avat la salmo thrill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Sep 2009, 21:34

TopGear scrie:... Frana era reglata cam la punctul 6 din 10, daca ma pot exprima asa. Era deja trecut de ora 22 si am auzit un carait prelung. A avut atac, si nu de oricare. Era un peste mare. Bineinteles ca l-a ratat....
Scuze...esti sigur ca atacul a fost din partea unui avat ?
...topicul este despre avat si salmo thrill.

Ratarile, atunci cand pescuiesti cu aceasta naluca sunt extrem de rare si acestea nu depind de frana...inteparea se produce instant si doar factorul "shansa" , face ca avatul sa scape de aparatul foto... :lol:

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 14 Sep 2009, 21:53

Nu. Nu era avat, si nu dadea cu salmo thrill tovarasul meu, la ora aceea. Dadea cu un crank si cred ca salaul a fost cel care a atacat, avand in vedere ca era trecut de ora 22.oo.
Ma refeream strict la "elementul important" amintit de adiwolf, adica frana si cat de importanta este ea.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 15 Sep 2009, 02:26

si dak era trecut de 22 ce? nu ai prins niciodata avati noaptea? eu da si inca mai imbracati decat media de peste zi...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 15 Sep 2009, 09:24

am reusit si eu sa pacalesc in miez de vara avati in jurul orei 22, poate chiar putin mai tarziu dar sub nici o forma nu in aceeasi masura ca si ziua ... adica cei pe care i-am prins cred ca erau intarziatii la masa din ziua aia, sau niste avati mai gurmanzi de felul lor ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 15 Sep 2009, 10:29

Avand in vedere ca voblerul din agrafa era un crank zgomotos de 11 cm, nu prea cred sa fi fost avat. Dar, vorba aceea: Never say Never!

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 15 Sep 2009, 19:46

Mda..,azi mi-am cumparat si eu un Thrill sa vad cum e.L-am si testat deja si sincer sa fiu nu stiu cum sa pescuiesc cu el.Am inteles ca trebuie recuperat repede si lanseta trebuie tinuta cu varful cat mai sus.Daca fac asta voblerul vine la suprafata si sare din apa.Daca recuperez mai incet nu se intampla.Am incercat sa recuperez si cu lanseta in plan mai orizontal(asa a mers)dar nu stiu daca e bine pentru evolutia voblerului(daca are..>nu vibreaza,nu bate.. :? ).Poate ma sfatuiti si pe mine cum trebuie folosit acest vobler.Pescuiesc de pe o plaja in mijlocul Muresului si curentul este...mediu cred.Trebuie folosit numai in curent foarte puternic?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Sep 2009, 20:22

@ Neamtu...

...in perioada asta e bine sa-l recuperezi mai lent , ca sa coboare "intre ape".Asta e valabil doar daca in zona ta s-a mai racit apa.
In cazul in care vezi avatii in actiune, adica atacuri la suprafata...recuperarea este mai rapida cu batul tinut la verticala.

Fir intins !...tuturor.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 15 Sep 2009, 21:52

Ok,am inteles. :)
Avatii rapesc la suprafata,apa e inca calduta.
O sa mai incerc si maine. :twisted:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 15 Sep 2009, 22:27

Neamtul scrie:Mda..,azi mi-am cumparat si eu un Thrill sa vad cum e.L-am si testat deja si sincer sa fiu nu stiu cum sa pescuiesc cu el.Am inteles ca trebuie recuperat repede si lanseta trebuie tinuta cu varful cat mai sus.Daca fac asta voblerul vine la suprafata si sare din apa.Daca recuperez mai incet nu se intampla.Am incercat sa recuperez si cu lanseta in plan mai orizontal(asa a mers)dar nu stiu daca e bine pentru evolutia voblerului(daca are..>nu vibreaza,nu bate.. :? ).Poate ma sfatuiti si pe mine cum trebuie folosit acest vobler.Pescuiesc de pe o plaja in mijlocul Muresului si curentul este...mediu cred.Trebuie folosit numai in curent foarte puternic?
Dupa nenumarate incercari de pescuit cu "minunea"asta l-am facut ...breloc pentru chei.
Are colorit asortat cu locashul de la cheia de contact :wink: si masina "mushca" instant,nu ca avatzii.
Nu mai vorbesc apoi ce drill am :shock:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Sep 2009, 08:57

Si eu am avut unul , l-am pierdut dar nu m-am dus dupa el care era prea complicat. Oricum era prea greu pentru marimea lui. Parerea arma secreta pentru avat dar nu a fost asa. Adevarat ca distanta de aruncare era foarte mare dar alt avantaj nu avea.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns