Ajuta-ti un biet amator...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Apr 2008, 21:57

"VANATORULE DE PESTE"
pai ce sa faca mai frate ca au baieti tel mobile si planteaza pe unu in capatul drumului de acces si ala-i anunta imediat....sa vezi cand vine razia cum se sparg prin boscheti sau isi taie ancorele si pun o lingura....nu ai ce sa le faci...e foamete mare.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Apr 2008, 18:25

Mihaitza, din cate am inteles nu ai prea scos la mal vreu rapitor inca, nu? Poate am inteles gresit, daca-i asa sorry. Daca nu, pentru inceput, in perioada in care nu esti pe apa un pic de teorie si documentare nu strica. Pe acest forum vei gasi dezbatute aproape toate problemele posibile cu care se confrunta incepatorii si si mai batranii. Nu am putut sa nu remarc afluenta de noi spinneri mai ales anul asta, lucru care ma bucura. Sunt multe mesaje in care se cere ajutor pentru alegerea sculelor, nalucilor, locurilor si pestilor. Citeste cat mai mult si puzzleul prinde contur. Te vei decide mai usor. O carte despre pesti si comportmentul lor n-ar strica. Invata noduri (este un sondaj despre noduri unde le gasesti pe cele mai importante, animate), citeste despre fire, mono si impletite, despre jiguri, shaduri, gruburi, cranckbait, swimbait, jerkbait, shallow runner, deep runner, fast, ultrafast, livre, longcast......................................... familiarizeaza-te cu termenii, ca sa intelegi cat mai bine despre ce se vorbeste. Recomand si o revista de specialitate de citit lunar. Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 19 Apr 2008, 00:10

ALO!?! mihaitzza!
Mai est, frate? Se chinuie aici oamenii sa iti dea explicatii si tu.. Esti la bere!! Fara noi!!
:(
Rushinica!!!

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 07 Mai 2008, 19:36

salut domnilor pescari!si eu sunt la fel de incepator ca mihaitza.pescuiesc pe 3 rauri:trotus,casin si oituz mai este si tazlaul dar mai putin...mi'am cumparat de curand un mepps de 0 argintiu si vreo doua voblere de 2,5 cm.am o lanseta germina si daca imi puteti spune c putere de aruncare are 5g,10g ca sa stiu c sa imi achizitionez deoarece cu acea rotativa nu reusesc sa arunc decat la vreo 10,maxim 15 m in fatza mea...va rog sa ma ajutati,imi place sa pescuiesc f mult chiar daca nu prind nimic si daca sunteti de prin aceasta zona sa imi spuneti si niste locuri bune de pescuit in care as putea pune in practica acest stil de pescuit.astept sfaturi si multumesc anticipat.respect si fir intins tuturor

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 07 Mai 2008, 19:52

alexutul scrie:salut domnilor pescari!si eu sunt la fel de incepator ca mihaitza.pescuiesc pe 3 rauri:trotus,casin si oituz mai este si tazlaul dar mai putin...
ptr raurile celea ti'as recomanda sa te apuci de fly! chiar merita sa fluturi muste pe acolo :) as pescui mai des la fly dar in jurul capitalei nu prea am unde :) din cand in cand pe pantelimon la bibi si strapi :lol: parerea mea!

nimic nu se compara cu snurul si nuiaua :twisted:

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 07 Mai 2008, 19:54

as incerca si la fly dar deocamdata vreau sa invatz acest stil si chiar imi doresc sa prind si eu un peste la o rotativa sau un vobler,sa simt aceea senzatie pe care numai noi pescarii o stim si as avea mare nevoie de ajutorul vostru.multumesc pt raspuns si fir intins

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Mai 2008, 09:53

eu zic sa nu te dai batut. Ce pesti rapitori sunt pe raurile astea de care spui tu?

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Mai 2008, 09:55

alexutul scrie:as incerca si la fly
aia e altceva :lol: , parerea mea e ca r trebui sa le iei pe rand altfel nu o sa te descurci la nici una.

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 11 Mai 2008, 20:48

clean,mreana si pastrav ,insa pastravul ai de mers cu masina...

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 13 Mai 2008, 07:19

ei bine cleanul poate fi capturat cu ajutorul echipamenului de spinning.
Ai nevoie de un bat cu actiune foarte scazuta ca sa poti arunca naluci foarte usoare gen 3-10g, 5-17g, 5-20g. Apoi ai nevoie de un fir mai subtirel, :lol: gen 0,08; 0,1; 0,13; 0,16; 0,18 (asta ar fi cam maxim) bine ar fi sa fie monofilament. Si bine inteles o mulineta, care cu cat este mai usoara iti e mai simplu sa stai toata ziua in picioare cu ea in mana.
La capitoll naluci e mai dificil :rotative numerele 0 si 1 f rar 2.
Voblere de 2,5cm-3,5cm. Cam asta ar fi, acum tu ar mai trebui sa descoperi culorile cele mai productive.

Scrie răspuns