avat la twister!?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Iul 2005, 21:04

Am fost sambata pe Timis,avatul rapea in nestire,zgomotos,era nebunie.Din pacate nu l-am putut pacali cu nik,am incercat de toate:voblere,rotative,popper,oscilante...degeaba.Dau vina pe apa tubure,cred ca nu vedeau bine,rapeau cam orbeste :roll: Sau pe oferta p[rea mare si prea tentanta de obleti,cu care trebuie sa concureze nalucile noastre.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 25 Iul 2005, 23:01

@Michael
am folosit streamere micutze cu echipament de pma ca am unul singur clasa 4-5 si nu pot pune streamere mai mari
streamerele mai mari le-am folosit pe saltatoare cu rotativa sau vobler in capat cand dadeam cu echipament de spin si ciudat....mai tot timpul ataca streamerul , de fapt niciodata nu mi-a atacat ce era in capatul firului.
sa mai zic ca la streamer s-a bagat asta iarna si un clean marishor?
si streamerul avea cam 2.5- 3 cm, folosit cu echipament pma :wink:

Fir intins ! 8)

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Iul 2005, 07:29

@Michael
Faza de mai sus s-a intimplat duminica, pe Timis. E drept ca plutea o gramada de mizerie (vezi: copaci intregi, frunze, bidoane, sticle), dar in golfuri se putea da linistit. Eu am avut un atac, iar colegul a luat unul frumusel. Dupa ce s-a intunecat, nimic.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Iul 2005, 18:31

Eu am fost cu bogdans sambata,el a avut un atac de avat mai mic.Si noi am dat mai mult in golfuri,dar si prin vegetatie am incercat la stiuca.Inca era cam tulbure apa(era in scadere,pe maluri-pericol de alunecare),zic eu,desi am incercat si naluci mai fluo,pe langa cele cu pattern natural :roll:

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Avat la "Twister"? Sigur si inca cum..

Mesaj de superbaloane » 26 Iul 2005, 19:17

Dragilor,

La avat, succes mare am avut cu shad-uri verde sidef, semitransparente, marca Mr. Twister, de 7cm. Ca nebunii si unul dupa altul de la 2 kg in sus. Cei mai micuti dintrei ei nu s-au incumetat la shad-uri ci doar la rotativele BerTi si Mepps Aglia. Sincer, noi dadeam dupa salau si iata rezultatul - peste 20 avati in cateva minute - bineinteles toti eliberati! Pentru cei neavizati, avatul nu e o delicatesa, in plus are la oase de va plictisiti. Eliberati-l - merita sa traiasca!

Fir intins tuturor!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Iul 2005, 19:20

Cum recuperai shadul,cu viteza,mai la suprafata?Liniar,sau cu schimbari de directie,opriri,etc?

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Recuperarea shad-ului

Mesaj de superbaloane » 26 Iul 2005, 19:33

Tehnica o stiu din "Aventuri la Pescuit" - na ca-i fac reclama dar merita!
E acolo un domn pescar de spinning - D-nul Malin Musatescu, care ne da toate sfaturile posibile - totul e sa le incerci si tu pe balta - oricum eu personal de teorie sunt full - dar sa revenim - recuperezi nu lent ci foarte foarte foarte lent - adica lasa shadul sa se taraie de fundul apei si mai ridica putin si brusc din varful lansetei!
Din punctul meu de vedere e cea mai buna tehnica de salau! Dar daca cu aceasta tehnica mai prinzi si avat, de ce nu? Nu mai zic de biban sau marlita! Eu m-am specializat pe shad-uri si rotative - asa ca ma puteti intreba orice, punctul meu slab - vobler-ul! Asta e!
Tot respectul pentru d-nul Malin Musatescu! Multumim.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2005, 19:49

chestiunea asta cu shadurile verzi la avat se intampla cumva prin delta? intreb fiindca in orice alte locatii se cheama noroc chior daca-i iei la shad, cu atat mai putin verde si cu atat mai putin jiguit lejer. :)

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Iul 2005, 21:18

Si eu am prins avat la shad alb tras pe fundul apei dar asta nuami primavara devreme.Vara in timp ce am pescuit la salau cu shad nu am prins niciodata avat,desi era destul de mult prin zinele respective.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 27 Iul 2005, 04:27

Avatul se prinde BINE la shad sau worm, primavara devreme si toamna, pe ape mai tulburi, cind se pescuieste intre ape. Naluca se recupereaza liniar, cu o viteza medie.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns