Ajuta-ti un biet amator...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihaitzzza
junior
junior

Ajuta-ti un biet amator...

Mesaj de mihaitzzza » 06 Apr 2008, 17:58

Salut! In vara fac un an de cand m-am apucat de pescuit. Pana acum nu am prins decat caras la varga cu rama. Locul unde merg la pescuit este un baraj pe jiu in zona Isalnita. In aval de acel baraj este o deschidere mare cu apa (unde fac pariu ca exista peste si chiar exemplare frumoase). La vre-o 500-800 de metrii de portile barajului sunt niste pietroaie imense pentru a sparge valurile. Apa curge destul de repede (depinde de pozitie si de vreme) pana la aceste pietroaie si mai lin dup-aceea pe "Jii in jos".

Ustensilele pentru spinning pe care le detin sunt putine, dar din cate am citit pe celalalte topicuri ar fi suficiente pentru prinderea unor exemplare frumoase.

Am niste twistere Storm de la Gipo in care mi-a dat asta-toamana o stiuca la vre-o 2-3 kg (am scapat-o aproape de mal...ghinion nu?), dar de-atunci nu am mai avut nimic in ancorele acestor twistere.

De-asemenea am incercat sa aduc la mal alte speci precum cleanul (un peste intalnit in acele zone) cu niste lingurite tot de la Gipo de 6g respectiv 13g, culoare aurie. Pana acum la aceste lingurite nu am avut absolut nimic. Oare o trebui sa fac altceva cu ele in-afara de aruncare si mulinare?

Mai am niste voblere de culori inchise, dar nu le-am incercat decat odata si nimic. Cum imi dau seama daca evolueaza bine?

O alta intrebare care ma macina ar fi: "Cum fac domnule sa stiu exact ca acolo unde arunc exista peste si nu dau ca chioru, la intamplare?". Am citit fel si fel de mesaje de la cei de pe acest forum, unde esti bradis, unde este nu stiu ce...dar eu nu vad nimic in apa aia ca sa stiu daca exista vegetatie sau ceva de genul asta (cu toate ca exista ca am pierdut cea "scule" in momentul recuperarii cand s-a intepenit firul de-o data si nu era sigur peste).

Ajutati-ma si pe mine va rog frumos pentru ca sincer imi place sa merg la pescuit (chiar daca nu prind nimic), dar m-am saturat sa ma ia toti din familie de "pescarul lu' peste" si sa vin in fiecare saptamana cu mana goala.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 06 Apr 2008, 18:11

deci ai putea incepe prin a fura meseria de la alti pescari aflati in zona mai ales daca ii loc nou intrebi in stanga dreapa daca merge si la ce "te bagi in seama" la clean nu cred ca merg lingurile pe care zici ca le detii mai bine incerca ceva rotative mepps nr 1 si 2 arginti sau galbene garantat nu dai gres eu asa am inceput dupa ce prinzi cativa poti trece la voblere si uite asa pas cu pas ....... fir intins

kuin tauti
veteran
veteran

Re: Ajuta-ti un biet amator...

Mesaj de kuin tauti » 06 Apr 2008, 18:47

mihaitzzza scrie: Oare o trebui sa fac altceva cu ele in-afara de aruncare si mulinare?

Mai am niste voblere de culori inchise, dar nu le-am incercat decat odata si nimic. Cum imi dau seama daca evolueaza bine?

O alta intrebare care ma macina ar fi: "Cum fac domnule sa stiu exact ca acolo unde arunc exista peste si nu dau ca chioru, la intamplare?"
:lol:

recuperere si recuperare ... stiu io ? asa liniar ... citeodata merje... :lol: niste ruperi de ritmuri zic ca nu strica ! eu unul cind dau cu linguri recuperez in asa fel incit simt lingura ca abia se clatina , plus ca pe apa curgatoare dau des la deal... si in felul asta balari din fier beton le gasesc mai repede

voblerele evolueaza bine cind prinzi cu ele :lol:

daca nu prinzi in locul ala sigur nu este cheshte colo :lol:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 06 Apr 2008, 18:57

iar voblerele merg(adica functioneaza)daca cind le tragi prin apa,linga mal, imita inotul unui pestisor.daca apa e limpede poti observa asta cu ochiul liber dar ti-ar fi de mare ajutor o pereche de ochelari cu lentila polarizanta(pt inceput poti lua o pereche ieftini 20/30lei care daca te-au ajutat sa salvezi vobleru de doua ori s-au amortizat )
daca apa e tulbure oricum nu vezi :cry:
revenim daca voblerul in schimb se invirte sau la un lanseu nu vine rectiliniu inseamna ca e defect si il poti pastra sa incerci sa il reglezi daca se poate sau il poti pune la chei
lingurile pe care le ai probabil sunt bune la stiuca dar nu pe curentul de sub baraje, pastreazale si incerca-le pe lac
mai trage si tu cu ochiu la alti pescari si punele intrebari cu privire la trusa ta(mai bine totusi mergi cu trusa la un magazin si rogi vinzatorul sa iti mai dea un sfat)
e foarte greu sa iti spuna cineva ceva atita timp cit tu nu poti spune exact ce ai in trusa

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 06 Apr 2008, 19:17

ar trebui date..ceva indicatzi mai concrete omului.
Pt clean cu siguranta nu sunt lingurile care le folosesti!
Daca ai un magazin in apropiere potzi cere linguri rotative: Mepps de 0,1,2, Dam, si ceva oscilanta micuta argintie si aurie
Pt clean ai putea incerca cu Salmo hornet cam toate culorile daca e aapa foarte tulbure incearca culori mai tipatoare, cu cat este mai deschisa mai usor colorate( mai naturale) voblerele pt clean spun eu sunt pana in 4 cm peste dimensiunea asta prinzi doar clean mare!:D

Pt stiuca ai o multime de variante: Ori twister, woblere, lingura! acum depinde ce alegi, ti'as recomanda sa nu incepi cu toate odata si sa nu sti pe care sa alegi! ia una si insista insista vezi ca nu merge incerci cu altceva!
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 06 Apr 2008, 19:23

pt inceput eu zic sa te axezi pe clean si biban deoarece sunt mai accesibili de prins si nu trebuie nici nush ce ustensile de sute de euroi ca naluci dupa cum am zis cateva lingurite rotative si niste horneturi isi vor face treaba ii mai greu pana prinzi primi pesti fir intins

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 06 Apr 2008, 19:54

o sa ma axes la urmatoarele partide pe voblerele de la Salmo, modelul Hornet...sper sa de-a rezultate cat mai rapid. Ce culori mi-ati recomanda (apa pe care pescuiesc este limpede)?

voblerele de le am eu (ieftine, 5 lei bucata) se rotesc in evolutia lor...asta nu e evolutia buna nu?

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 06 Apr 2008, 19:54

si inca ceva...unde gasesc cleanul in aceasta perioada a anului?

jacks
junior
junior

Mesaj de jacks » 06 Apr 2008, 20:02

ceva de genul asta trebuie sa se,, roteasca"
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh
Adevarul serveste un dus rece prostiei calde

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 06 Apr 2008, 20:11

merci mult...alea de le am eu fac niste cercuri din alea mari :|