ajutor va rog

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: ajutor va rog

Mesaj de adrian99 » 29 Iun 2015, 20:16

vampire,iti doresc sa mergi la pescuit atat de des cat merg eu,sa eliberezi macar o parte din pestele pe care-l prind eu...
sa intelegem ca tu daca nu postezi decat seara restul timpului esti ocupat cu munca? :D

de cand sunt insurat nu mai merg decat la sotie :wink:

tu?

nu-ti plac glumele mele acide?
nu mai intra pe forum
mergi la pescuit

oricum postarile tale se rezuma in ai critica pe cei care dau bani multi pe scule...
in rest nu prezinti nimic:tehnici,abordare a unor situatii de pescuit

vezi ca sunt cativa useri care au peste 8000de postari
si merg la pescuit,mai des decat tine...
astept sa intri pe topicurile initiate si sa le atragi atentia...

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 29 Iun 2015, 21:39

Ofticos????100%. :lol1:

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 30 Iun 2015, 08:07

vampire,cand o sa ajung invidios(pe oricine) o sa vand sculele de pescuit(toate) :D

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 30 Iun 2015, 10:02

Bine oricine, lasa asta. Te cred. Raspune si tu dunareanului cum e cu luna plina. Ca doar stii teorii spatiale. Daca te umfla iar rasu, pune si tu mana la gura nu mai jigni in stanga si in dreapta.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 30 Iun 2015, 10:54

si uite asa nu mai raspunde nimeni pe forum, de frica misto-urilor si a criticilor... (decat sa zic vreo prostie, mai bine nu mai zic, sau poate nu stiu destule, lasa ca scrie altu si tot asa, forumul asta ajunge sa fie citit de mii de utilizatori pe zi, fara a interveni mai mult de 10-20 colegi )...

Eu imi fac strunele singur, din FC... si pana acum a fost ok!
Mi-am luat FC-ul asta, impreuna cu un prieten, si l-am dat in jumate:

http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 36962.html

Apoi mi-am luat varteje si strune, am taiat cate 60-70cm (am calculat si eventuale pierderi la nod) si am legat de un capat agrafa, de celalalt vartejul.
Nu stiu ce agrafe am folosit, de la cormoran parca, clasice, destul de mici, o marime de finete. totusi rezistenta de 10kg m-a incantat.
Am facut nodul Half Blood, si pt agrafa si pt vartej, 5-6 spire au fost suficiente. Pentru a preveni o posibila alunecare a firului, desi am strans nodul cu patentul, am ars cu bricheta capatul taiat al firului, astfel incat si-a marit diametrul.

Pescuiesc cu strune de FC de 6-7 luni, nu am mai pus de atunci metal. Stiuca mi-a taiat doar de 2 ori, dar am avut cel putin 200-300 atacuri, si multe altele pe mal.
Am incercat bride, matisare, mi se pare ca legarea pe direct e cea mai simpla, eficienta si rezistenta, cu nodul Half blood.
Niciodata nu mi-a cedat agrafa sau nodul, o singura data s-a rupt struna de la 10cm deasupra nodului (cand am facut testul cu fire)
...
daca ciupeste fluorocarbonul vreo stiuca, e bine de schimbat cu alt fir..
Stunele le fac de minim 40, maxim 60cm...

Poate cei care isi fac singuri , pot veni cu idei:)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 30 Iun 2015, 11:59

De ce mai faci strune si nu legi fluorocarbonul direct de textil? Ai economisi niste agrafe...asta pentru ca tot spui ca esti "un zgarcit incurabil" Eu unul folosesc nodul Palomar la agrafa si FG-ul intre textil si fluorocarbon. Am folosit si eu fluorocarbon pe post de struna si de obicei stiucile mari mi-au taiat ,imediat sau "pe traseu", asta in conditiile in care am verificat firul dupa fiecare captura. Cu strunele de la Berti nu am anut niciodata probleme, nu s-au incretit...e drept ca nu folosesc oscilante sau rotative ci doar softuri si voblere.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 30 Iun 2015, 12:20

ca sa leg direct de textil, ar insemna vreo 2 metri de leader. care, in zona unde pescuiesc eu, se agata imediat. Pe de alta parte, tot firul va pocni primul daca agat ceva, deci prefer sa pierd 50cm de struna decat 2 metri. Am auzit, o sa incerc oricum si versiunea ta, mai cunosc pe cineva care o foloseste cu succes. La fiecare partida trebuie sa legi din nou agrafa si etc. In plus, agrafa trebuie sa fie legata de vartej, si abia apoi de fluorocarbon, ceea ce inseamna mai putina finete. Dar sigur voi incerca...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 30 Iun 2015, 12:35

De ce sa legi 2 m cand poti lega 50 de cm? Cedandu-ti textilul pierzi 3 agrafe in cazul strunei , asa pierzi doar agrafa cu vartej . Agrafa o leg la fiecare partida pentru ca nu trece prin inele. Nu inteleg la ce te referi cand spui ca pierzi din finete folosind o agrafa cu vartej de care prinzi naluca, vorbind de pescuitul stiucii?!

Daniel1m
junior
junior

Mesaj de Daniel1m » 30 Iun 2015, 16:09

eu folosesc inaintas cam de 50 cm fc, legat cu nod allbright(cred ca asa il cheama) si vartej cu agrafa.
de scos scot doar agrafa, am luat vartejuri sa imi treaca prin inele

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 30 Iun 2015, 16:55

Daniel1m scrie:eu folosesc inaintas cam de 50 cm fc, legat cu nod allbright(cred ca asa il cheama) si vartej cu agrafa.
de scos scot doar agrafa, am luat vartejuri sa imi treaca prin inele
Nu prea e in regula daca vartejul trece prin inele, eu prefer agrafa cu vartej legata la capatul firului.

Scrie răspuns