Cand stiuca are lipitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Cand stiuca are lipitori

Mesaj de ANDREI RIGA » 13 Dec 2011, 21:08

In we am fost cu un amic pe o balta cu stuf, bradis si apa mica la stiuca, din barca. Eu am pescuit la spinning , el la fly. Eu am prins una bucata, el 10 buc si cateva alte rateuri. Nimica mare, doar marle , de departe a mea cea mai mare (vreo 50 cm, prinsa la Slider de 7 cm, floating), celelalte sensibil mai mici, dar distractia de 2-3 ore, a "meritat toti banii".
Cateva din marle aveau lipitori pe ele, ceea ce ne-a spus ca , de fapt, erau foarte inactive.
Insa , streamerele amicului le-au trezit din apatie, mult mai bine decat toate voblerele, tablele si gumele pe care le-am folosit eu(Slider 7 si 5, Lake Fork, Grub de 5" Manns, Twistere Kopyto si Orka, Rapala Orig floating(inclusiv jointed), 4Play,Zara spook,Rapture Prey Glider, lingurite, alte voblere floating sau suspending de 5-7 cm, in general Rapala si Salmo.Oricum , apa foarte mica si cu iarba , nu ma lasa sa pescuiesc cu altceva decat floating, maxim suspending usor.
De departe prezentarea discreta dar pulsatorie a streamerului, in masa apei, a avut castig de cauza.
Folosind Salmo Slider, Live Magic Shad de la Lake Fork(lestat sau nu) am incercat sa ma apropi de discretia streamer-ului sau cu spinnerbait de la Berti de pulsatiile lui, dar nu prea mi-a reusit.
Voi ce-ati fii folosit in locul meu ca sa cresteti numarul capturilor sau ce-am gresit eu?
De mentionat ca apa era salbatica, iar amicul meu, de curiozitate, a pescuit si el la spin, folosind echipamentul meu si alegandu-si singur nalucile din trusa mea, fara rezultate insa.

PS 8) Va rog sa nu-mi sugerati ca trebuia sa imprumut un streamer! :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Dec 2011, 21:16

popper.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 13 Dec 2011, 21:33

Cea mai buna intrebare pusa pe forum in ultimul timp.
Ceva voblere walk the dog?La cate naluci ai mentionat,habar nu am cu ce as fi incercat daca eram in locul tau.
Imagine

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 13 Dec 2011, 21:47

Cred ca il cunosc pe amicul de care vorbesti,ar fi cazul sa te apuci de fly,eu voiam sa vind toate sculele de fly,partial se dusesera,dar m-a convins sa nu renunt si am inlocuit si ce vindusem si am achizitionat altele in plus.Poti incerca cu broscuta de la Dorado,eu am mare incredere in ea,precum si alte broscute,de silicon sau de balsa.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 13 Dec 2011, 21:50

sebile onduspoon nr 1 . :wink: putea sa dea rezultate sau poate nu in functie de dorintele cumetrei , eu asta as fi incercat printre altele .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Dec 2011, 21:55

fly ...clar :D :lol: 8)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Dec 2011, 22:06

Amicii care au venit din delta luni mentionau ca toate stiucile prinse aveau jivine d'astea pe ele,semn ca nu erau prea active. Sunt multe naluci de care nu ai pomenit si care puteau fi alegerea norocoasa." Death xxx" si mai este o serie de voblere pe care nu le tin minte cum se numesc dar il sun pe amicul "Homer"(multumesc inca odata admin. ca nu l-a logat)si iti voi spune exact numele lor.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Dec 2011, 22:18

eu imprumutam un streamer si-l montam pe-un jig sau pe-o montura texas sau carolina. as mai fi incercat un spinnerbait tirat usor cu pauza de tigara la 2 ture de manivela sau o sandra tirata tot asa. :wink:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 13 Dec 2011, 22:24

De departe prezentarea discreta dar pulsatorie a streamerului, in masa apei, a avut castig de cauza.
de acord cu observatia ta.din cate am observat pe vreme rece in perioade de apatie prefera naluci care vibreaza foarte putin purtate cu amplitudini nu foarte mari.facand comparatie cu evolutia streamerului cred ca ai fi putut folosi gruburi armate cu carlige /jiguri nelestate sau foarte usor lestate cu alice de Pb si strune usoare.daca pescuiesti la stiuca si te gandesti mereu la naluci mari,eu pe timp de "seceta" folosesc naluci mici si as fi ales gruburi mici chit ca marlele vor predomina daca vor fi sa atace dar la fel de bine pot ataca si cele mai mari.de ce? pentru ca nu vor sa manance si nici sa-si apere teritoriul dar o gustare pot lua(si crapul face asa toamna tarziu).apoi nu in ultimul rand de la spinnere as scoate paleta cu calaret si ar ramane doar cea care se invarte cu ajutorul vartejului.in felul asta are o vibratie mai discreta
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 13 Dec 2011, 23:03

Adriann scrie:Cea mai buna intrebare pusa pe forum in ultimul timp.
Ceva voblere walk the dog?La cate naluci ai mentionat,habar nu am cu ce as fi incercat daca eram in locul tau.
pai...
ANDREI RIGA scrie: 4Play,Zara spook,Rapture Prey Glider,
:D

Scrie răspuns