avatul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor_skip
utilizator nou
utilizator nou

pentru sir Jones

Mesaj de tudor_skip » 27 Iun 2005, 15:37

Salut!
Ca raspuns la intrebarea ta, am folosit o lanseta de 1,80 m, cu actiune de varf. Nailonul era de 0.20 si reuseam totusi sa arunc foarte bine. E drept ca acolo unde am pescuit eu Siretul nu e chiar atat de mare.
Ieri am fost pe Siret la Rachiteni, pe langa Mircesti si, in timp ce dadeam la obleti cu viermus, pe o apa tulburica si destul de mare am prins si un avat la vreo 20 de cm. Am mai prins si inainte avatei pe cand dadeam la viermus sau la rima, dar niciodata asa de mari.
Apropo de lovituri la suprafata - ieri am vazut una superba - un avat de cel putin doua kilograme...
Fir intis tuturor!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Iun 2005, 18:22

Eu am prins intamplator pescuind la scobar cu viermisori pe Crisul Negru un avat de 3kg.(il poti vedea in Galeria Foto).

Jean Scurtu

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Iun 2005, 10:04

referitor la fisherman

si eu am o okuma avenger 5 adica cu tambur de 0,2 de tambur de 0,18 nu am auzit sa aiba , incerca cu 0,2 sau cu 0,22 si o sa observi ca nu e nici o problema in plus firul se uzeaza mai putin , mai ales pe mures unde apa este destul de poluata firele se uzeaza destul de repede ,

incearca rotative (blinkere) mai grele nu mai mari , adica de 1 dar mai grele de 3,5 grame adica m-a refer la 4,4,5<5<6 grame si iti garantez o raza de aruncare excelenta , mepsurile sunt cam usurele adica am vazut numai de 3,5 grame , incerca berti lure , bannax sunt mai grele si au acelasi pret.

atentie am folosit o rotativa care in loc de lest pe tija avea niste bile goale de plastic (ceva de gen agila meps 0) nici macar cu 0,18 nu le aruncai mai mult de 10 metri in plus daca evoluau in curent sareau afara din apa

greutatea le face sa stea mai bine in curent mai ales daca lansezi de un mal mai inalt (cine pescuieste pe mures stie despre ce e vorba)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Iun 2005, 10:39

desi nu am prins decat avati mici cu viermus pot sa spun ca avatul nu refuza nimic , am auzit ca s-a prins si la mamaliga
viermusul e momeala universala am vazut stiuca de 300 grame prinsa la viermus la pluta , de asemenea eu am prins tot la pluta somotei de 300 grame

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 28 Iun 2005, 11:13

@ sirJones

poate n-am fost suficient de explicit, firul e de 0.18 nu tamburul. tamburul e de 0.2 normal. in rest, multumesc de sfaturi. sambata sper sa fie apa cat de cat buna, macar ca ieri cand un amic de al meu a luat doi avati de 2.5 si 2 kg in nici 15 minute la minnow de 6.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Iun 2005, 11:31

fir intins
si am pescuit intensiv in zona ta adica pe mures pana la vintu - ocna mures

iti recomand in perioada asta orele 20-20,30 si dimineata pana la ora 6,

eu ma prins 5 avati de 3x500, 1.200, 1,750 in 30 minunte intre 20-20,30
un record personal dar crede-ma ca aveam tensiunea de infact , pe un perimetru de 1 mp fiebea apa si in rest nimic , recuperate rapida si foarte rapida si in zig-zag cu o rotiva 1 clasica argintie mai grea si la tot a doua recuperare aveam o lovitura
cateodata imi sarea rotativa din apa asa repede trageam si de multe ori chiar atunci lovea
A FOST UN VIS (desi conditiile din 17.06.2005 pe mures erau destul de nasoale si pur si simplu nu prevesteau ce s-a intamplat)
dupa aia nici nu am mai pescuit ca sa nu imi stric senzatia
FIR INTINS

