pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Vectrex94
- senior

-
La insistentele unui prieten scriu acest topic, deci nu sariti pe mine

El sustine ca somnul, cand ataca, loveste cu coada pestisorul ca dup-aia sa revina si sa-l manance.Eu sustin vehement ca asa ceva nu exista, inca n-am auzit asa ceva si nici n-am citit.Voi ce ziceti?
-
Ionut the carp
- veteran

io zic ca somnul are in dotare un ciocanel ce i se da de la firma, se apropie f usor de pestisor ptr a nu-si trada prezenta, si il pocneste cu ciocanelul...dupa care revine cu furculita si-l papa
sincer chiar mi se pare absurd un asemenea lucru...poate faza cu coada doar daca e ceva legat de teritoriu

-
Jonin
- veteran

-
Povesti!

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
costi
- veteran

E.... cu coada il loveste asa prieteneste pe umar ca-ntre baieti, da p'orma il papa ca pestiucu' nu a avut bunu simt sa-i raspunda la salut
Mama lor de huoti de somi!!!!
-
jonah
- veteran

Legendele Olimpului in varianta silurus glanis si aspius aspius

-
tudor
- Moderator

-
Vectrex, prietenul tau nu are dreptate dar nu este departe de adevar. Somnul nu loveste cu coada cand vrea sa manance, ci cand refuza sa ia in gura ceea ce-i prezinti. Vine si vede si daca nu-i convine se intoarce si o ia inapoi. Aceasta "intorsatura", data fiind anatomia somnului lunguiata, face ca atinge prada propusa de pescar si se agata de coada. Normal, mai e si un carlig acolo. Asta nu o scot eu din burta. Am observat-o de multe ori pescuind cu peste viu, nu mormoloci, pesti de peste 40 cm, si am prins somni de 1m20 de coada. Cand vin aia mari nu se opresc. Inghit crapceanul sau cleanul fara sa ezite.
Exista si niste filme facute de un neamt, prieten cu Xavier Vella, care arata aceasta chestie. Deci, ce dedusesem eu, si altii, fara sa vedem, ne-a demonstrat ala.
Tudor
-
bogdank
- veteran

-
oh no, not again....
Mai de somn n-as crede...

dar unii zic ca avatul ar da...
Raspunsul e categoric NU. In schimb cind e cu "dosul" spre tine, da cu coada in fir in drill, cine a avut "tartalau" (vorba lui Calone) in bat, poate a experimentat fenomenul. Si mai face el si niste "covrigi" stinga-dreapta, de toata frumusetea.
-
Adelin
- Moderator

Vectrex94 scrie:La insistentele unui prieten scriu acest topic, deci nu sariti pe mine

El sustine ca somnul, cand ataca, loveste cu coada pestisorul ca dup-aia sa revina si sa-l manance.Eu sustin vehement ca asa ceva nu exista, inca n-am auzit asa ceva si nici n-am citit.Voi ce ziceti?
Fiecare pescar face la un moment dat uz de imaginatzie....unii insa, o ia razna si se trezesc cand se raceste apa in vana!...Apoi cu buzele vinetzii, sa baga repede in pat sub duna, unde dupa juma de ora de tremurat, somnul da din nou cu coada-n bietzii pestishori!

-
watermoccasin
- veteran

Stiam eu ca doar tu poti scrie asemenea sonete despre "buze vinetii''........, ti s-o fi facut dor de grindurile de la capatul Merheiului ????
ps. nu trada locatia !!!! cortul e acolo si ne asteapta !!!!
-
Cucu Ionel
- senior

De somn n-am auzit c-ar proceda asa,mai degraba avatul cand vaneaza-n haita,unul se repede si da cu coada in stanga si dreapta in cardul de obleti si ceilalti vin si culeg din urma.Asta la avatii mai mici,ca cei mari sunt solitari,in general.Am mai auzit ca cega si-ar baga mancarea cu coada in gura,cica daca esti sigur ca ti-a muscat o cega nu trebuie sa intepi imediat.Dar asta doar din ce-au spus altii,n-am pescuit niciodata la cega.
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!