cate scule pierd/partida

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Aug 2005, 08:53

Asa e
mai ales daca dai din barca nu prea pierzi si daca ai si un dezagatator .....
de pe mal.... :D ....dac'-ar putea povesti copacii , tufele ...cate lanseuri cu pretentii de opere balistice au esuat lamentabil :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Aug 2005, 13:17

"Recordul" meu este de 10 rotative/zi de pesuit, cele mai multe fiind lasate in tufele/copacii de pe celalalt mal. Nu ca nu as fi avut dexteritatea necesara, dupa probabil mii (zeci de mii?) de lansari, ci pentru ca nu am suficiente cunostinte tehnice, se pare. Adica am prins o zi cu vant puternic, si mai ales cu rafale aparute imediat dupa lansare, astfel incat nu am fost in stare sa calcuez in timp util (adica instantaneu) modul in care trebuia sa corectez vectorul lansarii functie de variabilele postprogramare si lansare care influentau traiectoria rotativei cu care eu tinteam de obicei catre un luciu de apa de 1-2 m2 situat intre 2 tufe de pe malul opus al raului! :D
Culmea e ca la o noua iesire in zona respectiva, un pescar localnic mi-a aratat o rotativa recuperata din copaci, pe care eu am recunoscut-o imediat. (imi construiesc de unul singur rotativele cu care pescuiesc). Dupa ce a aflat ca este a mea, mi-a innapoiat-o. Si azi regret ca am acceptat, mai ales ca am dat destule linguri pe la prieteni.
Problema mea nu este ca mai pierd rotative, fiindca am de unde, chit ca trebuie sa pierd mult timp cu productia lor (noroc ca azi traiesc din stocuri, sau din CKD-uri, realizate pe vremea cand eram mai breaz, sau mai inrait)
Marea problema e faptul ca nu prea mai prind peste cu ele, iar explicatiile ar fi multiple. Prima este aceea ca nu mai merg asa de des la pescuit. Alta ar fi ca pe apa mare si murdara ai sanse la rotativa doar daca o folosesti pe post de carlig triplu!
Totusi, ar mai putea exista si alte cauze, care imi scapa. Oricum, unele pareri postate pe forum m-au pus pe ganduri. Ideea este ca in intrecerea cu pestele trebuie sa fii inovativ.
Fir intins!

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 31 Aug 2005, 13:11

de doua saptamani n-am mai pierdut nimic!!!
...inafara de partidele de pescuit :D :(
de la servici nu pot lansa pana in balta...
si parca vad ca in weekend iara ploua :?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Aug 2005, 16:21

remusnico scrie: Marea problema e faptul ca nu prea mai prind peste cu ele, iar explicatiile ar fi multiple. Prima este aceea ca nu mai merg asa de des la pescuit. Alta ar fi ca pe apa mare si murdara ai sanse la rotativa doar daca o folosesti pe post de carlig triplu!
Totusi, ar mai putea exista si alte cauze, care imi scapa.
Mai incearca si altceva,nu numai rotative.Pentru mine rotativele sunt pe lista sub voblere si oscilante.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 31 Aug 2005, 17:27

eu aproape ca nu am partida de spinning fara sa pierd macar o naluca.
bine, dar aici e vina mea.....daca dau dupa stuka fara struna :cry:
da ce sa fac...daca lansez cateva ore bune si nu vin decat cativa bibi, si cum scot struna...din primele lansari deja ..apare stuka, mare parte din ele...agatate in asa fel incat nu taie...dar cele mai mari....... :cry: inghit...naluca cu totul.., nu mi-e de naluca...ca nu dau cu un Rapala fara struna :wink: , dar mi-e de stuka
eh dar tre sa recunosc....am invatat asta de la Paul :twisted:

Gandac
junior
junior

Mesaj de Gandac » 31 Aug 2005, 18:12

-De pierdut pierzi orice ai face ,mai greu este sa mai gasesti ce ai pierdut dupa o partida de pescuit la magazin daca este vorba de vreun vobler ...

Gandac
junior
junior

Mesaj de Gandac » 31 Aug 2005, 18:24

-De pierdut pierzi oricum tot felul de naluci ,voblere..etc. Mi s-a intamplat sa nu mai gasesc acelasi model de vobler pe care l-am piedut si la care am avut rezultate la magazine..

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 31 Aug 2005, 20:01

Acu o sa ai rezultate la altele! :D
near the beer

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 08 Sep 2005, 16:00

dream_fishing scrie:, si cum scot struna...din primele lansari deja ..apare stuka,
sa conteze asa mult struna aia ??? :roll:
si daca intra oricum cu struna daca o scot insemna si mai multe sau mai mari ??? (stiuci)

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 12 Sep 2005, 21:01

salut
sunt suparat am pierdut un vobler rapala si 2 lingurite mepps
asta a fost pana acum cea mai mare pierdere
:cry: :cry: :cry: :cry:
salut

Scrie răspuns