt dobitoc dau la stiuca cu 0.20 ... mulinez plin de spume si stupoare generala ... nodu la locu lui ... da doar jumatate din struna. Ce dumnezei mi-am tras pentru ideea geniala de a pune o asemenea struna "moale" sa lucreze libera oscilanta :roll:
Colac peste pupaza amicu cu stiucile nu le luase pe balta respectiva ... ma gandesc doar ce fatza facea cand ii dadeam berea ca mo trimis pe balta respectiva si eu am ciocanit o batrana
:lol:
Asta a fost cel mai frumos drill al meu ... desi cre ca a fost si cel mai stresant

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Mai 2007, 08:59

Nu-mi zii ca i-ai mai dat si o bere...... Florine, Florine......... :twisted:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Mai 2007, 09:00

Asa e omu la noi, te trimete aiurea...... 8)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Mai 2007, 09:54

dan bobei scrie:Nu-mi zii ca i-ai mai dat si o bere...... Florine, Florine......... :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns