pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
hades
- veteran

Jihad scrie:
Apropos de intrebare!Am fost azi pe Somes sa vad daca merge stiuca si din pacate, nu, dar am luat 1 clean la un salmo hornet 3.5.Dar am si eu o problema :mi-am luat un cozma tot de 3,5 floating model A9 daca stiti (rosu la cap si alb spre coada) si nu "functiona" cum trebuie.Mai mult dupa ce mulinam putin imi venea "cas" adica in lateral.L-am legat si cu nod rapala.Cum il pot regla?
Ms anticipat!!!
Daca la recuperare voblerul vine lateral il poti regla modificand pozitia inelului de care se leaga firul in directia opusa miscarii voblerului.
Chestia asta o faci cu un patent micut.
Am patit si eu, dar dupa ajustare a "dansat perfect"

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
-
noname
- veteran

-
in iarna asta mi-am luat si eu 3 cozma si dezastru. Numai unul merge mai binisor dar si ala o ia cas in curent

deci gata cu cozma
-
JONES
- veteran

-
cu voblere mai mici nu numai la cozma sunt probleme ci la toate mai ales la salmo minnow sau sting, inclusiv la unele bullheaduri si exemple pot continua la nesfarsit.
ce e de remarcat ca unele din cauza raportului greutate marime nu prea pot evolua in curent puternic oricat de performante ar fi.
sfatul meu sa folosesti voblere mai mari de (5 grame exemplu meu) sau daca gasesti un vobler mai mic care evolueaza normal ramai la el.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Puiu.BZ
- veteran

[quote="gippa"]in iarna asta mi-am luat si eu 3 cozma si dezastru. Numai unul merge mai binisor dar si ala o ia cas in curent

deci gata cu cozma[/quote]
Salutari gippa! ...si daca tot ti-ai luat cozme....unde dai frate cu ele ca pe mine m-a disperat raul Buzau....MACAR O ZI nu l-am prins limpede....M_A DISPERAT!!!
-
Florin M
- senior

Voblere mici, de 2 cm, care merg perfect sunt cele de la Dady, cele sinking.
-
edâ„¢
- veteran

-
adevarul asa e acum ca sau vazut cu ditamai vanzarile calitatea lasa de dorit,am avut si eu probleme cu wb de la cozma luate anul trecut si anul asta sunt multe cu prob dar numai cand este vb de dat cu ele in curent puternic acolo unde stau ei, noroc ca am un prieten de la care cumpar si mi le regleaza el,iar cele vechi aledracului daca se strica

si prin cate au trecut asta e asa e.......
-
edâ„¢
- veteran

-
cu wb mici nu am avut niciodata prob am niste horneturi si acum isi fac treaba dup 3ani si cele de la cozma b-uri,a-uri,c-uri,s-urile toate cu care poti da la toti pesti din catalog si sunt luate la inceput atunci cand puneau pret pe calitate
-
edâ„¢
- veteran

-
si toate sunt floating

-
lungu victor
- utilizator nou

pe seara prind cleanul cel mai bine, dar pescuesc cu insecte dude boabe porumb boabe struguri si scorobeti
-
Zamfi
- veteran

Seara am impresia ca merge mai bine! Si , daca ar fi sa vorbim de pescuitul cu peste viu va garantez ca cel mai bine trage noaptea!
Nu am prins clean la silicoane si ca sa fiu sincer atunci cand dau cu silicoane nu dau dupa clean...