pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

grecu scrie:cu x-rap ati incercat ?
cu mari sperante pentru avat am cumparat X-Rap-ul asta (din pacate doar de 6cm ca nu am gasit mai mare) si dupa vreo 7-8 partide cu el pot sa zic ca sunt dezamagit. nu am reusit sa prind nici macar un avat in conditiile in care am prins cu Sting-ul de la salmo, cu minnow-ul si thrill-ul de la acelasi producator.
am tot incercat cu el si rezultatul a fost zero, plus ca ma cam enerveaza ca e cam usor si nu reuseam sa ajung cu el pana unde voia, dar oricum trecea prin zona prin care erau avatii si nu era interesat nicicare dintre ei ... am incercat cu culoarea OG, care mi se parea cea mai OK dintre ele.
miscarea e OK si consider ca odata si odata tot o sa prinda un avat dar sub nici o forma nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor ...
poate altii au avut parte de pesti cu el ... eu din pacate nu (avati) ...
numai bine
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
razvan m.
- veteran

-
Nici eu nu am avut rezultate grozave la avat cu X-Rap-ul. Parca are o bataie prea larga.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
grecu
- veteran

am incercat si eu cu cel de 8 culoarea silver dar degeaba
-
JONES
- veteran

-
cam 7 cm e maxim la voblere la care se prinde avat. Hrana lui e in exclusivitate minnow adica pestisori pana la 7 cm. Deci si marimea conteaza. Pune botul cam pe orice pana la 7 cm. De exemplu cu voblere mari de 9 cm nici nu am auzit sa se prinde nici macar un exemplar cel putin in zona mea.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
anem
- veteran

sir.JONES scrie:cam 7 cm e maxim la voblere la care se prinde avat. Hrana lui e in exclusivitate minnow adica pestisori pana la 7 cm. Deci si marimea conteaza. Pune botul cam pe orice pana la 7 cm. De exemplu cu voblere mari de 9 cm nici nu am auzit sa se prinde nici macar un exemplar cel putin in zona mea.
acum o saptamana jumate si acum 2 saptamani am prins avati la Salmo Sting de 9cm ... unul avea in jur de 2,5Kg si unul nu cred ca depasea 1Kg ... am vazut avati prinsi la oscilante cu care alte persoane nu ar fi dat nici la stiuca cu ele, eventual la somn ...
nu stiu de ce, dar eu nu am deloc incredere in voblerele mai mici de 7cm la avat ... X-Rap-ul pe care l-am incercat a fost o exceptie si l-am luat doar pentru ca eram curios cum merge si nu am gasit de 8cm ...
cu cea mai mare incredere dau la avat si cu cele de 10cm ... forma minnow evident ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
payti
- utilizator constant

-
sir.JONES scrie:cam 7 cm e maxim la voblere la care se prinde avat. Hrana lui e in exclusivitate minnow adica pestisori pana la 7 cm. Deci si marimea conteaza. Pune botul cam pe orice pana la 7 cm. De exemplu cu voblere mari de 9 cm nici nu am auzit sa se prinde nici macar un exemplar cel putin in zona mea.
sunt voblere si de 12-15 cm
minnow din ce stiu eu inseamna forma fusiforma si bataie naturala, sunt voblere si de 12-15 cm si se prinde si la ele (cand sunt avatii activi, adica primavara se preteaza voblerele mari).
Hrana lui nu e minnowul, ci obletele, care poate sari de 10 cm!
-
payti
- utilizator constant

-
-
adiwolf
- veteran

foarte rar am prins avat la vobler (naluca)
mai mic de 7cm
in general la avat pescuiesc cu voblere intre 7 si 10cm si cele mai multe sunt exact opusul lui minnow.
nu stiu de ce, dar eu nu am deloc incredere in voblerele mai mici de 7cm la avat ... X-Rap-ul pe care l-am incercat a fost o exceptie si l-am luat doar pentru ca eram curios cum merge si nu am gasit de 8cm ...
iti dau eu X-Rap Walk de 13cm,am doua bucati nou noute
cel mai puternic atac de avat l-am avut anul trecut pe un RNR de 8cm si spun asta fiindca nu am apucat sa schitez mare lucru decat sa contrez si atat ca s-a dus cu tot cu vobler
ia uite aici
http://www.aventurilapescuit.ro/articol ... _ilor.html
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
marimea standard la avati este se pare cea de 7cm...dar am prins bine cu voblere corpolente de 8,5 cm cand era activ...iar atunci cand este "marait", voblerele 5-6 cm cat mai slim, discrete, si cu vibratie marunta si deasa sunt cele mai indicate.
-
Zamfi
- veteran

foarte rar am prins avat la vobler (naluca) mai mic de 7cm
Numa' mari! Avatii normal! Contrar zicalei "Nu-s mari ,da's rari!"
Pai Adi draga depinde si dupa ce balauri dai...Eu pe Dunare dau cu RNR de 8 cm ca am dupa ce ,dar pe la mine cu voblerul ala or prind mineri ori (daca e ziua porcului) somn...
Ca nu am mai vazut la Aiud avat mai mare de 3-4 kg de cand eram tinerel
Sa fii iubit.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.