Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

existTM
junior
junior

Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?

Mesaj de existTM » 24 Iul 2016, 19:22

Salut,

Sunt in cautarea unei lansete pe care doresc sa o folosesc in urmatoarele scopuri :

- pescuit la jig cu plastice mici pt biban / salau.
- pescuit la spinnerbait / jigbait pentru biban.

Pescuitul se va face strict de pe mal.

Pana acum optiunile mele ar fi:

1. Cormoran Corman GTS Trout & Perch 2.40m, 3-17g

Lungime: 2.40m;
Lungime Transport: 126cm;
Nr. tronsoane: 2;
Greutate lansare: 3-17g;
Greutate: 135g;
Numar inele: 9, SIC;
Material: carbon HM;
Maner: EVA.

2. Cormoran COR-PS Ultra Light Jigger 2.40m 5-21g

Lungime: 2.40m;
Lungime transport: 123cm;
Nr. tronsoane: 2;
Greutate lansare:5-21g;
Greutate: 135g;
Numar inele: 9, SIC;
Material: carbon SM24;
Mandrina cu despartitor din lemn;
Maner: pluta;

Intrebarea numarul 2 (in conditiile in care nu credeti ca exagerez :lol: ): Cu ce mulineta ati asezona lanseta aleasa?

Eventual astept si alte recomandari din partea voastra cu atat mai mult cu cat nu sunt foarte limitat la buget :twisted:

Va multumesc anticipat si fire intinse sa avem cu totii!

zvic
veteran
veteran

Re: Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?

Mesaj de zvic » 24 Iul 2016, 21:59

Daca nu ai limita de buget, as zice astea:

St Croix Legend Elite LES70MLF
Shimano Twin Power 2500s

Lanseta merge bine la jiguri de la 3gr+guma mica, as zice pana la 7gr+guma. Are rezerva de putere si pentru pesti mai imbracati.

O alta optiune, Avid AVS76MLXF2 si Stradic CI4 FB 2500.

Cele mentionate de tine nu le cunosc dar dupa plaja de lansare as zice ca sunt din gama de putere medium.

existTM
junior
junior

Mesaj de existTM » 24 Iul 2016, 23:35

zvic, multumesc pentru recomandare... poate nu m-am exprimat eu foarte corect, ceea ce vroiam sa spun e ca nu ma limitez la pretul lansetelor de mai sus, dar totusi ceea ce mi-ai recomandat este putin peste cat sunt dispus sa cheltui acum. Sa spunem ca as fi dispus sa dau pana undeva in jur de 1000 Ron pt combo lanseta + mulineta.
Totusi m-ai facut sa-mi dau seama ca poate vreau ceva mai light decat am aratat mai sus, probabil ceva in jur de 3-10g la 2-2.20m.
Inca astept recomandari.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 25 Iul 2016, 09:39

O lanseta superba pt. ceea ce vrei tu este http://www.totalfishing.ro/lanseta-spor ... 60505.html , montaj kr alconite, blanc HM, lucratura impecabila, buna si de jig precum si de reactive datorita actiunii MF. O varianta similara mai ieftina este http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 50304.html , montata kr, rapida, finisaje bune.
Ca si mulineta as imperechia-o cu http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 43435.html sau http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 39784.html
Urasc atarnatorii!

existTM
junior
junior

Mesaj de existTM » 25 Iul 2016, 17:29

Salut Stefan! Recomandarile tale reprezinta o optiune :) Imi place Sportex-ul, are review-uri bune... Ma mai orientez putin si vad ce aleg...

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 25 Iul 2016, 18:16

ca mulineta ceva usor si pe wormshaft, sa aseze firul frumos, cum e technium-ul.
lanseta as lua ceva de pe forum second, ceva facut cu dedicatie pentru jig.
la 5-600 gasesti lansete bune chiar si custom.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 25 Iul 2016, 18:42

mai sunt pe un site romanesc niste japoneze belea. pret tot 5-600.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

existTM
junior
junior

Mesaj de existTM » 25 Iul 2016, 21:20

Salut baieti! Tocmai m-am intors de la pescuit si trebuie sa spun ca ati avut dreptate. Am aruncat shad-uri si grub-uri de 2-3cm pe jig de 3g cu un alt bat al meu, un Cormoran ULX 1-9g 2.13m si vreau sa spun ca nu le simteam in recuperare... Tocmai mi-am dat seama ca am nevoie de ceva mult mai fin.. Si m-am gandit sa renunt la mulineta deocamdata si sa cresc bugetul pt bat. Sa spunem in jur de 1000 Ron strict pt lanseta.. Optiunile voastre raman tot cele de mai sus? Multumesc pentru suport ! :D

existTM
junior
junior

Mesaj de existTM » 25 Iul 2016, 23:06

Intre timp mi-au sarit in ochi si astea:

Daiwa Luvias 702 ULFS-AD 2.10m/0.8-7g
Fenwick Elite Tech River Runner Spin ERR72UL-FS 7'2'' 1/32-3/16
St Croix Avid AVS66ULF

Ma intereseaza sa fie finuta, sa simt cat mai multe cu ea ...

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 26 Iul 2016, 03:37

Nu imi dau seama exact cum dai tu dar ulx ar trebui sa fie suficient pentru ce vrei, nu trebuie sa simti bataia gumei cand recuperezi, te asigur ca atacurile le vei simti. Folosesti fir monofilament sau textil? Daca dai cu mono schimba pe un textil, un PE grosime 0,6PE.

In ultimele partide de biban, pe apa mica intre bolovani, am folosit un bat corcit de mine dintr-un bat mai vechi rupt si un varf de fibra de sticla de la o varga de 2m din aia pentru copii, cu mulineta de cast si fir 1PE si am simtit tot cu jig de 3 gr si charlie brewer de ala mic, de 1".

Un bat ieftin si bun e Formax Cort-X, este o varianta L de 2,28m, eu am varianta de 6'6", un bat foarte ok in ce priveste raportul calitate/pret, senzitiv, e sub 200 lei. O alta varianta destul de ok e spin blade elite10-30gr, puterea de aruncare e mult supraevaluata, am dat de vreo 2 ori cu el si e placut, suficient de senzitiv. Orice stcroix ML merge de la 3gr+guma si ai si rezerva de putere si senzitivitate, avidul ML e chiar superok, pentru un bat de biban eu nu as cheltui mai mult pe bat desi am dat de cateva ori cu legendul ML si e grozav, am dat si cu legendul L de 6'6" si e superb la biban.

Nu as merge pe UL, daca dai pe apa mai mare si ai nevoie de 4-5gr deja e prea mult, mai degraba L sau ML, mai ales pentru finesse la salau.

Scrie răspuns