avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Ian 2006, 10:32

Pe jiguri normale! Cel mai bine merg mulinate rapid. Cand sunt mai apatici merg si mulinate mai incet, dar nu sunt la fel de eficiente. Pe jiguri de 5g, pana in 8g. La alea ce le-am pus pe jig de 8g n-am prins inca. E si bila aia de la jig mai mare decat restul corpului si nici nu-mi prea place cum arata. De aia zic ca as vrea niste bucati mai maricele de 3", ca si asa nu prea au cine stie ce profil, si as zice ca ar intra dinaia mai mari mai des decat la asta.

kip
junior
junior

avat

Mesaj de kip » 04 Ian 2006, 10:33

Inceraca sa arunci in zona in care apar avatii si un pic mai sus pe apa. Cand aproape ai ajuns cu voblerul unde crezi ca este avatul, smuceste de doua ori cu pauze intre, lasal sa cada si apoi incearca din nou. De data asta mai INCET.
Nu conteaza ce tip de vobler folosesti dar daca crezi ca nu te ajuta nimic gadeste-te la urmatorul lucru: Daca iei o ancora sa spunem numarul 1 si pui pe ax un plumb de sforaj de setca si procedezi cum am spus mai devreme avatul o sa fie inebunit de bula de aer ce se formeaza in spatele acorei. In rest asa cum se spune arunci si recuperezi!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2006, 10:39

Multi ani si bine v-am regasit!
Intr-un an, la Dunare (pe cand mergeam la Dunare numai la stationar) venisera niste pescarici care au spart avatul la ancore lestate de care aveau legate cate un smoc de pene de bibilica.
Chiar mi-am adus si eu cateva pene de bibilica de la bunici sa incerc. N-or fi bune la avat, la confectionat de muste sunt bune sigur.
O alta modalitate care ar merita incercata, acum in anotimpul rece, ar fi recuperarea inceata a unor voblere relativ mici cu bataie foarte puternica. La mine au dat rezultate bune, la avat.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 04 Ian 2006, 11:26

n-am incercat, dar citeam undeva un articol unde descria treaba asta si cica ar merge. cand ies prima data fac si eu o incercare, cine stie...

kip
junior
junior

avat

Mesaj de kip » 04 Ian 2006, 15:40

Sigur merge cu ancora si plumb.
Eu am vazut la un pescar mai batran din zona Brailei, spun asa pentru ca de fapt intre galati si braila exista plaja lipoveneasca iar mosu e din aceiasi entie cu mine.
Daca mai ascultam de batrani asa cum ne dorim o conversatie pe net si in magazinele de specialitate, poti gasi mult mai multe chestii decat in orice carte de specialitate. Avatul e bun partener de lupta dar omul e unul iar pestele stie tot. De aia nu vorbeste.
Apropo e cineva din zona Brailei- oras? Nu am cu cine sa ajung pe balti si Dunare asa cum i-mi doresc.
Nu uitati bula de aer e secretul din coada voblerelor, zgomotul ei, e enervant pentru peste.
Succes. Ramane asa: in coada de vobler! :D

Sorin
Moderator
Moderator

Re: avat

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2006, 15:48

kip scrie:...............dar omul e unul iar pestele stie tot. De aia nu vorbeste.........................................

Te-ai uitat prea mult la Arizona Dreams :D

Succes? .....sa ai ! sa ai !.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

paul
Moderator
Moderator

Re: avat

Mesaj de paul » 04 Ian 2006, 15:51

Sorin scrie:
kip scrie:...............dar omul e unul iar pestele stie tot. De aia nu vorbeste.........................................

Te-ai uitat prea mult la Arizona Dreams :D

Succes? .....sa ai ! sa ai !.....
Rautate mica ce esti :P
Poate asa se zice prin Braila

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2006, 15:55

glumesc ....nu ma pot abtine sa nu carcotesc :oops: :roll:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2006, 18:32

Mai, eu inca nu am descoperit secretul avatului, dar cand ajug la apa, inainte de a lansa prima data, astept cateva minute sa vad mai in detaliu miscarea: directia atacurilor, agresivitatea pestilor, configuratia curentilor, succesiunea atacurilor, traseul "lupilor" si alte detalii pe care cei care lanseaza si mulineaza ca inecatii nu numai ca nu le vad, dar se pare ca nici nu-i intereseaza....si totusi sunt importante atunci cand nu prinzi! 8)

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 04 Ian 2006, 19:54

si cum de cele mai multe ori nu prindem(avat) mai cautam naluca perfecta :lol: :lol:

Scrie răspuns