ajutor va rog

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Re: ajutor va rog

Mesaj de Gardos » 28 Iun 2015, 10:35

super ponturi cu rio si surflon. multam Jedi, Adrian99!

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 28 Iun 2015, 11:08

Imi permit sa va atentionez (eu am patit-o de doua ori pana m-am dumirit )ca titanul este un material extrem de dur si aici apare problema , cedeaza din brida ,puteti verifica si singur cu ajutorul unui cantar, astfel cand fortati struna o sa auziti la un moment dat un scartait si o sa constatati ca ea se lungeste un pic apoi capatul scurt iese din brida. Cum spuneam titanul fiind foarte dur nu conteaza daca patentul de cirmpat are cinci sau sase puncte de presiune ca oricum nu afecteaza decat brida care e mult mai moale,acelasi rezultat il veti observa si pe o brida fara acele puncte de presiune.Eu scot bridele matisez cu sama otelita si apoi intorc capatul scurt si matisez si peste el, e drept ca din comoditate si prin faptul ca nu am avut niciodata
probleme prefer strunele din fluorocarbon.

Fantasticeinplastic.web.node.ro

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 28 Iun 2015, 16:21

Eu nu mai folosesc fluorocarbonul pe post de struna, de obicei stica de peste 3kg reuseste sa-ti taie si e pacat ca pestele sa rama cu naluca in gat. Cele de la Berti sunt foarte bune...exclus cele din wolfram care m-au dezamagit.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 28 Iun 2015, 17:03

Da surflonul este un material excelent dar are si el doua mari probleme , unu, se increteste foarte usor si doi ,trebuie verificat des la marginea bridei pentru ca cedeaza cate un firicel din impletitura. Daca la a doua problema se mai poate face ceva la prima e exclus,astfel la stilul meu imi este greu sa il folosesc (schimb 5-6 strune la partida) pe de alta parte la fluorocarbon si eu am avut o retinere la inceput dar cum spuneam inca nu m-a dezamagit chiar la stiuci peste 4k si folosesc de 0,5.

Fantasticeinplastic.webnode.ro

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 28 Iun 2015, 22:14

vorbesc din ce am patit, auzit...
am avut stiuca la 1.5 kg care a taiat cand a atacat, nu mi-a lasat nici o secunda sa intep. ... stiuca ori iti taie din prima, ori sansele sa o aduci la mal sunt foarte mari, indiferent de stiuca... poate sa-ti taie si o marla, poate sa-ti taie si una de 10kg. aici intervine marimea nalucii, atacul (decisiv sau nu) daca se folosesc ancore sau offset, cred ca sunt mai multe teorii..
Oricum tot pe fc merg, desi mi-a taiat si mie de vreo 2 ori.
strunele metalice din punctul meu de vedere au un mare dezavantaj.... sunt VIZIBILE. iar la o partida cu stiuci maraite, struna face diferenta. daca atacurile sunt firave, loveste, da in ea, pe orice aliaj, pe fc ataca decisiv. am patit-o de ff multe ori, cat sa-mi fac o regula din asta.
partea cu incretitul, am patit-o si la surflon, si la wolfram.. folosesc si eu de 0.5.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 29 Iun 2015, 07:38

123,spre stiinta ta,pestele se scoate din apa cu mana,grip,minciog(vb strict de pestii mai mari-2+)
daca incerci "sa-i urci"pe mal(asa cum faci tu)o sa se rupa si mama textilului sau a firului mono... :D

inca ceva:cand pleci la pescuit sa-ti iei un prieten(sau mai multi)"ofticosi"cu tine :lol:
o sa vezi cat de repede umpli sacul
:wink:

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 29 Iun 2015, 13:21

adrian99 scrie:123,spre stiinta ta,pestele se scoate din apa cu mana,grip,minciog(vb strict de pestii mai mari-2+)
daca incerci "sa-i urci"pe mal(asa cum faci tu)o sa se rupa si mama textilului sau a firului mono... :D
Scoate-l tu cu mana la 1-2m distanta pe un mal alunecos in panta (minciog nu-mi place sa car dupa mine, chiar daca am Dunarea la 100-150m distanta).

ps: ieri-seara am scapat un salau la kg tot in preajma unui ofticos
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 29 Iun 2015, 14:13

ppscslv123 scrie:
adrian99 scrie:123,spre stiinta ta,pestele se scoate din apa cu mana,grip,minciog(vb strict de pestii mai mari-2+)
Scoate-l tu cu mana la 1-2m distanta pe un mal alunecos in panta (minciog nu-mi place sa car dupa mine, chiar daca am Dunarea la 100-150m distanta).

ps: ieri-seara am scapat un salau la kg tot in preajma unui ofticos
Si daca prinzi un peste de 5kg cum il scoti ? Probabil vei da vina iar pe ofticosi :)))

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 29 Iun 2015, 14:22

stefane,o sa imprumute 10m de textil "spatial"...il ajuta valeriu...ca tot face teste :D

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 29 Iun 2015, 19:04

Adrian tu esti cel mai precis pescar se pare, nu faci nici o greseala. Esti ca ceasul, doar ca la pescuit nu prea te duci. Daca nu as vede acolo sub numele tau ca scrie veteran as jura ca esti cu fiumeu la grupa 0. Poate ca Pp123 are sabia la el si pe ala de 5 kg il face 5 felii de 1 kg si le scote pe rand. Deja prin comentariile tale dai dovada ca are dreptate dunareanul despre ofticosi. Sunt bune si glumele tale Adrian dar deja devin obositoare. Nu ai cu cine vorbi acasa? Nu te mai asculta nimeni ? Un intelept zicea asa: " Saracii copii, ce sa invete de la oamenii mari?". Tu chiar intaresti zicala asta. Adrian du-te la fete, esti stersat si stresant. Pe balta vad ca nu prea te lasa parintii.

Scrie răspuns