alegere jig
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Domnu master, dilema mea se refera la urmatoarele doua posibilitati :
sa pun 20 grame si naluca evolueaza mai ales pe substrat cu miscari pe verticala de amplitudine redusa sau sa pun 12 grame si sa evolueze mai mult pe verticala atingind substratul mai rar?
Inca o data multumesc pentru orice sfaturi.
sa pun 20 grame si naluca evolueaza mai ales pe substrat cu miscari pe verticala de amplitudine redusa sau sa pun 12 grame si sa evolueze mai mult pe verticala atingind substratul mai rar?
Inca o data multumesc pentru orice sfaturi.
in rest ... we are the best!
-
- utilizator constant
daca nu este curent poti da cu ce gramaj vrei, daca ai nervi sa astepti pana jeleul cade poti da si cu 2 grame, daca dai pe curent eu as da cu gramajul cu care ating cel mai ok substratul, poti da cu 20-30-40 sau mai mult grame, evolutia jeleului cu 40 grame nu este ca si cand ai da pe balta adica sa cata glont, in curent intervine un factor important si anume curentul ce loveste firul si dupa controlul tau din varful lansetei, praguri, curenti ce nu-i vezi, la suprafata poate vijelii apa si sub treaba sa fie cu totul alta, sau mai poate intervenii in alegerea gramajului dimensiunea jeleului, daca pui 20 gr si dai cu jeleu de 7 cm (grub) sau dai cu jeleu de 7 cm kopito treaba in viteza cu care atinge substratul se schimba, nu mai spun daca alegi alti centimetri la jeleu 

milioane de temenele in fata profesorilor!!!!!!
@adiwolf: tot incerc pe la farcasele si dau in curent dar configuratia pe care o parcurge naluca pe drumul de intoarcere este curent-portiune lina-prag(unde si ramine de obicei
)
Eu am dat cu jig de 12 gr si atingea fundul mai rar, un prieten a dat cu 17 si a luat mai multi. Ideea este ca mie nu-mi prea place sa dau cu greutati mari. De aceea am intrebat cam cum trebuie aleasa greutatea jigului pentru a folosi un jig suficient de greu dar nu mai mare.
Stima !
@adiwolf: tot incerc pe la farcasele si dau in curent dar configuratia pe care o parcurge naluca pe drumul de intoarcere este curent-portiune lina-prag(unde si ramine de obicei

Eu am dat cu jig de 12 gr si atingea fundul mai rar, un prieten a dat cu 17 si a luat mai multi. Ideea este ca mie nu-mi prea place sa dau cu greutati mari. De aceea am intrebat cam cum trebuie aleasa greutatea jigului pentru a folosi un jig suficient de greu dar nu mai mare.
Stima !
in rest ... we are the best!
- Stefan Tudose
- Moderator
Sunt mai multe tratamente impotriva ideilor gen "mie nu-mi place o anumit GREUTATE a jigului.pasek scrie:Ideea este ca mie nu-mi prea place sa dau cu greutati mari. De aceea am intrebat cam cum trebuie aleasa greutatea jigului pentru a folosi un jig suficient de greu dar nu mai mare.
Stima !

Si eu prefer minima greutate, dar daca ai vedea ca dau pe Dunare cu 40-70g si 70g poate insemna minima greutate 17g ti se va parea un fel de floating,

deci: treci peste idei genu "I don't like this"
Totusi mie nu-mi plac maslinele si piftia... si nici ardeiu... nu-mi place ca nu pot sa nu-l votez pe baselu...

revenind: greutatea ideala este greutatea care-ti tine jigul in "aer" intre 1 si 3 secunde

Daca jigul tau are impactul cu fundul sub 1sec e greu, daca are impact peste 3sec, e usor (impact intre 2 miscari).
Antrenament si incredere!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
tovarasi
nu o mai dati in diverse ,spuneti clar kinderului ,ca greutatea optima a jigului e aia care iti permite sa controlezi eficient FUNDUL ,pardon substratul .
a controla nu inseamna a ara .
informatia obtinuta iti permite sa configurezi mental o harta a ...... pardon substratului .unde te agati mai al dracu' acolo sta.
asta e tehnica ,restul e arta .
nu o mai dati in diverse ,spuneti clar kinderului ,ca greutatea optima a jigului e aia care iti permite sa controlezi eficient FUNDUL ,pardon substratul .
a controla nu inseamna a ara .
informatia obtinuta iti permite sa configurezi mental o harta a ...... pardon substratului .unde te agati mai al dracu' acolo sta.
asta e tehnica ,restul e arta .
walleye
- Stefan Tudose
- Moderator
....si eu, care credeam ca greutatea optima a jigului e aia in care da salaul.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com