avatul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Iul 2005, 14:33

Deja ai un raspuns! Nu am urcat decat la 7-8 cm. Urmeaza si mai mari. Is desenate pe lemn, doar k nu le-am cioplit inca.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Iul 2005, 14:49

razvan m. scrie:Sezonul asta, pentru mine cea mai productiva naluca s-a dovedit a fi Rapala Original Floating de 9 cm.
Intrebare: Care au fost cei mai mici pesti prinsi cu naluca asta? Cam la ce dimensiune minima ti-a intrat?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Iul 2005, 14:55

Andrei scrie:Deja ai un raspuns! Nu am urcat decat la 7-8 cm. Urmeaza si mai mari. Is desenate pe lemn, doar k nu le-am cioplit inca.....
Abia astept sa incerc voblerul de 9 cm, cu toate ca sunt putin circumspect.
Mi se pare prea mare... dar, cine stie... Am sa vad!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Iul 2005, 15:14

Astea is lungi da cu profilul cat mai mic, daca ma intelegi ce vreau sa spun. Is k pixu. Acu nush ce minnow ti-ai luat tu. La avat eu zic k merg cam toate profilele inguste. Pana in rapala original de dimensiunile acestea. Daca incep sa se lateasca mai mult, deja nu mai am incredere in asa ceva.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2005, 16:22

Chiar si sub kil
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Iul 2005, 17:11

razvan m. scrie:Chiar si sub kil
Multumesc!
Deci .. se arunca si la voblere mai mari :)

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 08 Iul 2005, 19:58

salut
dupa parerea mea avatul intra la ori ce (rotativa, oscilanta, vobler..) doar sa fie in prejma
dac vezi ca rapeste forte mult la suprafata bagi poperul la inaintare asta se intampla de obicei cand este foarte cald afara si obletii stau chiar la suprafata
daca vezi ca abia se zbate dar cate odata mai baga infartul in tine rupand linistea de pe rau bagi linguritele si oscilantele(varianta cand apa este mai curata) iar cand apa este mai tulbure intra voblerele
dupa parerea mea cel mai super mod de a prinde avat este la poper, dar am avut si un caz la oscilanta mare, aprox 10-12 cm cand dupa ce mam saturat de poper am zis ca incer ceva mai interesant si am gasit la mine aceasta oscilanta si am bagato era deja seara si ma pregateam sa merg acasa dar m-am pus totusi sa incerc oscilanta, am dat cu ea vre 20 de min si nimic, cand de odata la nici 3m de mine cand deja renuntasem la recuperat aud trei ploscaituri puternice de tot si vad venind spre mine un avat dupa mine sigur avea 1m-1,5m mai recuperez putin dar de odata se intoarce cred ca ma vazut si pleaca cei care erau pe mal la scobar toti s-au oprit si priveu speriati si mirati la ce au vazut
si toata treaba acesta din cauza unei oscilante mari si vechi

de acea am zis ca la avat nu conteaza cu ce dai doar sa fie in prejma avatul
cred ca multi nu o sa fie de acord cu mine dar asta este doar o parere
va salut si FIR INTINS

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Iul 2005, 20:59

Eu sunt de acord cu tine.E valabila treaba asta cam la orice rapitor.Daca naluca ii trece prin fata,daca e atractiva si conditiile sunt prielnice sa rapeasca,nu ezita.Am luat clean la rotativa,oscilanta,vobler.Salau la vobler si oscilanta.Avat la rotativa,oscilanta,vobler,popper.Stiuca la oscilanta,vobler,rotativa.Deci,conteaza mult imprejurarile,naluca sa fie de calitate,recuperarea corespunzatoare,etc...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 10 Iul 2005, 09:44

Nu sunt de-acord. Pai daca e asa cum zici tu trebuia sa-ti atace oscilante de-ti rupea lanseta. Faptul k s-a indepartat este k s-a speriat de oscilanta.
A venit sa vada si el ce luceste in apa, k era curios, si bineinteles k nu i-a placut(daca i-ar fi placut poate aveai un carlig de aur sau ceva).
Eu zic k avatul se decide daca ii place sau nu ce ii dai in momentul atacului(ceea ce denota si vederea buna a acestuia). Faptul k iti refuza naluca in momentul in care crezi k e deja al tau iti zice ceva, k nu faci ceva bine.
Eu am dat unde e avat sigur si nu am prins de multe ori. Nu mi se intampla ff des, dar de cand pescuiesc s-au acumulat si astfel de experiente. Ii trec prin fata si fac exact ce faceam in cazurile in care prindeam si imi ignora complet ce-i dau, deci e si selectiv=======nu ia tot ce ii dai, daca e in preajma, k vine sa vada ce ai aia e cu totul altceva.

Cred k depinde ff mult de apa dimensiunea voblerului pe care il folosesti. De exemplu pe Crisuri voblere mai mici si pe mures sau olt sau dunare voblere mai mari. In functie de pestii prada. Mai depinde si de anotimp si alti factori.......

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 10 Iul 2005, 18:05

fir intins , si micile amanunte de mai sus fac diferenta dintre un succes si un pescuit cat se poate frustant in care vezi la lovesc si nu poti sa prinzi nici macar o bucata[/quote]mersi mult de tot :wink: o sa incerc asa si o sa te anunt de rezultat mersi inca o data si fir intins

Scrie răspuns