avatul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 23 Iun 2005, 18:36

Paul Adrian scrie: Daca imi este permisa o intrebare?
Care sunt sansele de a prinde avat la oscilanta, in raport cu rotativa si voblerul?
Oscilantele au in general dimensiuni prea mari pentru pescuitul la avat, dar rotativele si voblerele pot avea dimensiuni destul de mici pentru pescuitul la avat.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 23 Iun 2005, 20:06

Aquaro Angler scrie:
Paul Adrian scrie: Daca imi este permisa o intrebare?
Care sunt sansele de a prinde avat la oscilanta, in raport cu rotativa si voblerul?
Oscilantele au in general dimensiuni prea mari pentru pescuitul la avat, dar rotativele si voblerele pot avea dimensiuni destul de mici pentru pescuitul la avat.

Sincer, am oscilante si de trei cm. care nu sunt deloc prea mari pentru avat. Am prins avat la oscilanata insa mault mai slab decat la vobler. normal ca la avat nu o sa mergi cu oscilante de stiuca, insa se prinde si la oscilanta, in general la modele argintate si alungite.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Iun 2005, 22:55

Am lovit si io saptamana cativa avati pe Dunare (Cernavoda) saptamana trecuta.

Cel mai bine la rotative Berti cu smoc galben. La astea am avut si 3 atacuri pe o recuperare.

Am mai luat si la Rapala Original de 8 (sau 10cm) si de doua ori a dat la cicada (trasa la suprafata).

Partea proasta e ca erau cam la kil!

Am vazut la DanR ca a luat niste avatei ( :twisted: ) la Taifun de la Berti (cupru) cu varnis galben pe ancora.

O avea ceva cu galbenul? :?
near the beer

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 24 Iun 2005, 06:54

sunt interesat de parerea voastra legata de abordarea tactica a unui loc de pescuit
IMAGINATI-VA in rau de ses care formeaza o insulita , unul dintre brate este mai mare, curentul este puternic formeaza saritori de apa si uneori vartejuri fundul pe acest brat pietris si nisip pietrificat , AL DOILEA Brat e cu un curent moderat fiind obturat partial de o formatiune de pietris si pamanat pe care au crescut tufe, fundul e malos *depuneri sedimentare si posibil crengi scufundate
adancimea apei pe bratul principal este de 1-1,5 metru , pe bratul secundar adancimea de 1-0,5 metri
Malurile insulitei sunt abrute si pline cu vegetatie uneori formeaza rozoarea (intranduri sub mal)
la despartirea in cele doua brate rau formeaza un prag cu adancimea de 0,50 metri
MA INTERESEAZA CU CE SCULE SI CE TIP DE NALUCI FOLOSITI , EVENTUAL VITEZE DE RECUPERARE ETC >descrierea locului corespunde unui loc real de pe mures

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 24 Iun 2005, 23:13

:D
Nu cred ca are nimic cu galbenul,probabil conjunctura a facut sa fie asa sau culoarea apei se potrivea galbenului. Este binecunoscut faptul ca avatul cauta albul, insa dupa mai multe partide poti sa tragi o concluzie.
Salutare!
C&R, please!

tudor_skip
utilizator nou
utilizator nou

Pentru sir.JONES

Mesaj de tudor_skip » 25 Iun 2005, 08:12

Salut!
Cel mai bine am prins pana acum avat la rotative nr. 0, maxim 1, cu paleta aurie (pe vreme insorita), in ape cu adancime mica.
Cat despre viteza de recuperare, am alternat recuperarile rapide cu cele lente. La oscilanta nu am incercat la avat, dar acolo unde am pescuit eu (pe raul Siret, la 12 km mai jos de orasul Siret, jud Suceava) nu am prins niciodata peste la oscilanta.
De obicei prindeam avat atunci cand cautam cleanul, cu acelasi echipament, dar mi s-a intamplat o data sa prind vreo 10 - 15 avati in jumatate de ora, intr-un singur loc, toti peste 500 grame, dupa care nu am mai prins nimic toata ziua.
Am folosit rotative confectionate de mine sau Mepps Aglia nr. 0 si 1.
Fir intins!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Iun 2005, 21:50

Incearca si cu rotative nr.3,oscilante alungite-gen-taifun,de la berti,in felul asta mai scapi de avatei de 300-500 de grame.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 27 Iun 2005, 06:07

crede-ma ca cea mai mare tampenie e cea de legata de pescuit cu momeli artificiale pe apa limpede , habar nu am de unde vine CONCEPTIA ASTA COMPLET GRESITA
cel mai mare avat capturat de mine a fost in luna noiembrie cand apa era rece si asa de tulbure ca nici nu v-a imaginati (nici macar cel mai optimist nu cred ca imi dadea vreo sansa si totusi)
in schimb am observat ca pe o apa putin tulbure am prins constant bine
AVATUL SPRE DEOSEBIRE DE ALTI RAPITORI MAI ALES DACA ESTI LA INCEPUT CAUTA-L UNDE VEZI LOVITURI LA SUPRAFETEI APEI (DE OBICEI UNDE E APA MICA SI ARE CARACTERISTICA INTOARCEREA STANGA DREAPTA)
fir intins

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 27 Iun 2005, 06:14

referitor la ce a spus tudor_skip
sunt perfect de acord ca agila meps sunt cele mai tari dar 0 si 1 cred ai nevoie de fir de 0,16 sau 0,18 maxim
sunt cam prea usoare si nu le poti lansa decat daca ai bat lung.
ce bat si ce fir folosesti ?

pentru mine echipamentul standard de avat pe mures ar fi bat de 2,10 sau 2,40 fir de 0,2 si rotativa argintie clasica (meps,bannax,colonel z,) de minim 3,5-4 grame de 1 sau 2 , eventual mosca 2

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 27 Iun 2005, 07:13

cam asta e si echipamentul meu de mures: bat de 2.40, fir de 0.18, o mulineta okuma avenger si rotative de 1 si 2. am incercat si cu mai mare dar n-a prea mers. cand se preteaza locul, folosesc si voblerele dar din cauza agataturilor prefer rotativele. nu ca nu s-ar agata, dar se agata ceva mai ieftin.

Scrie răspuns