avat la salmo thrill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 23 Mai 2008, 13:13

sir.JONES scrie:dar ca miscare ambele incep sa bata la peste 120km/h
vorba romanului : mai incet fanele ca te ia radaru... :)

tocmai am facut o comanda si am preferat minnow-urile de la salmo. mi-am luat si S si F . dorado mi-a placut dar nu au decat o culoare care nu ma incanta :( . Thundestick mi's pare ca il au si la gipo si la arrow. o sa ma uit. dar mi-am luat thrill-u de la xxx :D . sa vedem pe viu cum sta treaba. Eu il pescuiesc in curent f mare in general, cred ca va fi ok.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 23 Mai 2008, 16:21

Nu am dat cu el, dar se pare ca si Rapala LONG CASTING LC08 e cam acelasi tip de vobler, si dupa gramaj cred ca lucreaza ceva mai "vioi" decat thrill sau tender, in plus e suspending.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Mai 2008, 16:48

empthy_cluster scrie:
kuintautti scrie:eu as evita sa postez fotografi la galeri personale cu pesti de la obor si apoi as incerca sa inteleg cum functioneaza voblerele :lol:

printre altele ... forma , marimea , pozitia de montare , amplasarea barbetei ca si punctul de tractare au efectele lor care se jongleaza pt a obtine efectul dorit la fel ca si reglarea ochietului ... :wink:
dumitre kuintautti fraur etc din ce ai enumerat tu nu reiese nimik concludent mai bine spune cum ai face thrilul sa bata mai frenetik :lol: si nu te mai lua de om ca nu cred ca tzine,

eu as indoi barbeta in fatza si ochetul in jos daca as vrea thrilul sa bata ceva mai rapid, darr nu ar mai fi thril atunci si nu ar mai avea farmek, ii un bobler bun asa cum este trebuie doar gasit momentul cand confirma

salut.

ps
nu cred ca potzi face thrilul sa bata la viteze mici cu barbeta care o are datorita greutatzii,
bei iemthy_guster... nu mai fa confuzi wai ! 1+1 = 3 :lol: ( user + privat = ? ) :lol:

vad ca nu ai inteles ca am vrut sa zic...

acu sa o luam olea pi rind... asa in ordini... iexemplu : barbeta mare / lunga aproa orizontala... rezultat se scufunda mult si repede... bine conteaza multe ... printre altele : unde este amplasata barbeta si conteaza si unde este punctul de tractiune ... da ?

ochieet stinga driapta di iechilibru... sus /jos = miscari mici /ample

cam la de astea m-am referit ! :D

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 23 Mai 2008, 17:11

e destul de dificil sa faci un vobler sinking sa bata mai rock-and-roll.
Stiu ca am incercat si eu.
Nu stiu cum e Salmo Thrill dar cred ca e mai greu decat sa zicem unul sinking de la salmo, sa zicem minnow, atunci chiar daca ii muti barbeta sau i-o maresti , nu stiu cat poti sa-l faci sa bata mai des.
Mai usor modifici greutatea unui floating pana la suspending sau usor sinking, dar pui un plumb acolo unde trebuie sa fie centrul de greutate, decat sa faci dintr-un sinking unul mai vioi.
Nu mai detaliez... cine si-a batut capul cu construit-modificat voblere stie cum sta treaba.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Mai 2008, 17:48

ba io zic ca nu e chiar asa de greu !

des nici nu trebe reglat din ochiet ... ajunge daca ii scimbi tripla din spate cu una de marime mai mica / mai subtire / mai usoara sau cu un cirlig simplu intors in sus... :wink: ...obti des miscari mai ample... daca asta iti doresti :wink:

multe voblere au matisate pe ancorele din spate ceva pene / fulgi... elimitatile / schimbatile si veti obtine miscari mai ample !

e multe... :lol:

lestarea lor suplimentara eu le-o trajeam cu holsuruburi cu cap mare pt tabla de acoperis... cit cuprinde... de sub barba pin la coada ... gaura...( sa nu crape dracu ... ) lichici iepoxi ... surub ! si ioti asa ies din standarde...

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 23 Mai 2008, 18:37

@kuintautti ,
S-ar putea sa fie cum zici tu. Nu am tinut unul in mana doar imi dau cu parerea sieu.
Stiu ca am vrut sa modific jocul la voblere , la floating reuseam cu cateva trucuri la sinking acelasi model si dimensiune rezultatele erau catre satisfacator.
Un salmo minnow floating de 7cm are 6gr.
Unul sinking are 8 gr.
Salmo Thrill care are 7 cm ca si minnow-ul de mai sus are o greutate de 12 grame.

Era doar parerea mea, poate gresesc, eu oricum nu o sa-mi cumpar Salmo thrill, si nu o sa-mi bat capul cu el.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Mai 2008, 18:53

Mugure eu vorbeam in principiu despre voblere ... ca e bine sa le intelegi ... si jonglindule se poate obtine efectul dorit ... nu stiu daca se intelege asta din mesajele mele anterioare dar mie asta mi-a fo intentia. :D

Madalin_07
junior
junior

Mesaj de Madalin_07 » 25 Mai 2008, 21:30

e un vobler bun am vazut luandu-se avat pe olt cu el numai ca trebuie jucat des si mulinat rapid cum au mai spus si alti.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Iun 2008, 13:20

old_radu scrie:
ovidiu scrie: o sa bag si eu in trusa mea saraca in voblere un thrill.
...daca e sa iei doar unul,macar sa fie un RBL... :wink:
Nu te-am ascultat pt simplul fapt ca nu mai erau pe stoc la totalfishing, dar am luat un OB (olive bleak) sper sa fie bine si asa mai ales ca celalalt era prea argintiu, semana prea bine cu obletii si mai intai un avat papa 54 de obleti pana ajunge la al meu, asa mi-am zis ca ala are o culoare mai dubioasa si o sa-l aleaga pe el primul pt atac...

Sper, oricum habar n-am cu voblerele, o sa bag si jeliboane dupa avat :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 13 Iun 2008, 14:41

Salmo thrill pe scurt parerea mea = teapa.
L-am cumparat din cauza reclamei facute in jurul acestui vobler.
Dezamagirea a fost in minutul unu dupa ce l-am primit, iar apoi tot in minutul unu dupa ce l-am vazut cum evolueaza de prost in dunare.
Pentru avat insa ultima descoperire a fost un rapala original de culoare rosie.
Acesta s-a dovedit prinzator in conditiile in care am epuizat tot arsenalul clasic care nu dadea gres si care din pacate se dovedea inutil.
Acel rapala l-am folosit ca fapt divers pentru ca oricum pe apa nu aveam ce sa mai fac sa vad un peste prins si am zis ca daca nu-l folosesc in aceasta pauza acel vobler rosu iar va sta un an pe uscat.
Salmo thrill ...pacat de el , e frumos la prima vedere , apoi vine dezamagirea.

Scrie răspuns