si uite asa nu mai raspunde nimeni pe forum, de frica misto-urilor si a criticilor... (decat sa zic vreo prostie, mai bine nu mai zic, sau poate nu stiu destule, lasa ca scrie altu si tot asa, forumul asta ajunge sa fie citit de mii de utilizatori pe zi, fara a interveni mai mult de 10-20 colegi )...
Eu imi fac strunele singur, din FC... si pana acum a fost ok!
Mi-am luat FC-ul asta, impreuna cu un prieten, si l-am dat in jumate:
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 36962.html
Apoi mi-am luat varteje si strune, am taiat cate 60-70cm (am calculat si eventuale pierderi la nod) si am legat de un capat agrafa, de celalalt vartejul.
Nu stiu ce agrafe am folosit, de la cormoran parca, clasice, destul de mici, o marime de finete. totusi rezistenta de 10kg m-a incantat.
Am facut nodul Half Blood, si pt agrafa si pt vartej, 5-6 spire au fost suficiente. Pentru a preveni o posibila alunecare a firului, desi am strans nodul cu patentul, am ars cu bricheta capatul taiat al firului, astfel incat si-a marit diametrul.
Pescuiesc cu strune de FC de 6-7 luni, nu am mai pus de atunci metal. Stiuca mi-a taiat doar de 2 ori, dar am avut cel putin 200-300 atacuri, si multe altele pe mal.
Am incercat bride, matisare, mi se pare ca legarea pe direct e cea mai simpla, eficienta si rezistenta, cu nodul Half blood.
Niciodata nu mi-a cedat agrafa sau nodul, o singura data s-a rupt struna de la 10cm deasupra nodului (cand am facut testul cu fire)
...
daca ciupeste fluorocarbonul vreo stiuca, e bine de schimbat cu alt fir..
Stunele le fac de minim 40, maxim 60cm...
Poate cei care isi fac singuri , pot veni cu idei:)