Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?
Textil folosec (powerpro 0.15 aveam pe mulineta, parca...), dar probabil fiind obisnuit cu gume putin mai grele, pt salau, ma asteptam sa simt bataia gumei... Probabil asa se explica
- stefanflorin
- veteran
incearca un Sunline Super PE de 8lb ca fir http://www.totalfishing.ro/fir-textil-s ... 49491.html , este firul cu care dau la biban/strap de vreo 4 ani, si nu m-a dezamagit, are si un pret foarte bun pentru ce ofera, iar daca dai in agataturi poti pune un inaintas de fluorocarbon, ca sa nu faci legaturi foarte des. Firele in 8 mi se par mult prea fragile desi sunt foarte placute in pescuit.
Urasc atarnatorii!
In urma recomandarilor primite am restrans lista de optiuni la urmatoarele 2 bete:
1. Sportex Black Arrow 2.40m (model 2016), 1-7g
2. Fenwick Elite Tech River Runner Spin ERR72L-MFS 7'2'' 1/32-5/16
Care credeti ca ar fi mai potrivita? Ma intereseaza in special sa fie sensibila...
1. Sportex Black Arrow 2.40m (model 2016), 1-7g
2. Fenwick Elite Tech River Runner Spin ERR72L-MFS 7'2'' 1/32-5/16
Care credeti ca ar fi mai potrivita? Ma intereseaza in special sa fie sensibila...
- stefanflorin
- veteran
daca ai posibilitatea, vino la magazin si le poti pipai pe amandoua.
Fenwick-ul nu este pt. jig, este super elastic.
Fenwick-ul nu este pt. jig, este super elastic.
Urasc atarnatorii!
Multumesc pentru invitatie! As veni cu placere, problema e ca voi sunteti in Bucuresti, eu sunt in Timisoara
Oricum, Sportex-ul imi face cu ochiul.

ExistTM, firul ala de 0.15 nu e de 0.15 si normal ca nu simti mare lucru cu 3g+guma, desi eu cu ulx-ul de 2.4 simteam cu greutatea aia codita la twister.
dar unde dai la biban pe langa timisoara?
dar unde dai la biban pe langa timisoara?
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Am incercat pe Timis, mai mult de distractie... si sa vad cum merg jig-urile pe ULX, eu pescuind-ul aproape exclusiv la voblere + rotative pana acum. Ideea e ca la feeder am prins de mai multe ori biban pe timis (mic, ce e drept, dar am prins) si sincer am sperat ca poate intra un salau... Era cam tulbure apa pe Timis si am incercat intr-un loc pietros. Ideea e ca eu o sa plec la Fagaras in August si acolo o sa pescuiesc pe Olt, la barajele de acumulare + pe niste lacuri unde sunt tone de bibani. ULX mi s-a parut cam rigid pe varf pt jig-uri usoare (al meu e de 2.13m 1-9g), eu asteptandu-ma sa simt mai bine evolutia nalucii la recuperare. Cred ca Sportex-ul ala de 2.40m 1-7g m-ar satisface mai mult, e mai lung, mai sensibil.. Sper doar sa aiba suficienta rezerva de putere in caz ca lovesc un salau, sau ceva 

O sa-mi iau si un textil mai subtire..
nu da bani aiurea. ia-ti mai bine o lanseta pentru salau, si tine ulx-ul pentru bibi, oricum pe timis sa cauti biban la jig mic....ai mai multe sanse sa prinzi crap la popper. oricum nu o sa simti o asa naluca mica, poate doar cu un xul si fir nano.
daca ai 1000 de lei ia un avid x de 2.10 medium si o sa dai si pe baltile alea pe olt si pe timis si pe mures, sau vezi ca sunt niste custom-uri pe forum m-ml.
eu nu zic sa nu cumperi dar nu merita sa dai 1000 de lei sa pescuiesti biban pe timis, pentru ca e aproape inexistent.
daca ai 1000 de lei ia un avid x de 2.10 medium si o sa dai si pe baltile alea pe olt si pe timis si pe mures, sau vezi ca sunt niste custom-uri pe forum m-ml.
eu nu zic sa nu cumperi dar nu merita sa dai 1000 de lei sa pescuiesti biban pe timis, pentru ca e aproape inexistent.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Nu stiu ce sa zic.. In primul rand simt ca vreau un bat mai lung. ULX mi se pare ok pt locuri inghesuite, ape inguste, etc... Cand ies pe apa mai mare simt nevoia sa am o lanseta capabila sa arunce mai departe...