Adincime

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 15:25

bogdank scrie:De 2 x am avut ocazia sa vad tot firul luat de pe mulineta, omul tinindu-se de bat sa nu plece si ala.
O singura data mi s-a intamplat sa vad ceva asemanator. Din pacate nu era vorba de pescuit sportiv ci de dat la japca :( Nu va uitati la mine ca nu eram eu autorul.
Asta s-a intamplat acum cativa (buni) ani in urma in anaforul format la intrarea Ialomitei in Dunare (Piua Petre). A agatat ceva, care a plecat si dus a fost, chiar daca pe lanseta avea nailon de 0.35 - 0.4 mm.
Sa vezi descarcare de adrenalina doar privind. Uiti de pescuit, de tot...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Ian 2005, 15:27

eu am vazut asta la eugen, atac la musca tete cea faimoasa si plecare cu scrasnet de roti
si ruptura normal :lol: :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Ian 2005, 15:28

Sa mor io daca nu vin si io la vara acolo, la Oalele alea! Sa-mi rupa si mie, sa ia si batzul, da sa-mi faca mie cu ochiul un porc de somn cat o canoie! Dupa ai, mor fericit! :D

Si daca oi da o zi, tot tre' sa-mi fac PG? Si ca sa-mi fac PG, nu tre' sa-mi vizez permisul?

T-ai dracu cu melcii vostrii! :D

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 05 Ian 2005, 15:29

O faza, in golful Mraconia, 20 km amonte de Orsova. Un peste ia de pe stativ batul omului (placuta, mamaliga) si pleaca. Batul plutea frumos la suprafata, omul se duce cu barca, trage de bat vreo 1/2 ora si indreapta cirligul. Sa vezi descarcare de adrenalina......

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Ian 2005, 15:30

costica varsarea ialomitei in dunare nu e pe granita :lol: , mergem la vara acolo si stam 3 zile si bem bere la umbra
nu mai pescuim 60 km de dunare in 6 ore, vrei ? :lol:
Ultima oară modificat 05 Ian 2005, 15:34 de către danr, modificat 1 dată în total.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 15:34

Costica, reciteste topicul Giurgeni - Vadu Oii : http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=308[/list]

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 05 Ian 2005, 16:11

Sunt animale mari in Cazanele Dunarii,

Nu degeaba ma minunam :shock: cand eram copil si studiam Atlasul Zoologic, ca cele mai mari exemplare de somn din Romania sunt in zona respectiva (pana la 300 Kg)
Personal n-am vazut mai mare de vreo 45 Kg si am auzit de unul de vreo 65-70 in primavara prins la plasa (mi-a spus chiar autorul care-l si vanduse la un pescar "sportiv" pentru trofeu :lol: ...a dracu' sportivitate, cred ca avea nevasta rea saracu' )
Dar povesteau alpinistii care lucreaza la Mraconia la capul lu Decebalus ca atunci cand dinamitau stanca mai iesea cate-un animal apreciat pe la 70-100 Kg, probabil ii tziuiau urechile sub apa :lol:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 05 Ian 2005, 21:52

NU aveau alpinistii cum sa vada ce somni sar in cazane eventual cu un binoclu ce vede dupa curba ) !!
Voi confundati cazanele cu Mraconia !
Cazanele nu sunt langa sosea . E vreun km. de la sosea .Cred ca nu ati fost pe acolo !!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 05 Ian 2005, 23:24

bogdane,

poti sa dai si cu shaduri normale la dropshot, merge super ok. le montezi pe un carlig de jig fara plumb si le legi cu un palomar direct de linie. al biban a mers. salau nu am prins niciodata la dropshot, ca pe balti nu-s adancimi asa de mari si la olt e prea multa agatatura.

singura chestie cu dropshot-ul e ca e musai sa folosesti exclusiv monofilament, am incercat recent cu textil si nu functioneaza. trebe un fir elastic ca sa vibreze ok.

totusi, pentru sensibilitate - avand in vedere adancimea si faptul ca dai dupa salau cu naluci mai mari - eu as prefera combinatia clasica de textil cu jig mai greu (sau varianta sugerata de jean cu plumbi suplimentari).

daca-ti da vreun somn ceva si rupe, vrem poza cu batul. :)

numai bine!

Jean Scurtu

Drop shot

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Ian 2005, 00:26

Eugen,

Fii linistit,drop shot-ul functioneaza f. bine cu fir textil,doar ca ai nevoie de un leader mono(preferabil fluorocarbon) de cel putin 1m.
Iti spun aceasta din experienta.Si poti folosi si jig-uri la drop shot,nu numai carlige pt. drop shot,pestele nu prea tine cont intotdeauna de ce zice literatura de specialtate....

Sanatate,

Jean Scurtu

Scrie răspuns