"Recordul" meu este de 10 rotative/zi de pesuit, cele mai multe fiind lasate in tufele/copacii de pe celalalt mal. Nu ca nu as fi avut dexteritatea necesara, dupa probabil mii (zeci de mii?) de lansari, ci pentru ca nu am suficiente cunostinte tehnice, se pare. Adica am prins o zi cu vant puternic, si mai ales cu rafale aparute imediat dupa lansare, astfel incat nu am fost in stare sa calcuez in timp util (adica instantaneu) modul in care trebuia sa corectez vectorul lansarii functie de variabilele postprogramare si lansare care influentau traiectoria rotativei cu care eu tinteam de obicei catre un luciu de apa de 1-2 m2 situat intre 2 tufe de pe malul opus al raului!
Culmea e ca la o noua iesire in zona respectiva, un pescar localnic mi-a aratat o rotativa recuperata din copaci, pe care eu am recunoscut-o imediat. (imi construiesc de unul singur rotativele cu care pescuiesc). Dupa ce a aflat ca este a mea, mi-a innapoiat-o. Si azi regret ca am acceptat, mai ales ca am dat destule linguri pe la prieteni.
Problema mea nu este ca mai pierd rotative, fiindca am de unde, chit ca trebuie sa pierd mult timp cu productia lor (noroc ca azi traiesc din stocuri, sau din CKD-uri, realizate pe vremea cand eram mai breaz, sau mai inrait)
Marea problema e faptul ca nu prea mai prind peste cu ele, iar explicatiile ar fi multiple. Prima este aceea ca nu mai merg asa de des la pescuit. Alta ar fi ca pe apa mare si murdara ai sanse la rotativa doar daca o folosesti pe post de carlig triplu!
Totusi, ar mai putea exista si alte cauze, care imi scapa. Oricum, unele pareri postate pe forum m-au pus pe ganduri. Ideea este ca in intrecerea cu pestele trebuie sa fii inovativ.
Fir intins!