Avatul iarna...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Avatul iarna...

Mesaj de Albuletu Alexandru » 23 Noi 2012, 16:28

acest rapitor al carui pescuit ma pasioneaza chiar pana in pragul obsesiei, dispare din lista capturilor mele in fiecare an din luna noiembrie pana in lunile aprilie- mai. am incercat in diverse moduri si tehnici sa-l prind in aceasta perioada dar nu am reusit...

in concluzie, ma gandesc ca ceva nu fac bine, asa ca va intreb pe voi: in ce locuri cautati voi acest rapitor iarna? care-i sunt locurile prielnice in acest sezon: langa praguri, dupa anumite structuri, in gropi sau unde alt undeva??
curentul cum trebuie sa fie: moderat, mic sau inexistent?
adancimea apei sa fie pana in doi metri sau peste?

si cum pescuiti in aceste locuri: taras, intre ape; liniar sau pe cadere?
recuperarea cum sa fie: lenta, moderata sau rapida?

si in ultimul rand care au fost nalucile castigatoare : lingurile, voblerele sau gumele?

p.s. stiu ca sunt multe intrebari, insa poate se va gasi cineva cu destula rabdare sa raspunda la ele :mrgreen:
Nihil Sine Deo

anem
veteran
veteran

Re: Avatul iarna...

Mesaj de anem » 23 Noi 2012, 16:29

o discutie interesanta ... chiar ma intereseaza si pe mine si sunt curios de raspunsuri ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Noi 2012, 16:52

sunt doar ochi :D

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 23 Noi 2012, 17:32

Adelin mai avea problema asta , dar se intampla prin...2004

http://www.rapitori.ro/forum/avat-iarna-t579.html

:lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Noi 2012, 18:45

Alex,astia-s tot mai greu de gasit vara,iar tu ai ambitia sa dai de ei iarna :lol: Pentru tipul asta sigur nu-i nici o problema cand va alege sa-i caute.
http://www.youtube.com/watch?v=y_4PhK5dk64

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 23 Noi 2012, 19:08

miercuri, 21.11.2012, un avat la Olt, in turbine, pe shad ; nu ataca in suprafata;
sambata, Dunare, 2 avati pe little george. atacuri in suprafata.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 23 Noi 2012, 19:45

Nu am atata experienta la pescuitul avatului, am prins cativa, dar, pot sa-ti spun ca daca intr-o zi am luat cativa avati si totul era nemaipomenit(nu-ti venea sa mai pleci), mai ales sa-i vezi cum ataca in viteza, reveneam a doua zi in acelasi loc si conditi relativ asemanatoare, cred ca puteam sa incerc o zi intreaga si nu mai luam nici unul pt. ca nu mai erau acolo. E un peste foarte imprevizibil, acum e acum nu mai e. Pur si simplu are momente in care ataca momeala intr-un anumit interval de timp dupa care dispare ca prin minune. Cred ca important e sa fii la locul potrivit la momentul potrivit.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Noi 2012, 20:47

andriipopa75 scrie:miercuri, 21.11.2012, un avat la Olt, in turbine, pe shad ; nu ataca in suprafata;
sambata, Dunare, 2 avati pe little george. atacuri in suprafata.
"Dupa noiembrie"cred ca se refera Alex.In noiembrie am mai prins si eu si chiar bine.Ce pot sa zic e faptul ca desi era f.rece afara,albitura era inca aproape de mal,foarte important.Curios sau nu,capturile au aparut tot in primele ore ale diminetii,cand e ceata aia nasoala !,iar atacurile erau undeva la 1m sub pelicula.Daca erai f.atent iti dadeai seama de asta dupa rotocoalele care le facea apa in momentul in care se declansa atacul.Era foarte fain faptul ca nu trebuia lansat departe,un Salmo minnow isi facea treaba excelent.Pe acelasi loc,doar ca in februarie,am patit la fel,tin minte ca a fost ceva mai cald in perioada aia.In rest cred ca nu am prins decat unul prin decembrie si cred ca a fost mai mult o intamplare.Alex daca vrei da-mi un beep si povestim. :wink:

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 23 Noi 2012, 22:40

mersi Ilie pentru precizare, ai dreptate dupa luna noiembrie am vrut sa zic :wink: - mai exact de la sfarsitul lunii noiembrie incolo...
o sa-mi fac timp sa te sun, Ilie, zilele astea sa povestim putin, sa ma lamuresti cu niste treburi... :D

in alta ordine de idei am un cunoscut care ia avati iarna pana ingheata apa, pe baraj la rotative argintii lestate si cu fulg pe ancora...
pe langa el mai am si alti amici care mi-au spus ca au mai luat avat iarna, dar mai mult din nimereala dand dupa cu totul altceva...
Nihil Sine Deo

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Noi 2012, 23:47

Alex,dupa noiembrie zau ca mie unu parca nu-mi mai vine sa scot nasu afara.Rar de tot o zi mai faina sa ma fi scos din casa in peroada aia :D Acum cand se pare ca am devenit mai crocant,nu batran :lol: nu-mi mai vine frate. :wink:

Scrie răspuns