Ce lanseta sa aleg.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

keymaker
senior
senior

Re: Ce lanseta sa aleg.

Mesaj de keymaker » 04 Mar 2015, 20:26

am cautat si eu rapitorii pe la voi, dar lumea nu prea stie de ei
nu ai stiut tu s-ai gasesti asta e sigur....
daca tu nu ai prins inca salau lanseta e de vina sau ce?se prind pesti si cu scule ieftine ca poate omul nu are bani
...si nu m-am adresat tie ci colegului care intreba .daca vrea sa asculte ceva de la mine ok daca nu tot ok.
ia-ti omule(marian) o lanseta fast si da preponderent cu voblere si injura pe cine vrei tu dar sa nu spui ca nu ti-am zis

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 04 Mar 2015, 21:10

Nici eu nu sunt adeptul de fast sau xfast.....

mai ales la un pescuit pe rau la voblere si linguri....

iar in plus multi incurca rigiditatea blancului cu actiunea. Si o fibra de sticla poate sa fie fast.

s-a mai spus de multe ori pe aici.. si e plin netul de exemplificari... actiunea unei lansete e data de felul cum se indoaie si nu de cat de rigid e materialul din care e construita.

Eu personal ca bat universal pentru Mures cand nu am chef sa car mai multe bete dupa mine, ceva batul bun la toate ce sta in portbagaj e un Shimano Beastmaster MH 15-40.
Am prins cam de toate cu el.... si face fata si la ceva somni, doar daca nu sunt cumva supraponderali :))
Imagine

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 04 Mar 2015, 22:08

Spuneti mai pe inteles ca-m pe la ce bete sa se uite baiatu ca el vrea sa ia un 2.10 de 3- etc grame de i se incolaceste pe mana cand va lansa mai in curent. E incepator si se uita la buget totusi modest. E asa stiuca multa pe Mures de nu poate sa ia un bat, de ii tot recomandati bete diferite? Stie cineva ce specii predomina si cu ce poate sa se confrunte un incepator?

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 04 Mar 2015, 22:24

Ii trebuie un bat care sa arunce real 10 -40g +..se poate intalni cu toti rapitorii din apele noastre ,si nu numai rapitori(mreana)..deci are nevoie de un bat puternic cu rezerva mare de putere pe talon...un bat moderat ..nu se poate juca cu 3 gr etc doar daca pescuieste exclusiv la clean..

marian0803
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marian0803 » 05 Mar 2015, 08:47

Va multumesc pentru sfaturile pe care mi le dati,ma ajuta mult.O sa caut in continuare o lanseta mai lunga de 2.4

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 05 Mar 2015, 08:56

tot din "vasta" mea experienta, am prieteni care pescuiesc stiuca si cu bete tari, si cu bete moi, si fast, si moderate, etc.
Concluzia, alege-ti un bat pt salau, si va fi bun si pentru stiuca. Pentru salau, in functie de debitul apei, iti poti lua ceva mai puternic sau mai finut.
ideea e sa fie un bat ferm, cu cat ansamblul e mai putin elastic, cu atat vei simti mai bine structurile, fundul apei, si tzacurile fine.
7-28 grame / 10-30 grame ar trebui sa fie suficient.

http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 38121.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 38106.html

astea mi-au parut interesante...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 05 Mar 2015, 09:13

Esti pe drumul cel bun ..da pt Mures de pe mal ,e bine sa ai un minim2,40 cm lungimea la lanseta..cel mai bine e sa mergi pe la magazinele de profil si sa pui mana tu pe lansete sa le vezi puterea..dar repet Cw sa fie de 10-40 g real ,eu acum umai ce mi am comandat asta shimano nasci 246MH tot pt Mures..

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 05 Mar 2015, 18:36

Daca este nevoie de 2.40 si 10-40 grame eu folosesc asta si merge brici si la vobler si la jig pe ape curgatoare. Trage bine lanseta de pesti de 4-5-6 kg. http://www.totalfishing.ro/lanseta-sava ... 39594.html

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 05 Mar 2015, 20:07

Salut, pentru pescuit pe rauri sunt cateva lansete la pret bun pe care le-ai putea folosi:
- Shimano Scimitar AX 2,40 MH
- Abu Garcia Vendetta 2,43 M
- Schimano Catana CX 2,40 M
- Rapture Intruder 2,40 M

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 05 Mar 2015, 20:13

vampir scrie:Daca este nevoie de 2.40 si 10-40 grame eu folosesc asta si merge brici si la vobler si la jig pe ape curgatoare. Trage bine lanseta de pesti de 4-5-6 kg. http://www.totalfishing.ro/lanseta-sava ... 39594.html
E o lanseta foarte buna, foarte laudata!!!
insa e destul de scumpa...pentru cei care sunt la inceput.
Eu unul mi-am luat un rapture la o treime de pret, sunt foarte foarte multumit !! acum urmeaza sa prind salaul :)))))
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Scrie răspuns