bibanul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Ian 2007, 09:16

am si uitat cum arata bibanul... anul trecut am prins vreo 5 bibani, pe diverse garle...si de-abia la gostilele am prins 12 buc.(250-400g) la dandineta, din barca.
se prind f bine la twister, spinner bait-ul mi se pare moft... se pot incerca diverse, eu am prins bibi si la carpa rosie pe jig, cand am ramas fara jelibon...
dar problema e ca bibanul se gaseste tot mai rar. nu credeam ca voi ajunge sa prind mai multi salai decat bibani.. dar asta e!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 09 Ian 2007, 09:39

no shit! moft? banuiesc ca ai in spate destule partide cu spinnerbaituri la biban ca sa poti concluziona asa radical, nu?
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Ian 2007, 10:38

Probabil experienta celor 17 bibani prinsi in 2006! :))

Acu lasand gluma la o parte, unde-s baltile astea in care-i mai mult salau decat biban? Ca pe la noi ne-au invadat bibanii ceva incredibil. 100 bibani pe zi nu e ceva deosebit (e drept ca acolo unde se prind asa multi sunt mici, dar sunt buni sa-ti faci mana si sa incerci diverse tipuri de naluci)

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 09 Ian 2007, 11:31

MihaiV scrie:Probabil experienta celor 17 bibani prinsi in 2006! :))

Acu lasand gluma la o parte, unde-s baltile astea in care-i mai mult salau decat biban? Ca pe la noi ne-au invadat bibanii ceva incredibil. 100 bibani pe zi nu e ceva deosebit (e drept ca acolo unde se prind asa multi sunt mici, dar sunt buni sa-ti faci mana si sa incerci diverse tipuri de naluci)
Zau Mihai? Io nu stiam ca ne-au invadat bibanii.Io traiam cu impresia ca in jud. nopstru sunt f. putzini pesti din orice specie in general.
Te rog zii shi mie unde sunt locurile alea full de bibani?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Ian 2007, 11:53

Irod scrie:Zau Mihai? Io nu stiam ca ne-au invadat bibanii.Io traiam cu impresia ca in jud. nopstru sunt f. putzini pesti din orice specie in general.
Te rog zii shi mie unde sunt locurile alea full de bibani?
Gilau, Somes Cald, Tarnita, Belis, Alesd
Vezi un exemplu Cupa 3 lacuri unde s-au prins si 33 bibani punctabili in 3.5 ore! Cum ziceam, nu-s mari, da-s multi! :lol:

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 09 Ian 2007, 12:50

La Gilau te referi la lacul de acumulare?

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 09 Ian 2007, 14:04

bibanul la noi il gasesti cu garla..ma refer in jud cluj, baiu e ca nu sunt deaia barosani...mai rar da domnul...

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 09 Ian 2007, 15:21

mai zi shi tu pose niste locuri pe unde gasesti multzi bibani in jud cluj , altele decat cele zise de Mihai :lol: :lol: :lol: .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Ian 2007, 19:16

Stefan Tudose scrie:adiwolf,
de ce nu-ti faci tu spinnerbaiturile alea frate? Cumperi rotative china pentru paleta, structura de sarma o poti face din sarma pe care o folosesti la voblere si le armezi cu jiguri mici de 1/8- 1/16, turnate pe carlig de 2, 4, 6.
:lol: :lol: :lol:
chiar crezi ca nu am incercat?
problema este sarma,ca aia de o folosesc la woblere e prea moale pt spinerbaituri,ce folosesc la woblere e nichelina,pe cand la spinerbaituri ar trebui ceva mai otelit.
Leba scrie:adiwolf, cred ca rotativa aia nu ajunge pana pe fund si acolo stau cei barosani, lacomi. baga jiguri grele cu shad sau grub (eu prefer shad).
stai linistit ca ajunge,acolo unde am dat,balta aia nu are adancime mai mare de 2m si rotativa ajutata cu un plumb anterior se lasa mai repede pe fund.
am constatat si eu ca muscatura vine cam in primi doi metri cand ridici naluca de pe fund sau pe cadere,altfel.....canci

@leba
frate nu te-am uitat,lucrez la ele :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Ian 2007, 19:50

Irod scrie:La Gilau te referi la lacul de acumulare?
Normal, ca doar nu la Primarie! :))

Scrie răspuns