pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Petru B.GD.N
- senior

ovidiu scrie:pai pt a tine un vobler pe suprafata, nu ttrebuie neaparat mulinete 6000.
si cu 3000 tin la superafata si o bucata de plumb de 30g, de zici ca-i poper.

Bravo.
Fa acelasi lucru si cu thrill si or sa apara si rezultatele.
O sa vezi ca nu e un vobler de ignorat, ba din contra. Dureaza pana te obisnuiesti cu el (si el cu tine

) si pana lovesti primul avat.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
-
taicanoe
- veteran

-
dream_fishing scrie:Am modificat eu, nu prea se vede efectul. am pus o barbeta verticala, dubla ca si suprafata..si tot in curent recuperat, abia bate marunt..
Eu as incerca sa inclin barbeta inspre capul voblerului nu sa o fac tot verticala ...
-
kuin tauti
- veteran

eu as evita sa postez fotografi la galeri personale cu pesti de la obor si apoi as incerca sa inteleg cum functioneaza voblerele
printre altele ... forma , marimea , pozitia de montare , amplasarea barbetei ca si punctul de tractare au efectele lor care se jongleaza pt a obtine efectul dorit la fel ca si reglarea ochietului ...

-
adrignat
- veteran

taicanoe scrie:dream_fishing scrie:Am modificat eu, nu prea se vede efectul. am pus o barbeta verticala, dubla ca si suprafata..si tot in curent recuperat, abia bate marunt..
Eu as incerca sa inclin barbeta inspre capul voblerului nu sa o fac tot verticala ...
da......numa ca asta o sa il ajute sa se scufunde mai usor.......oricum ca si greutate e sinking............poate o usoara curbura a barbetei l-ar face sa vibreze un pic mai mult........desi nu stiu de ce insistati ca voblerul asta sa vibreze mai tare!prada naturala a avatului(adica obletele

)e putin mai vioi decat un creion(ma refer aici la amplitudinea miscarilor,nu la viteza de deplasare).
problema e ca noi inca mai cautam acea supernaluca.pe care sa o prindem in agrafa si sa prindem indiferent de luna,an,zi,ora,transparenta si nivel al apei etc.ei bine inca nu exista asa ceva si sa dea domnu sa nici nu existe vreodata!ca jumarte din farmecu pescuitului ar disparea.....asa ca pana la urma,da!thrill-u e o naluca prinzatoare!da ca orice alta naluca,nu oricand nu oriunde si nu oricum!insa e foarte bine sa o ai in trusa

nu se stie niciodata cand o sa surclaseze orice alta naluca in care ai toata increderea si care in momentu ala nu a confirmat

-
empthy_cluster
- veteran

kuintautti scrie:eu as evita sa postez fotografi la galeri personale cu pesti de la obor si apoi as incerca sa inteleg cum functioneaza voblerele
printre altele ... forma , marimea , pozitia de montare , amplasarea barbetei ca si punctul de tractare au efectele lor care se jongleaza pt a obtine efectul dorit la fel ca si reglarea ochietului ...

dumitre kuintautti fraur etc din ce ai enumerat tu nu reiese nimik concludent mai bine spune cum ai face thrilul sa bata mai frenetik

si nu te mai lua de om ca nu cred ca tzine,
eu as indoi barbeta in fatza si ochetul in jos daca as vrea thrilul sa bata ceva mai rapid, darr nu ar mai fi thril atunci si nu ar mai avea farmek, ii un bobler bun asa cum este trebuie doar gasit momentul cand confirma
salut.
ps
nu cred ca potzi face thrilul sa bata la viteze mici cu barbeta care o are datorita greutatzii,
be smart be silent be deadly.....
-
Bogdan_Alex
- veteran

-
eu cei mai mari avati i-am luat cu strike pro arc minnow culoare 48 (oblete) , mulinat in mare viteza. Deci ma indoiesc , ca trhillu nu face treaba buna. Cand mulinam incet venea langa vobler apoi pleca. Vad ca nu mai sunt RBL-uri si cei de la Energofish mi-au spus ca in 3 luni mai vin in tara :-s , asa ca o sa incerc un Olive .
-
JONES
- veteran

-
pentru curiosi de fapt vorbim de o intreaga clasa de voblere.
1. dorado thunder
2. salmo thrill
3. strom stick
cam toate sunt pe clasa 7 cm cu 7 grame.
Acuma serios faptul ca exista in productia a 3 firme serioase nu va spune nimic.
incercati sa recuperati in curent puternic un salmo minnow sau sting si o sa vedeti ca se formeaza un fenomen interesant in fata barbetei se formeaza un vortex.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
hunting_fish
- veteran

sirJOHNES
Singura problema ici este ca Salmo Thrill e SINKING. Am Storm, dar e suspending. Teoria zice ca Thrill-ul trebuie recuperat cu viteza mare si cu varful batzului in sus. Voblerul in sine e greu ca un pietroi. Asta te avantajeaza in lanseuri. Eu tocmai mi-am pregatit o mulineta Spro Redarc de 4ooo cu tambur de match, ca sa vad cum se prezinta Thrill-ul la avat...
Stima!
-
Bogdan_Alex
- veteran

-
sir.JONES scrie:
1. dorado TENDER
2. salmo thrill
3. strom THUNDERSTICK
mai precis....
uite ca m-ai facut curios si o sa mi le cumpar.
-
JONES
- veteran

-
http://xxx.ro./index.php pentru dorado T7F
sau storm thinderstick-ul in vezi pe net .
Miscarea si greutatea e cam aceasi. E adevarat ca thrill e cel mai greu fiind sinking (dorado si stormul sunt floating) dar ca miscare ambele incep sa bata la peste 120km/h
the angler is catching xxx, not by the lure