pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
JONES
- veteran

-
oameni buni astazi o sa incerc tot ce s-a spus pe topicul asta
am un loc de pescuit la avat si o sa incerc cu twister sidefiu de 5 cm si un storm de 5 verde sidefiu cu shadul intern , o sa il recuperez si incet si mediu sa vad daca intra . (sincer sunt cam suspicios dar cine stie)
avat ca delicatesa (nici vorba) are multe oase , si carnea este destul de fada (in comparatie cu cleanul), daca nu peste kil e greu de preparat, poate incercati ceva fente culinale in sensul sa il umpleti cu ceva legume sau il impanati cu ceapa si usturoi

-
Michael
- Moderator

Orice ati spune,nu ma convingeti ca un shad ar fi mai bun la avat decat un vobler minnow argintiu,alb sau galben,oscilanta sau rotativa,daca se poate cu musca pe ancora.Cel putin vara.O fi o alternativa,nu zic nu...

-
MihaiV
- Moderator

Daca orice am spune nu te convingem, atunci n-are rost sa mai zicem ceva.
-
superbaloane
- utilizator constant

-
Pescuitul la avat cu shad-uri se intampla intr-adevar in Delta, mai precis la Dunare, la confluenta dintre doua canale mari, la apa mica, maxim 1m, tulbure rau de tot. Va dau un pont: De la Tulcea mergeti pana la Murighiol la debarcader, luati o barca - cam 400000 lei dus-intors pana la INSULA - e foarte aproape, stiu toti localnicii. E un loc la care am stat cu cortul vreo 4 ani la rand si unde am avut cele mai mari satisfactii. Pentru cei interesati va trimit pe e-mail fotografii. As vrea totusi sa nu popularizati locul decat pentru rapitori.ro! Am fost acolo recent, pe 2 si iulie 2005 (evadare ca nu mai rezistam!!!) si bineinteles ca locul arata diferit in fiecare an, dar am prins intr-o veselie. A doua zi am fost la stiuca unde am avut un succes remarcabil - aici iarasi sper sa fie pont pentru voi - mergeti cu barca cu un ghid care e si el pasionat de pescuit si mai ales pescuieste in acelasi timp cu voi - ati inteles de ce! Tehnica de stiuca, vara? Ceva ce n-are nici o legatura cu teoria mea, adica bradis la greu si n-ai decat vreo 20 cm in care trebuia sa-ti joci naluca pe inaltime - mulinezi repede de-ti sare mana si mai ales folosesti oscilante mari ca dimensiuni dar USOARE - vezi BerTi. Altceva: arunci in larg si pe langa nuferi si nu pe la mal!
In acelasi loc (la insula) am prins salai si mai ales sute de strapazani de ne-am plictisit si i-am umplut de invidie pe toti pescarii de pe malul celalalt. Rugamintea mea e sa eliberati toti pestii sub dimensiuni, veti parea foarte ciudati printre ceilalti dar cred ca toti avem obligatia asta de a proteja natura! Educatia pe balta trebuie sa fie o conduita obligatorie, macar pentru cei din rapitori.ro!
-
superbaloane
- utilizator constant

-
In atentia d-lui Sir Jones
La pescuitul cu naluci, cred totusi ca mai exista un factor de cele mai multe ori neglijat - INCREDEREA IN NALUCA!
Personal, cand arunc un shad sau o rotativa sunt 100% convins ca prind in orice conditii! Nu se intampla acelasi lucru cand arunc un vobler - pentru asta e punctul meu slab dar incerc sa-l repar!
De cumparat, am cumparat cam tot ce exista pe piata romaneasca - Rapala, Salmo, Storm dar n-am avut rezultate spectaculoase. Am comandat si din USA, am in total vreo 50 voblere care mai de care dar...am incercat sa tin cont si de sfaturile profesionistilor: culoare apei, transparenta, vreme, jocul lansetei dar...nimic.
Asadar te inteleg perfect sa fii sceptic la shad-uri, dar te rog sa incerci: MERITA!
Fir intins!!!
-
Sorin
- Moderator

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Mugurstefan
- veteran

Michael scrie:Se prinde,eu inca nu,dar am vazut montura:grub legat in fata shad-ului la 30-40 cm.
Stie cineva cum se leaga cele doua jiguri pe linie?
primul twister are plumb sau doar carlig de jig?
Sau le leg cum imi vine mie prin cap !
Intreb pe cei care dau si prind cu ele !
Si daca prind , au prins si altceva decat avat?
Multumesc anticipat de info.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
JONES
- veteran

-
salut
am fost in concediu in care am reusit sa merg de 2 ori la pescuit
am incercat shadurile storm merge cu jigul incorporat , si ceva minoww clasice alb sidefiu , dar nimic mai incercam (*viteza apei era mare)
oricum pe mures e jale JALEEEE adica nivelul apei a fost cam 5 zile cat de cat normal , in rest era mare cat dunarea , aproape toate locurile de pescuit de anul trecut sunt compromise
asteptam un septembrie mai normal
numai bine
-
bogdank
- veteran

-
Ca sa contrazica tot ce stiu eu despre avati, simbata au muscat numai la grub. Unul singur a atacat la vobler, care bineinteles era incurcat pe fir si il aduceam saltat pe suprafata apei. Da asta a fost cit toti ceilalti la un loc plus citeva kile. Maaaaaaare.
-
Adi_
- veteran

bogdank scrie:Ca sa contrazica tot ce stiu eu despre avati, simbata au muscat numai la grub. Unul singur a atacat la vobler, care bineinteles era incurcat pe fir si il aduceam saltat pe suprafata apei. Da asta a fost cit toti ceilalti la un loc plus citeva kile. Maaaaaaare.
nu te cred!

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski