pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Irod
- veteran

MihaiV scrie:Irod scrie:La Gilau te referi la lacul de acumulare?
Normal, ca doar nu la Primarie!

)
Ehei dapoi acolo io cred ca tu dai din barca nu de pe mal asai dara?

-
MihaiV
- Moderator

Irod scrie:MihaiV scrie:Irod scrie:La Gilau te referi la lacul de acumulare?
Normal, ca doar nu la Primarie! :))
Ehei dapoi acolo io cred ca tu dai din barca nu de pe mal asai dara? :lol:
De obicei din barca, uneori de pe mal.
-
ovidiu
- veteran

-
nu pot sa fac un raport salai- bibani,sau bibani-salai, dar cred ca este in jur de 10 salai /biban...o spun cu modestie... cu lauda ar fi cam 15 de salai/bibi.
spuneam ca spinner-baitul mi se pare moft, pt ca bibanul se prinde la multe alte naluci,cu mult mai simple.
respect pe cel caruia ii place spinnerul sau alt stil, fiecare cu placerea lui...cu scule cu fire..subtiri, groscioare...fiecare cum ii place si il taie capul.
era doar o parere!
spre exemplu eu in weekendul urmator vreau sa prind bibani si salai la 2 fasii de sunca pe jig... si voi si prinde (cu modestie).
revenind la bibani, pe langa bucuresti sunt rari,nu ma refer la bibani de prins la marmusca... ma refer la bibani care se prind la twistere de 7-10cm.
fir incins domnilor!
-
MihaiV
- Moderator

ovidiu scrie:nu pot sa fac un raport salai- bibani,sau bibani-salai, dar cred ca este in jur de 10 salai /biban...o spun cu modestie... cu lauda ar fi cam 15 de salai/bibi.
Asta e raportul populatiilor de salau si biban in zona ta sau asta e raportul capturilor tale? Caci daca e raportul capturilor atunci nu e nici o mirare, poti sa dai si aici si sa iei numai salai, fara sa intre vreun biban tot anul.
-
Leba
- veteran

-
adiwolf scrie:
stai linistit ca ajunge,acolo unde am dat,balta aia nu are adancime mai mare de 2m si rotativa ajutata cu un plumb anterior se lasa mai repede pe fund.
am constatat si eu ca muscatura vine cam in primi doi metri cand ridici naluca de pe fund sau pe cadere,altfel.....canci
pai vezi! pe lacuri nu am prins niciodata bibani imbracati decat pe fund. pe rau n-am prea prins deci nu pot sa zic.
adiwolf scrie:
@leba
frate nu te-am uitat,lucrez la ele

ok, dar ia-le incet, lucreaza-le cu grija, ai grija cand bagi otelul nu te grabi deloc.

si apoi lasa-le sa se odihneasca, la uscat!

-
THE-_CROW
- utilizator constant

...Bibanul....cel mai gustos dupa mine.....am prins cel mai bine la rotativa aglia long de 2.....asta pe baraj la tileagd....cel mai mare 850gr.....din cand in cand cate un pastrav....am mai prins si la atom..o lingura oscilanta...22gr....daca stiti modelul ...ala galbui pe o parte .....si negru cu dungi galbui pe cealalta ....super lingura....am luati si la skitter pop.....in apa nu foarte adanca.....