In Galeria Foto puteti vedea o poza de-a mea cu white bass prins la "drop shot" cand Trinity River era f. mare,curent puternic si alta sansa sa prind de pe mal(de fapt si din barca ar fi fost necesara aceeasi metoda) nu era decat folosind un plumb (cu forma de para si ochet pt. legare )la capat de cca.45-60g, cu curly shad-uri de 2 inch la cca 50cm.-1m. de plumb pe un leader fluorocarbon.Fiind nevoit sa arunc la cca 100m.,batul meu de 5m.(bat cu puterea de aruncare in jur de 50g.-spun in jur deoarece e un bat telescopic belgian de fix ,cumparat de la un roman,prieten de-al meu ce face parte din echipa U.S.A .de stationar -Mircea Dascalescu,bat caruia eu i-am pus inele si deci nu-i stiu exact caracteristicile) si-a dovedit din plin utilitatea.
In momentul cand datorita unei agatatori am ramas fara leader(firul principal fiind subtire FIRELINE de 4lb si leaderul 8 sau 10 lb.) si din graba am folosit pt. leader monofilament STREN de aceeasi grosime
nu am mai avut trasaturi;mi-am dat seama ce se intampla,am refacut montura cu fluorocarbon si am inceput sa prind din nou spre exasperarea unori tipi cu barca ce se postasera aproape in "spot-ul" meu si.... pazeau apa.
Puteti voi trage concluziile,frumusetea pescuitului consta tocmai in capacitatea ta ca pescar de a te adapta conditiilor in care pescuiesti si de a citii apa.
Referitor la betele de pescuit,desi vad ca majoritatea de pe forum sunt innebuniti dupa betele americane,nu uitati bete f.bune se poti gasii si in Europa,doar trebuie sa sti ce vrei si sa stii sa selectezi din multitudinea ofertelor.
Nu intelegeti ca betele americane sunt mai slabe ca cele europene,sunt mai bune (ma refer la cele MADE IN U.S.A),dar e aproape imposibil sa gasesti un bat peste 3m. si majoritatea celor in jur de 2m. sunt dintr-o bucata ceea ce e un impediment pt. pescarii romani(in sensul dificultatii de a fi trimise de aici in Romania si mai ales transportului acestora la locul de pescuit).
Iar daca aveti posibilitatea de a cumpara un bat facut in America dintr-o bucata ,cumparati un KISTLER HELIUM LTA(cca.$250+transportul!!!!!) ,bat ce e mai bun decat un G. LOOMIS(
www.kistlerrods.com) si mai usor.
Jean Scurtu