alegere jig

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 05 Noi 2009, 13:15

Dupa cum citisem da la clasicii in viata in domeniul pescuitului am inteles ca salaul trebuie cautat in curent, de aceea am incercat si eu acolo.
:lol: n-ai inteles bine ... nu IN curent ... CU :lol:
S'altare și bunăstare !

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Noi 2009, 13:42

pasek scrie: Ancora am pierdut-o linga porti dupe ce s-a agatat intr-un fier beton banuiesc... a trebuit sa tai sfoara cu care era legata.
Ia gandeste'te ca multi pescari care vor mai veni pe'acolo vor agata in sfoara ta twistere, voblere, ace, carlige, plumbi, jiguri etc. Gandeste'te ce frumos e sa lasi pe sfoara unui ageamiu 30 de jiguri intr'o zi. Frumoasa perspectiva nu?

Ontopic. Te sfatuiesc pentru inceput sa eviti zona unde ai lasat sfoara. Du'te vreo 20 de m mai in aval ca sa fii sigur ca nu te injuri singur. In al doilea rand, oricat de urat ar curge Draganesti'ul, e cea mai prietenoasa turbina de pe Oltul inferior. Nu ai nevoie de jig mai greu de 24 g in orice conditii. In rest, cu 17 g te descurci onorabil.

La revedere

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 05 Noi 2009, 14:24

[quote="todi
Ia gandeste'te ca multi pescari care vor mai veni pe'acolo vor agata in sfoara ta twistere, voblere, ace, carlige, plumbi, jiguri etc. Gandeste'te ce frumos e sa lasi pe sfoara unui ageamiu 30 de jiguri intr'o zi. Frumoasa perspectiva nu?[/quote]
Todi, am incercat aproape 30 minute sa scot ancora din apa. Am tras de ea din toate unghiurile si directiile fara nici un rezultat. Am taiat sfoara lasind in apa o bucata cit mai scurta posibil. Ca ageamiu atit m-am priceput sa fac... poate altii ar fi angajat un scafandru, ar fi asteptat sa scada apa, ar fi facut un tunel din partea cealalta a Pamintului si ar fi tras ancora pe acolo... nu stiu.... eu atit m-am priceput!
Ca locatie iti spun unde e sa sti ce sa eviti : cum te uiti la porti, pe stinga, la vreo 20 m de porti si vreo 3 metri de pila.
Pe de alta parte... daca agata cineva sfoara care se misca prin apa datorita curentului puternic, iti dai seama ce dril?!!!!!
Parca vad povesti : mi-a dat unul imens...l-am simtit dar nu l-am putut desprinde de pe fund... cred ca a fost somn mare!

Stima si la revedere!
in rest ... we are the best!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Noi 2009, 14:33

todi scrie:
pasek scrie: Ancora am pierdut-o linga porti dupe ce s-a agatat intr-un fier beton banuiesc... a trebuit sa tai sfoara cu care era legata.
Ia gandeste'te ca multi pescari care vor mai veni pe'acolo vor agata in sfoara ta twistere, voblere, ace, carlige, plumbi, jiguri etc. Gandeste'te ce frumos e sa lasi pe sfoara unui ageamiu 30 de jiguri intr'o zi. Frumoasa perspectiva nu?
Todi , de fapt sfoara aia e o investitie ma .... :D
o lasi acolo si la sfarsit de saptamana vii si recoltezi
e si market research ca vezi si cu ce se mai da la peste de catre altii :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Noi 2009, 15:00

todi tu ce ai fi facut in locul lui ?

cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 05 Noi 2009, 16:17

pasek,

nu fi sensibill... parerea mea :wink: , priveste dintr-o alta perspectiva,

Salut!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Noi 2009, 16:46

Uitati aici un articol cu informatii foarte pretioase zic eu.

http://www.nodakoutdoors.com/jigging.php

Daca e si densitatea cum se zicea la inceput de topic si mai prinzi si vreo tactica cu greutatea jigului raportata la naluca cum zicea Stefan, care e o influenta importanta zic si eu, ar trebui sa prinzi peste.

La rapitor totusi 90% e localizare. Daca il gasesti percuteaza el la ceva.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Noi 2009, 17:43

grecu scrie:todi tu ce ai fi facut in locul lui ?
chiar , spune-ne si noua.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Noi 2009, 18:33

Baieti, pana nu dati cu sfoara de la ancora dupa salau ramneti on-topic poate mai aflam si noi cate ceva interesant, a taiat-o a taiat-o, nu-i neaparat bine. Topicul e unul bun si poate dainui avand si titlu inspirat (ceea ce e mai rar pe-aici) si poate ajuta mai multi incepatori in timp.

Voi cum dati cu jigurile si ce prindeti ca cu ancora am vazut cum ati face.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Noi 2009, 11:04

grecu scrie:todi tu ce ai fi facut in locul lui ?
Nu m-as fi ancorat acolo niciodata.

Pilele alea sunt puse pe un soclu din beton hidrotehnic de calitatea a 16-a, care cu timpul sub actiunea apei s-a corodat, au iesit armaturile afara samd. Cum credeti ca a cazut pila rasturnata de la Draganesti? De ce credeti ca nimeni nu se ancoreaza pe turbina? Iar treaba cu am taiat'o cat mai scurt posibil e la misto... cat sa bagi mana in apa sa tai? 50 cm? Tot 12 m de sfoara au ramas. E totusi bine unde ai lasat'o, isi blestema zilele baboierii de pe pila :lol: :lol:

Toata turbina poti s'o freci cu jigul de pe mal, din orice pozitie, de oriunde. Sa mergi cu barca si sa te ancorezi acolo e cea mai proasta idee posibila, cand poti sa dai de pe mal sau de pe pila fara stres.

Acum 2 ani a mai fost lasata o ancora pe Frunzaru. Manca pestele dar nu puteai sa dai de ea. Plimba curentul sfoara ba la 15 m de mal, ba la 30. O placere ce sa mai, mai ales dupa ce'am lasat 100 de giugele in ea in 2 zile.

Legat de gramaj, eu am observat o chestie: mai bine jig mai greu decat jig prea usor.

Cheers

Scrie răspuns