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 28 Iun 2005, 12:16

Cel mai bine merge intre 5 jumate si 6 jumate, din pacate nu mai prea sunt locuri bune pe langa Alba, am dat la balastiera la Oarda, sareau de rupeau... O singura captura la un Salmo Sting de 6. Dai cu rotativa, dai cu Rapala ... nimic. Stingul a fost singurul care a dat rezultate. Seara ... pauza. Sareau niste namile de numa, am dat de am facut scurt la mana, si deabia am luat unul de 1 kg. Dupa ce iasa soarele nu am mai reusit sa prind nici unul.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 28 Iun 2005, 12:19

sir.JONES scrie: pe un perimetru de 1 mp fiebea apa si in rest nimic
Poate suprafatza de 1 mp ... :D :D

@Fisherman
Nu stii cum e muresul ?? sper sa am timp spre sfarsitul sptamanii,si nu vreau sa am vreo surpriza...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 28 Iun 2005, 15:28

Am fo si eu pe Mures pe aici prin zona, desi nu prea sunt fan Mures, ci mai mult Crisuri. Am fo intr-o dupamasa si intr-o dimineatza. In dupamasa aia am reusit sa pescuim cam 2 ore sau ceva de genu, da mai mult am umblat sa vedem locurile. Nu am luat decat unu trecut putin de kil la ceva minnow de 7cm super slim, cu patern de pastrav curcubeu(facut de mine). Si in dimineatza de duminica asta am luat tot asa unu asta era pe la kil sau ceva de genu, da pe asta l-am luat al slider(twister cu corp de grub si coada de shad), si pe asta recuperat in super viteza iun super curent, k prima oara am avut rateu, si pe langa asta am mai avut atacuri da dinalea ff subtile, de zici k nu le trebuia nimica.
Si bateau intr-un singur loc si prima si a doua oara cand am fo. Azi cred k ma duc din nou si va povestesc ce si cum. Daca ataca mai sanatos incerc sa-i sparg la ceva poppere, ce numa ce le-am terminat. Daca nu, atunci iar la plastice moi. In rotative nu mai am incredere de ceva vreme nu gluma. Nici nu mai tin minte de cand n-am dat cu rotativa la avat. Nu intrau decat mititei. Nici cei mai mari prinsi pana acuma nu i-am luat la voblere, ci la plastice sau la muste. La vobler cel mai mare cred k avea pe la doua kile. La plastice si la muste am luat pana in 3 kile , si in medie sunt mai mari decat aia luati la voblere. Cred k le place vibratia delicata. N-am mai vazut bataie de avat mare pe mures de anu trecut. Inca astapt si se pare k mai am de asteptat. Astia care bateau nu erau nici unu trecut de un kil; juma(cu indulgenta doua).
La oscilanta nu am luat niciodata avat(cel putin nu-mi aduc aminte sa fi luat la asa ceva).
Eu de obicei dau cu fluorcarbon(de fapt e nailon cu strat de fluorcarbon----- P-Line) de 8lb, de 0,25, k nu de putine ori mi se intampla sa agatz cate ceva si fara firul asta as lasa voblere la greu la fiecare partida.

P.S.: Taica-meu(e cu stationaru) a luat acu doua saptamani stiuca de 2 kile la viermus, si asta pe MURES, nu pe ceva canal. Mie nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus, da asta e....... Se mai intampla !

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 28 Iun 2005, 22:36

@ Iujin <[i]din pacate nu mai prea sunt locuri bune pe langa Alba, am dat la balastiera la Oarda, sareau de rupeau... [/i]>
Sa fim serioshi omule, pun pariu ca ai fo' in balastiera la Mova. :lol:
Daca vretzi ceva avatzi rasaritzi shi nu vretzi sa'i cautatzi prea mult (pe la Meretee, Drambar, Teleac, Beca,etc) mergetzi shi insistatzi dupa ei pe la SEMACA sau pe la SANTIMBRU, shi daca nu prindetzi nik, macar va spalatzi ochii cu nishte "animale". :lol:

Scrie răspuns