Adincime
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Drop shot
jean,Jean Scurtu scrie:Eugen,
Fii linistit,drop shot-ul functioneaza f. bine cu fir textil,doar ca ai nevoie de un leader mono(preferabil fluorocarbon) de cel putin 1m.
Iti spun aceasta din experienta.Si poti folosi si jig-uri la drop shot,nu numai carlige pt. drop shot,pestele nu prea tine cont intotdeauna de ce zice literatura de specialtate....
Sanatate,
Jean Scurtu
am incercat dropshot la ultima iesire pe olt si cu pp si cu fireline si nu mai bate, desi aveam leader de vreo 2m. ultima oara cand am prins la dropshot a fost acum 2 ani pe vremea asta, cu mono.
daca la tine a mers si textilul, e posibil sa fie din cauza batului, am vazut si eu la blancul ala de la tine ce fin e si cum vibreaza varful. batul cu care am dat eu (lami) e prea tare pentru dropshot.
cat despre jiguri in loc de carlige, pur si simplu nu mi-a dat prin cap sa incerc. am folosit doar niste carlige speciale de dropshot si carlige offset de jig pana acuma. legi jigurile direct de linia principala ca la metoda clasica de dropshot sau pe forfacuri? de acord cu tine ca pestele nu tine cont de ce zice teoria!

- costica_fishing
- veteran
todi scrie:12-14 metri si eu, desi sunt convins ca exista vene cu peste 15 m. Nu vad de ce le'ar ocoli, mai ales toamna.
Costica, lansand in amonte nu faci decat sa'ti ingreunezi situatia. Cel mult perpendicular pe curent.
Anaforul e si mai greu pentru twister decat curentul cu un sens. Am gasit inainte de portul vechi de la Cetate o portiune cu apa foarte adanca, peste 20 m, de'a dreptul imposibil de pescuit, si era anafor. Cum depaseam anaforul lasam 60 m de fir in curent la aceeasi adancime dar vedeam relaxare. Tot aceeasi adancime era, ah, cu 14g.
Numai bine!
near the beer
- costica_fishing
- veteran
Nu-i asa!todi scrie:Costica, lansand in amonte nu faci decat sa'ti ingreunezi situatia. Cel mult perpendicular pe curent.
Numai bine!
Lansand in amonte, pe masura ce jigul coboara, curentul il aduce mai spre tine. Deci, jigul va atinge fundul fara sa fie nevoie de 50 de m de fir scos.
Si inca ceva. Textil cat mai subtire. 0,10 e suficient. Ajuta in curent mare!
near the beer
trebuie jig foarte greu in curent, pentru un pescuit eficient
la un pompaj scurt jig-ul trebuie sa ajunga pe fund mai repede decat suntem obisnuiti pe o balta
asta pentru ca datorita curentului, daca jig-ul nu cade f. repede distanta intre punctul de ridicare si punctul de coborare este prea mare si salaul tb. sa fie foarte activ ca sa fuga dupa el....
la un pompaj scurt jig-ul trebuie sa ajunga pe fund mai repede decat suntem obisnuiti pe o balta
asta pentru ca datorita curentului, daca jig-ul nu cade f. repede distanta intre punctul de ridicare si punctul de coborare este prea mare si salaul tb. sa fie foarte activ ca sa fuga dupa el....
- costica_fishing
- veteran
daca il tarai putin, curentul face restul!
Adica se misca dupa rezultanta!
Bineinteles, la Dunare, sub grupuri, pe Mures, in curent = +14g.
D-aia l-am pus pe Mihai sa-mi toarne vreo 50 de jiduri de 22 g.
Pe balti dau cu max. 8-10g.
M-am mai perfectionat si io de cand am iesit impreuna.
Adica se misca dupa rezultanta!

