Ce lanseta sa aleg.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ce lanseta sa aleg.

Mesaj de vampir » 05 Mar 2015, 21:08

Valeriu am folosit si eu o lanseta de buget redus ALCEDO PRIDE SPIN II 2.40, 10-40 grame si crede-ma ca nu ma facut de ras pe langa cei cu sakura sau altceva mai bun ( nu spun ca ar fi la fel de calitativa dar eu ma-m impacat f bine cu ea), singurul motiv care ma face sa nu o recomand este ca am rupt 3-4 cm din varf cand ma luptam cu niste mrene pe curent mare. Stiu sigur ca eu am exagerat si nu a fost lanseta 100% de vina dar totusi a cedat dupa 3 sezoane. Oricum este o lanseta cu mult peste bani ei. Si nici Savage Gearul nu e de fitze, este totusi pt cei modesti ca pret. Cand am vazut-o prima data am zis ca e mare teapa si va ceda in primul peste de 4 kg dar in lupta ma satisfacut destul de mult. Acum chiar o iubesc. A dovedit cu succes peste 40 de pesti in 6 luni de folosinta, pesti de la 1-6 kg. Am avut si unul de peste 10 kg in bat care a scapat si nici atunci nu am simtit-o la capatul puterilor dar am tinut foarte putin timp de acest peste. Un amic mi-a zis zilele trecute asa: daca nici acum nu avem de unde alege bete!! Insa un incepator trebuie totusi indrumat sa plece cu dreptul.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Mar 2015, 22:03

Excaliburul ala 25-50 nu e rau, doar ca are inelele cam mici pe plecare. O alta lanseta de vobler dar mere si la jig e spinblade de 2.4m si 10-30gr dar si asta are inele mici si maner cam lung dar e gros in carne si tine la tavaleala. Poate te intinzi unpic si pui mana pe un Shimano Compre Travel 2.1m MH, l-am scuturat in magazin si e si mai puternic decat celelalte 2, eu zic ca mere si la vobler si la jig, eventual pui mono la vobler si textil la jig. Cel M e mai de balta, nu l-as pescui pe rau.
Eu am la vanzare un Daiwa Powermesh 2.1m MH 7-28gr, e mai degraba de jig sau la jerkuri, e destul de rigid.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 06 Mar 2015, 09:42

Despre excalibur ai dreptate dar mi se pare mai necesar de schimbat la cea de 2.10 decat la 2.4(ceea ce nu e greu sau scump de inlocuit)merge si pe jig si pe voblere .eu o am si pe asta pe langa alte lansete si nu vad de ce la un buget redus sa nu o folosesti.
Cu 35 g jig a scos sotia mea un salau de 7 kg pe dunare.nu a parait nici nu a pocnit
Sunt sigur ca sunt lansete mai bune daca mai pune un ban langa dar am recomandat-o ptr actiunea blancului si costul redus
:-)

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 06 Mar 2015, 09:47

Plus ca aia 25-50 sunt cam exagerati, eu am dat bine cu jiguri de 5gr+guma si fir subtire, as zice ca e mai degraba un 7-20gr, poate ceva mai mult in sus.

Pe pagina de mai jos, sub poze, sunt cateva filmulete in care e folosit acest model:
http://www.energofish.ro/product.php/La ... Spin/4244/

marian0803
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marian0803 » 06 Mar 2015, 10:24

Va mltumesc tuturor pentru ca ma ajutati.acum am de unde sa aleg lanseta potrivita.
O sa analizez ce mi s-a recomandat si apoi va spun la care ma opresc.incerc sa merg prin magazine sa le caut sa vad cum se simt in mana.

marian0803
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marian0803 » 08 Mar 2015, 18:15

Da...am observat si eu ca domnul Bela foloseste lanseta http://www.energofish.ro/product.php/La ... Spin/4244/ utilizand naluca salmo thrill 5 grame iar producatorul recomanda 25-50 grame.

As dori sa stiu daca Lanseta Savage Gear Bushwacker XLNT 2,43m/10-40g echipata cu fir subtire arunca naluci de la 5 grame in sus.
Cei care au lanseta reusesc sa arunce 5-6 grame cu aceasta sau doar de la 9-10 grame?Bineinteles lansari destul de lungi.
Imi place foarte mult lanseta de la savage,de aceea intreb.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 08 Mar 2015, 18:58

si bineinteles ar trebui sa-i intrebi si daca arunca 40 g .banuiesc ca o lanseta 10-40 care arunca de la 5 g nu cred ca se incadreaza si in plaja superioara.
pasiunea ta ptr cele 5 g ptr clean nu o sa faca casa buna niciodata cu cele 40 reale de care ai nevoie ptr stiuca,salau,avat.
lansetele sunt departajate pe categorii de putere si daca ele se vor intrepatrunde la unele dintre bete nu cred sa acopere in intregime 2 categorii pe o singura lanseta.
poate ar trebui sa te gandesti la o lanseta ptr clean si alta ptr celelalte specii ;)

marian0803
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marian0803 » 08 Mar 2015, 19:17

Cu siguranta cu 2 lansete acopar mai multe situatii.De inceput o sa imi achizitionez batul de la savage iar pe viitor o sa caut inca o lanseta pana in 10-12 grame puterea de aruncare.Eventual sa prin clean sau pesti de talie mica.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 08 Mar 2015, 19:24

Sunt prea putine grame. Eu folosesc voblere de la 9-10 grame in sus dar nu imi trebuie lanseuri lungi. Pe twister se incarca bine pe jiguri de la 14 grame in sus. Poti lansa si grame mici dar sacrifici din lungimea lanseului si din sensivitate mai ales daca dai cu monofilament. Daca iti trebuie de la 5 grame cauta altceva. Eu am 2 bete, un 2.10 metri, 3-18 grame pentru clean, pastrav, biban si cel de 2,43 m si 10-40 grame pentru mreana, stiuca,salau, somn. Poti gasi un bat pentru toate speciile dar undeva trebuie sa faci compromisuri. Ori nu ai in mana ceva f bun pentru celan ori ai in mana ceva care nu suporta grame prea multe pentru a aborda toate locurile cu twisterul. Batul de clean este mai scurt sa ma pot strecura cu el pe sub crengi. Eu zic sa te hotarasti spre ce specie inclini si spre ce naluci, voblere sau twistere. Pentru inceput eu te sfatuiesc sa incepi cu voblere si un bat de 5-25 grame. Daca poti mergi la pescuit cu baietii care pescuiesc de mai multa vreme si invata treptat cum sta treaba. De unul singur chiar si cu toate dotarile ce sunt in ziua de azi iti va fi foarte greu. Eu cand am inceput imi era greu ca nu gaseam mai nimic si mai simplu ca orice gaseam trebuia sa probez si sa invat sa ma descurc cu ele. Astazi ai atatea informatii si dotari ca nu stii de unde sa incepi si te zapacesc de cap toate tehnicile astea, de le faci varza pana sa incepi sa prinzi cum sta treaba exact in zona ta.

marian0803
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marian0803 » 08 Mar 2015, 20:19

O sa imi iau xlnt -ul de la savage pt avat,stiuca,somn,mreana unde voi folosi voblere si jiguri.Dupa ce mai invat putin din acest stil de pescuit o sa ma orientez spre a doua lanseta mai finuta pentru pesti mai mici,la clean,biban.
Ai drepate in legatura cu partenerul de pescuit,pot invata repede si bine de aceea cand o sa fac iesiri pe malul apei am sa caut pe forum pescari din zona mea.

Scrie răspuns