pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Gyorg
- veteran

-
Costica,
Se pare ca la topografie stai excelent , poate la fixarea si evocarea stai mai prost.
Iar in barca erati si voi tot doi din care unu cu minciocu care i-a trebuit timp adevarat sa vina pana la barca ...... noroc ca era unu care stia sa o tina ca altfel ramanea : ... "a mea a fost mai mare"
Daca iti aduci aminte avem o vb , streseaz-o cu popperul pana crapa dupa care pune o oscilanta sau o rotativa si-ai luat-o

-
Gyorg
- veteran

-
leba scrie:
uite, exact asa, si pe mine m-a enervat 13 la niste pescuieli. stiam c-o sa raspunda la subiectul asta. n-am vazut om mai perseverent, eu mi-as pierde rabdarea in 5 min. el, nu.

poate are un inger (sau drac

) care-i sopteste: "aici e stiuca, dincoace e salaul, nu pleca, insista!
Nu stiu daca este vb de perseverenta sau draci

, poate de inspiratie data de experiente trecute, geografia fundului sau topologia locului.
Am fost cu Paco la pescuit si m-a facut de am vorbit singur 3 zile la rand.
Leba, chiar sunt curios , la ce pescuieli am fost impreuna unde ai sesizat treaba asta si poate incerc sa-ti explic ?
De exemplu , la ceeace zice Peskariciul intr-o primavara am fost impreuna ai am prins pe locul respectiv o stiuca de 2 kg , iar cand o aduceam la mal o alta stiuca a muscat-o de coada , sigur ca dupa ce-am revenit am tocat cu stoicism locul ala si-am luat-o pe aia de 7 kg. Nu sunt sigur daca era chiar de stiuca aia dar am avut o motivatie pe masura.
-
Leba
- veteran

-
bai, deci te dai lovit acum, da?
la CM, sau poate ai uitat. nu spun exact unde ca se duc toti sa dea acolo 2 zile si 3 nopti.
si sa stii ca profanul de leba te-a urmarit din umbra. :oops bine, cat s-a putut. am vazut io, tineai shadul castigator in gura sa nu vada "ailalti" cu ce ne dai clasa. nu se face.
serios acu, cum dreak poti sa insisti atat pe un loc? pe mine ma lasa nervii, schimb cat schimb naluca si-mi iau zona. la mine se traduce asa: ori nu e pesti ori nu haleste.
-
Lostrita
- utilizator constant

-
Eu unul ca si un incepator in ale spinului,as zice ca nu este peste in zona dupa ce schimb 3- 5 artificiale...Dar poate ne lamuresc cum stau lucrurile elita spinului.....

-
georgelucius
- senior

Da de 7 zile consecutive pe acelasi loc fara nici un tzac ati auzit?
daca nu va spun eu ca au fost cazuri

-
Lostrita
- utilizator constant

-
-
adi777
- veteran

-
Daca exista "activitate" la suprafata dau cu floating, sondand o arie circulara , dupa vreo 5-6 aruncari schimb woblerul (de alta culoare ori marca), prima oara incep cu woblere mai mici dupa care pun mai mari. Daca nu vad activate la suprafata ii bag sinking, suspending, deep runner, sau oscilanta, asta in functie de culoarea apei, viteza etc. Daca nu merge cu nimic atunci bag rotativa sau twister (grub ori shad).
In general, insist cam juma' de ora intr-un loc, in caz ca nu are pofta de mancare poate il enervez.
-
watermoccasin
- veteran

George@ lucius: daca ne gindim la aceeasi zona de pescuit..., e putin probabil sa ai dreptate 100% ; la Stinca, la pod (pescuit din barca) , cu lansari lungi intre porti,si la baza pilonilor, daca stai o noapte intreaga , de la crepuscul pina...inebunesti, este imposibil sa nu prinzi 2 treceri ale salailor dinspre uzina ; anul trecut in nov. am facut experienta asta , cam o saptamina am pescuit noapte de noapte, si am luat cel putin 8 salai (de la 2 kg, in sus) de fiecare data, cei drept cu zeci de lanseuri in van, dar daca prindeai cele 15-20 min cind erau acolo, e imposibil sa nu-i prostesti.
Nu stiu cum e la Uzina, pt. ca nu am prea pescuit noaptea acolo..(loc destul de periculos, rambleul de beton alunecos, abrupt..ceva aditiv la bord...).
Dar de multe ori turbinele compromit o zi de pescuit, uneori chiar o saptamina ; sa nu mai zic de golirile de fund din vara anului trecut, care a maturat aproape toata vegetatia din lac.
Mai da-mi vesti de la Stinca ; abia astept sa dau o fuga.
-
georgelucius
- senior

chestia mea s-a intamplat la Pietroi in 2003, prin locurile de care spui tu
te cred ca e cum e.
-
Irod
- veteran

Lostrita scrie:Eu unul ca si un incepator in ale spinului,as zice ca nu este peste in zona dupa ce schimb 3- 5 artificiale...Dar poate ne lamuresc cum stau lucrurile elita spinului.....

vezi mai sus