Ajuta-ti un biet amator...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 06 Apr 2008, 20:28

mihaitzzzza

Da click aici, si citeste ce e scris acolo:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ht=#109826

8)
... too good to be light!

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 06 Apr 2008, 22:32

Cateva idei pentru depistarea zonelor in care se afla rapitori:
- daca apa e calda, peste 10 -12 grade, agitatia pestisorului de la suprafata apei indica prezenta rapitorului ( a nu se confunda cu joaca linistita, sau cu prinderea musculitelor, care adesea arata ca pestisorul nu are nici un un motiv de ingrijorare)
- atacuri clare , zgomotoase, ale avatului, atacuri scurte la suprafata pe langa vegetatie ale stiucii, atacuri in "haita" din nou la suprafata ale bibanului, imi spune ca nu am ce cauta intre ape sau pe fundul apei mai ales daca este adanca
- acelasi lucru poti vedea chiar si pe vad cand ataca cleanul
- daca agitatia pestisorului este moderata dar totusi este, in acel loc trebuie cautat rapitorul mai spre fundul apei (stiucii ii place sa se miste putin sub bancul de pestisor, o naluca in cadere este atacata chiar imediat, mai ales toamna)
Astea sunt doar cateva idei. Asa deci, pescarul observa, asteapta de multe ori sa vada prezenta rapitorului, si nu de putine ori renunta la anumite ore sau locuri sa mai dea, avand siguranta ca rapitorul nu este activ.
:arrow: Regula cea mai buna este sa nu ai nici o regula care nu'ti apartine. Ale tale vor fi cele mai bune :wink:

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 06 Apr 2008, 23:01

mihaitzzza
Ai un mes privat de la mine. Si pe langa asta, mai uita-te si pe site-ul acesta:
http://osko.by/vobleri/

Un coleg de-al meu a adus 3 avati cu un Osko Fox red head, acela cu barbeta mai mica. Sunt voblere din lemn de balsa, ca cele de la Rapala, au un finisaj super-bun, si ce ma incanta pe mine mai mult : PRETUL !! Cam 120-150.000 lei bucata. La jumate de pret ca si Rapala. Ti le recomand, mai ales ca si incepator in ale spiningului.

Stima
... too good to be light!

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 11:14

Omule, si eu sunt din Craiova, si eu m-am apucat de spinning anul asta (dupa ani buni de dat la stationar), si eu dau tot in zona Isalnita.
Acum nu prea faci nimic la baraj, dute la canalul cu apa calda (dupa ce iesi de pe strada, ajungi la calea ferata si nu o traversezi sa mergi la baraj, mergi drept in fata si dupa 2-3oo de metri lasi masina acolo unde tot timpul o sa gasesti si alte masini parcate,poti merge in continuare cu masina pe dreumul de tara pe langa canal daca te lasa inima sa o bagi pe acolo). Odata ajuns acolo, iao la pas pe malul canalului si da din loc in loc, dupa ce ai ajuns in capat iao pe malul stang si mergi pana unde vrei pe el.....daca nu o sa prinzi sigur o sa vezi niste exemplare frumoase.
Eu prima oara am dat la voblere luate de la rusoaica de langa parc, 35.000 bucata...o mare teapa, pestele manca dar nu la facke-urile ale (le am si acum....cand o sa merg la Olt si o sa vrea si cumnatul meu sa dea la vobler o si dau din alea :lol: ), a doua oara am mers la Marian pe Calea Bucuresti linga Ajvps si am luat de acolo 3-4 bucati Cozma care dupa mine sunt cele mai indicate privind raportul calitate- pret (100.000-130.000) de 3.5-5cm (am o lanseta tot de la Marian Shimano de 2,40m, 2-10g), ceva de genul asta:
http://www.xxx.ro/blog/img/cozma/C9.jpg
http://www.xxx.ro/blog/img/cozma/Cht ... 9.jpg5.jpg
http://www.totalfishing.ro/product_thum ... w=100&h=50
http://www.totalfishing.ro/product_thum ... w=100&h=50

Si am avut rezultate: 3cleni+1avat trecuti de 1kg. Asta a fost a doua iesire a mea la spinning.
Ultima iesire a fost ieri (17aprilie) dupa o noapte de bautura am zis sa ies la aer ca muream in casa.....jiul este f. mare si tulbure, nu am prins nimic in schimb am vazut 3 avati sarind la 1m deasupra apei........fenomenal de mari si fenomenal de frumosi.
Sper sa citesti pt. ca ma dor degetele de la atata scris.
Fir intins si nu dispera...e PESTE pe Jiul nostru :D

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 11:19

Si inca ceva: e buna si teoria da mai las-o dracu....iesi pe teren si baga mare....o sa-ti dai seama unde e peste si unde nu este.....important e sa te simti bine...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 17 Apr 2008, 12:24

ala e un tip de avat aparte, supranumit novac :lol:

Lauru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lauru » 17 Apr 2008, 12:26

xxx_hunter scrie:mihaitzzza
Ai un mes privat de la mine. Si pe langa asta, mai uita-te si pe site-ul acesta:
http://osko.by/vobleri/

Un coleg de-al meu a adus 3 avati cu un Osko Fox red head, acela cu barbeta mai mica. Sunt voblere din lemn de balsa, ca cele de la Rapala, au un finisaj super-bun, si ce ma incanta pe mine mai mult : PRETUL !! Cam 120-150.000 lei bucata. La jumate de pret ca si Rapala. Ti le recomand, mai ales ca si incepator in ale spiningului.

Stima
si cam pe unde se gasesc voblerele osko?

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Apr 2008, 17:07

todi scrie:ala e un tip de avat aparte, supranumit novac :lol:

daca e mare jiu',il asteapta "baietii" in Fascine cu ancorele ....de cand asteapta ei prohibitia ...numai asa pot fi fara griji.
am pescuit pe multe ape dar ca la Isalnita nu am vazut, atata insistenta in braconaj,acolo de cate ori vin exista cine va care da la japca..hatza sau cum dreaq se mai cheama.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 17 Apr 2008, 18:32

Lauru

Eu la Arad gasesc cam in 3 locuri. Le aduc de la unguri cativa comercianti la pret de pret. In rest, ar trebui intrebati importatorii nostri : Energo xxx, Arrow, Gipo s.a.m.d.

:?

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 17 Apr 2008, 18:35

storm xxx

112 - Alo? Va rog la jandarmerie, vreau sa raportez un caz de braconaj. Pai pana cand? Pe mine deja ma cunosc cei de la Serviciul Unic 112 de la Arad, de cate ori am sunat. Deja stie cum ma cheama caci trebuie sa zici numele si nr de tel. de pe care suni....

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Scrie răspuns