Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Ce lanseta ati alege pentru pescuitul la plastice mici?
Am o aplicatie asemanatoare, batul lung e ok pentru distanta dar e si mai greu si nu la fel de manevrabil,as ziceca intr-o partida de cateva ore deja conteaza. Eu la pescuitul de pe mal am ramas la maxim 7'6" dar cel mai des folosesc 7', acolo am gasit echilibrul intre greutate, rigiditate si actiune, performanta de lansare. Sunt lansete care se incarca mai usor ca altele, lanseaza mai bine pe anumite plaje de lansare.
Ca exemplu, am un bat pe blanc cabelas im7 704-2 dat pana in 21gr dar nu as pescui cu el cu atata ca nu duce, prelungit cu cca 5cm in cotor, cu o bradia 2000 si fir 0,8PE arunc cam 40m cu 5gr +guma daiwa d'fin de 6cm. Cu colmic calida 6'11" care e dat medium 3-10gr nu lansez atata, varful e mai rigid. Cabelas e placut si la 3,5gr+guma mica de biban, colmicul nu prea. In concluzie, ceea ce scrie pe bete nu e intotdeauna real, chiar si la americane, trebe sa pui mana pe ele si sa vezi daca sunt ce trebe ... cu conditia sa stii de ce ai nevoie.
Revenind la ce vrei tu, cel mai tare bat de biban pe care am pus mana e un cabelas fi.sh eagle 702-2, e un bat fast cu varf permisiv si rezerva de putere chiar si pentru salai, fara a fi rigid. Mi-a mai placut avidul si legendul ML de 7' ca senzitivitate dar astea sunt mai rigide. Am folosit o vreme premier ML in mai multe lungimi si e OK, nici prea rigid si suficient de senzitiv, rezistent la tavaleala. Pentru distanta de pe mal premierul PS76MLF2 sau avidul AVS76MLF2 sunt super, as inclina catre premier, l-am avut si l-am dat deoarece mi-a placut mai mult im7 pe aceleasi aplicatii.
Ca exemplu, am un bat pe blanc cabelas im7 704-2 dat pana in 21gr dar nu as pescui cu el cu atata ca nu duce, prelungit cu cca 5cm in cotor, cu o bradia 2000 si fir 0,8PE arunc cam 40m cu 5gr +guma daiwa d'fin de 6cm. Cu colmic calida 6'11" care e dat medium 3-10gr nu lansez atata, varful e mai rigid. Cabelas e placut si la 3,5gr+guma mica de biban, colmicul nu prea. In concluzie, ceea ce scrie pe bete nu e intotdeauna real, chiar si la americane, trebe sa pui mana pe ele si sa vezi daca sunt ce trebe ... cu conditia sa stii de ce ai nevoie.
Revenind la ce vrei tu, cel mai tare bat de biban pe care am pus mana e un cabelas fi.sh eagle 702-2, e un bat fast cu varf permisiv si rezerva de putere chiar si pentru salai, fara a fi rigid. Mi-a mai placut avidul si legendul ML de 7' ca senzitivitate dar astea sunt mai rigide. Am folosit o vreme premier ML in mai multe lungimi si e OK, nici prea rigid si suficient de senzitiv, rezistent la tavaleala. Pentru distanta de pe mal premierul PS76MLF2 sau avidul AVS76MLF2 sunt super, as inclina catre premier, l-am avut si l-am dat deoarece mi-a placut mai mult im7 pe aceleasi aplicatii.
Este absolut normal sa nu simti nimic cu ULX 1-9 g, pescuit cu textil 0,15. La gramajul de 3 g, grosimea firului nu permite nalucii sa ajunga pe substrat.
Pentru un plus de senzitivitate la ULX, iti dau doua ponturi. De fapt unul, ca cel in privinta firului ti s-a dat. Pescuieste cu un PE #0,6 si ai sa vezi cum incepi sa simti. Daca vrei si mai multa sensibilitate de la ULX-ul respectiv, schimba-i inelele cu un set de micro. Ai sa zici ca este alt bat!
Pentru un plus de senzitivitate la ULX, iti dau doua ponturi. De fapt unul, ca cel in privinta firului ti s-a dat. Pescuieste cu un PE #0,6 si ai sa vezi cum incepi sa simti. Daca vrei si mai multa sensibilitate de la ULX-ul respectiv, schimba-i inelele cu un set de micro. Ai sa zici ca este alt bat!
Ca sa fie ai mai clar in ce priveste firele, in general grosimile prezentate in magazin pentru diferite fire nu sunt reale, am verificat cateva pe micrometre laser metrologate, folosesc asa ceva la serviciu. Ca idee, marcajul PE mi se pare destul de precis, un 0,6PE are cca 0,16mm diametru, 0,8PE cam 0,18 iar 1PE cam 0,20 -am masurat de la mai multe marci si diferite fire, unele sunt ca un sir de carnati, unele sunt mai rotunde si mai constante pe lungime ... cam astea sunt diametrele reale.
Din amintiri, daca compari un 1PE cu power pro de 0,15mm din magazin, e clar ca power pro e mai gros, deci real are peste 0,20mm.
Din amintiri, daca compari un 1PE cu power pro de 0,15mm din magazin, e clar ca power pro e mai gros, deci real are peste 0,20mm.
O sa-mi iau ceva de 0.08, rezista la 3.7kg... Cred ca imi ajunge 

