OK, sa raspundem si la intrebare ...
Teoria nalucilor (in cazul meu):
A. Stiuci inactive:
- mici (marlite imature sexual) - nu m-am intalnit cu o astfel de perioada de inactivitate, tot timpul se gaseste cate una sa apuce ce-i dau
- mici (mature sexual) sau mari - pot sa dau cu orice, oriunde si oricand ca tot nu pun botu'
B. Stiuci slab active - ???
C. Stiuci active:
- mici (< 2 kg) - indiferent de sezon, mai putin in prohibitie, merge orice am in trusa (oscilante, rotative, voblere, plastice moi, streamere), n-are importanta culoarea, nu conteaza jocul imprimat si viteza de recuperare (numai sa nu agat plantele acvatice, daca sunt)
- mari (> 2 kg) in perioada calda in ape acoperite cu vegetatie - oscilante mari si usoare (Delta de la Gipo, Eira, Dr. Pike de la TV, etc), voblere floating (performerul meu e Rapala Original), streamere nelestate
- mari (> 2 kg) in perioada rece cand vegetatia s-a lasat - oscilante mari si grele cu bataie lenta pretabile jocului pe verticala, voblere sinking (preferatele sunt un Rebel Fat Rap si cateodata un Rapala Rattlin'Rap) si streamere lestate mai mult sau mai putin in functie de adancimea apei
- mici sau mari cand apa e inghetata - bristi (dandinete) mari si mai rar shad-uri sau oscilante (mari si grele, in forma de S asemanatoare cu dandinetele)
P.S. subscriu la observatia lui Dan "...insisti pe o naluca corespunzatoare pestilor inactivi, de preferinta pe naluca" locului " - asta daca ai experienta pe locul respectiv si stii ce merge cel mai bine acolo intr-o astfel de situatie"