pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
DjBeju
- utilizator constant

Din scurta mea experienta va pot spune ca vara asta, pe Mures la mine a mers cel mai bine un chinezesc jointed de 7 cm.Am prins si de 700gr(aprox) cu el si din pacate am scapat unu de 3/4 kg care a si plecat cu voblerul si cu vreo 10m de fir(0.18)
Salutare!
C&R, please!
-
JONES
- veteran

-
salutare
cel mai mare avat a meu l-am prins la rotativa in 1 noiembrie 2003 pe o apa super mare si supertulbure (inca nu era si rece) avea 2,2 kg si 57 cm lungimea , era pestioaca (adica din pacate avea icre cea ce mi-a cam rapit din bucuria capturi)
fratilor ce se intampla cu vremea ca aici la tg-mures de cand a inceput sezonul daca am avut apa cat de cat acceptabila o saptamana
acuma in drum spre am vazut muresul e bun de arat nu de pescuit
cine are pile la sf.ilie sa ii mai repete referunul de la carcotasi ala cu ,lasa-ne , lasa-ne
-
Nick
- veteran

Eu am prins la lingurita de trei,avat la 2 kg,mai multi la 1,5kg,asa ca eu personal am incredere la avat sa pun o rotativa.Am prins avat de 2 kg la un grub mic de biban,pe o apa super tulbure,:),e un peste care iti ofera multe surprize.Cel mai constant insa l-am prins la muste si la streamere.
-
legio1083
- veteran

-
Cand ajungi in delta, sa nu uiti de confluenta canalelor sau de legatura acestora cu bratul principal...
...Poti sa-mi multumesti dupa ce vei trai vanatoarea vietii tale!
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
-
edâ„¢
- veteran

-
sir.jones ai avut dreptate cu chestia in ziz zag am luat dar nu prea mari ca era tulbure apa.mersi inca o data
-
Nick
- veteran

legio1083 scrie:Cand ajungi in delta, sa nu uiti de confluenta canalelor sau de legatura acestora cu bratul principal...
...Poti sa-mi multumesti dupa ce vei trai vanatoarea vietii tale!
Iti dai seama ca acoo va fi locul de campare.

-
JONES
- veteran

-
ed. toata stiinta la toti pescari care posteaza pe acest topic nu poate fata realitatii . Vorbesc pentru cei din ardeal care trebuie sa faca fata la cel prost sezon din cate imi amintesc eu.
in cauza vremei si pestii au luat*o razna pe mures cel putin e jale. Nivelul apei este INCREDIBIL DE MARE , vorbesc din surse autorizate si stiu ca debitul apei in zona tg-mures este 150 mc/s cand in mod traditional iulie trebuia sa fie 50-60 mc/s. si in tot anul asta nu a fost sub 100 mc/s deci de DOUA ORI mai mare decat trebuia sa fie in mod normal , asa ca obiceiurile de hranire ale avatului vara sunt complet date peste cap.
toate locurile in care am prins ani la rand foarte bine acuma sunt complet compromise , am observat ca apa este cu cam 50 cm peste cea ce trebuia sa fie in iulie ca sa nu mai vorbesc cat e de crescuta turbionitatea apei (cat e de tulbure apa)
DECI SA SPERAM LA BINE SI CAND SE MAI INDREAPTA VREMEA MAI VORBIM DE STRATEGII SI METODE , PANA ATUNCI RABDARE SI TUT.....
-
sanyi
- utilizator constant

salut
sunt de acord cu ce spui tu, legatura cu apele
eu sunt Oradean si merg foarte mult pe cris si dau exact de aceasi problema
o veste buna este ca m-am uitat pe un site unguresc la vremea prezisa de ei si dupa cum scriau ei reiese ca de sambata, duminica in colo ploile se vor opri putintel pt aproximativ o saptamana jumate dupa care s-ar putea sa ploie din nou dar nu asa de mult
salut
-
Michael
- Moderator

Desi ai nostri meteorologi prevad de acum incolo,nu zile,ci
ani ploiosi.

-
JONES
- veteran

-
fratiilor pescari care pescuiti pe mures sau pe afluienti dina ardeal puteti sa VA PUNETI UNDITELE SI SCULE LA CONSERVARE PENTRU 2 SAPTAMANI CEL PUTIN
ieri am stat mut de uimire la barajul de pe mures din tg-mures, privelistea era pur si simplu incredibila ,
efectiv am ramas ca la dentist, muresul este atat de mare si atat de murdar si plin de mizeri (gen copaci , crengi , peturi etc)
daca nu mai ploua nici un gram peste 2 saptamani s*ar putea pescui
acuma si sa stai pe malul lui muresului poate fi de-a dreptul periculos
rabdare si tutu.........