Baieti, multumesc pentru sfaturi! In urma mai multor recomandari primite atat in acest topic cat si prin mesaje private, m-am decis sa imi comand un St Croix Avid x de 2.13 3.5-10g + fir Sunline Super PE alb de 8lb. La astea am mai adaugat jig-uri Fudo, diverse greutati si marimi, micro shad-uri relax (Kopyto), raci Relax, shaduri Daiwa Duckfin, grub-uri si micro shad-uri Bass assasin. In concluzie m-am inarmat puternic si peste 2 saptamani plec sa le incerc pe Olt in jud. Brasov 

Salut! Unde mai precis mergi la pescuit pe Olt?
Pisces natare oportet
Intre Fagaras (BV) si Avrig (SB) sunt 5 hidrocentrale pe Olt... Cand ma trezesc dimineata imi aleg unul dintre ele si acolo ma duc la pescuit... Cel mai des merg la Voila sau la Scoreiu. Eu am bunici in zona aia, in satul Beclean si cunosc locurile alea de cand eram copil... Presupun ca si tu le cunosti avand in vedere ca esti din Sona 

-
- utilizator constant
Am fost in weekend pe barajul de la Avrig, era puhoi de lume cum nu cred c-am mai vazut vreodata pe balta 
Sute de lansete/undite in apa, corturi nenumarate...la capitolul peste tot ce-am vazut prinzandu-se a fost un caras si un biban palmasi, ceva rosioara/bibani prin juvelnice. Apa destul de puturoasa si tulbure.
Unde zici ca prinzi bibani la guma acolo?
Ontopic: in locul tau mi-as lua si 2-3 plicuri de gume de la reins. Si dupa o vreme, s-ar putea sa vrei sa treci la fire mai subtiri de 8 lbs

Sute de lansete/undite in apa, corturi nenumarate...la capitolul peste tot ce-am vazut prinzandu-se a fost un caras si un biban palmasi, ceva rosioara/bibani prin juvelnice. Apa destul de puturoasa si tulbure.
Unde zici ca prinzi bibani la guma acolo?
Ontopic: in locul tau mi-as lua si 2-3 plicuri de gume de la reins. Si dupa o vreme, s-ar putea sa vrei sa treci la fire mai subtiri de 8 lbs

Pe cursul vechi al Oltului e destul biban... Ii prind la rotative mici pana ma satur. La plastice n-am incercat inca. Aia vreau sa fac... Da ma duc 1 saptamana, stau 20h / zi la pescuit, insist cu plasticele sub baraj cand e oprit.. Tot intra ceva intr-o saptamana de pescuit
)

Poate ne vedem la o partida!
Pisces natare oportet