Bineinteles, la Dunare, sub grupuri, pe Mures, in curent = +14g.
D-aia l-am pus pe Mihai sa-mi toarne vreo 50 de jiduri de 22 g.
Pe balti dau cu max. 8-10g.
M-am mai perfectionat si io de cand am iesit impreuna.

near the beer
Eugen,
Poti lega jig-ul cu nod palomar direct pe leader(asa prind white bass la drop-shot),dar poti lega jig-ul si in modul in care atasezi mustele artificiale(cum se spune pe "saltatoare")prin interemediul unui mono fluorocarbon.
Daca pescuiesti in rau,deci curent,plumbul folosit trebuie sa fie mai greu pt. a nu fi usor luat de curent ,sa-ti tina plasticul(sau pestisorul viu) la adancimea dorita(deasupra fundului) si firul perfect intins sa simti orice,iar recuperarea se face incet miscand f. putin din vartul batului,pt. a da un joc in plus al plasticului fata de cel dat de curent.
Normal ca un bat mai fin te ajuta sa simti mai bine ce se intampla sub apa iar unul mai lung te ajuta f. mult la inteparea la timp.
De asemenea ai mai multe prezentari daca pescuiesti din amonte in aval,decat invers.
O sa vezi cand iti termini batul ce-l faci pe blank-ul ALL STAR TITANIUM trimis de mine ce sensibil e si ce bine poti intepa cu el indiferent la ce distanta pescuiesti.
Dar ca leader totdeauna foloseste fluorocarbon,eu desi apa in care pescuiam nu era cea mai limpede intr-o zi,cand din greseala ,dupa o rupere a leader-ului am folosit mono normal nu am mai avut trasaturi si cum am schimbat cu fluorocarbon au reaparut.
Pt. mine avantajul fluorocarbonului e verificat si nu ma poate nimeni convinge sa folosesc mono normal cat timp am in trusa fluorocarbon.
Numai bine,
Jean Scurtu
Poti lega jig-ul cu nod palomar direct pe leader(asa prind white bass la drop-shot),dar poti lega jig-ul si in modul in care atasezi mustele artificiale(cum se spune pe "saltatoare")prin interemediul unui mono fluorocarbon.
Daca pescuiesti in rau,deci curent,plumbul folosit trebuie sa fie mai greu pt. a nu fi usor luat de curent ,sa-ti tina plasticul(sau pestisorul viu) la adancimea dorita(deasupra fundului) si firul perfect intins sa simti orice,iar recuperarea se face incet miscand f. putin din vartul batului,pt. a da un joc in plus al plasticului fata de cel dat de curent.
Normal ca un bat mai fin te ajuta sa simti mai bine ce se intampla sub apa iar unul mai lung te ajuta f. mult la inteparea la timp.
De asemenea ai mai multe prezentari daca pescuiesti din amonte in aval,decat invers.
O sa vezi cand iti termini batul ce-l faci pe blank-ul ALL STAR TITANIUM trimis de mine ce sensibil e si ce bine poti intepa cu el indiferent la ce distanta pescuiesti.
Dar ca leader totdeauna foloseste fluorocarbon,eu desi apa in care pescuiam nu era cea mai limpede intr-o zi,cand din greseala ,dupa o rupere a leader-ului am folosit mono normal nu am mai avut trasaturi si cum am schimbat cu fluorocarbon au reaparut.
Pt. mine avantajul fluorocarbonului e verificat si nu ma poate nimeni convinge sa folosesc mono normal cat timp am in trusa fluorocarbon.
Numai bine,
Jean Scurtu
- costica_fishing
- veteran
Subtire 14 g, dar cu rezultate.danr scrie:esti pe val ....![]()
iti aduci aimnte asta vara cand dadeam dupa stiucile alea din dunare ca dadeam cu 10-14 grame ?
Acolo nu mergea manevara cu datu' in amonte ca te baga in tevi!
Ce tocau plasticu! Am acum un plastic veteran cu care am prins si pe "balta de concurs". As pune o poza dar nu m-am descurcat cu recalibratul dimensiunilor. Si am facut liceul de informatica. Mi-e si rusine!
near the beer