Adevarat sau nu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 09 Feb 2007, 23:00

leba scrie: iar incepe :D
:twisted: :twisted: :twisted:
Cred ca e unul din cele mai atractive subiecte :twisted: :twisted:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Feb 2007, 23:28

eu zic ca cea mai corecta varianta de aici
este nr 3

:lol: :lol: :lol: :lol1:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 09 Feb 2007, 23:38

holykowalsky scrie:daca e sa te iei dupa animal planet :)) ...nu radeti :))
sunt multe mamifere marine care folosesc tehica "datului cu coada" ca sa ameteasca pestii si apoi sa-i culeaga linistiti
Aia ziceam si eu acu ceva timp. Insa se pare ca unii stiu mai multe. Probabil s-au bagat cu capul sub apa sa vada ce se petrece pe-acolo.

:lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 10 Feb 2007, 11:17

salut,

stiu ca-i un topik despre atacul somnului, scuzatzi-mi abatterea unpik de la subiect, despre atakul avatului. :?

in vara am avut oportunitatea de a observa pe Cris impreuna cu @bibanus atacul avatului de pe un mal inalt in apa kristal. Am stat cam juma de ora sa ne minunam amandoi despre rapiditatea si agresivitatea cu care avatu (aprox doo kile) ataca banku de lipusi.

interesant este faptul cum avatul urmarea paralel bancul de lipusi la o distantza de aprox 2m de fatza de ei, cand bancul de lipusi devia de la traseul impus de avat ii ataka cu o viteza de invidiat (rapiditatea atacului ne solicita serios capacitatea de procesare a retinei), dadea cu gura (nu cu coada) in ei si de multe ori intr-o fractiune de secunda revenea(banuiesc cand rata) si mai dadea odata, atacul fiind violent de multe ori lipusi erau `buimacitzi` in urama lui.

avatul dupa mine este un vanator extrem de agresiv, isi urmareste ca si un lup prada si la momenrul oportun ataka, experientza a avut numai puncte pozitive pentru amndoi deoarece am studiat acest comportament `salbatic` al avatului, stiind unde anume sa plimbi naluca cand dai dupa el si pot spune ca de atunci `ne-am perfectionat` in avat.

PS nu bag mana in foc ca in alte anotimpuri mai ales primavara avatul nu da cu coada deoarece nu am avut ocazia sa-l vad pe `viu`, banuiesc ca si somnul in anumite situatzi (anotimpuri) da cu coada, din ce am vazut in filme somnul este `timid` si precaut in atak, de multe ori ia pestele in gura si-l `scuipa` dupa care il ia pe bune :wink: , cat despre mucusul de pe fir este dupa parerea mea normal avand in vedere constructia pestelui (forma) in timpul drilului.
sanatate la totzi si scuze de offtopik.
be smart be silent be deadly.....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Feb 2007, 21:01

empthy_cluster scrie:cand bancul de lipusi devia de la traseul impus de avat ii ataka cu o viteza de invidiat (rapiditatea atacului ne solicita serios capacitatea de procesare a retinei), dadea cu gura (nu cu coada) in ei si de multe ori intr-o fractiune de secunda revenea(banuiesc cand rata) si mai dadea odata, atacul fiind violent de multe ori lipusi erau `buimacitzi` in urama lui
banuiesc ca avatul ataca de jos spre suprafata, nu era la acelasi nivel cu bancul. sau?
ei, datorita faptului ca ataca cu acea viteza fulgeratoare si mai face si acea intoarcere brusca, apare in suprafata acea "lovitura". deci parerea mea dupa cum bine stiti, este ca avatul NU loveste pestisorii :lol:
si o sa-mi pastrez acest punct de vedere, chiar daca unii vor fi mereu ironici si nu stiu sa-si exprime opinia decat in acest mod.

cat despre datul cu coada al somnului, zicea tudor de un loc unde e spectacol de cozi de somn.
tudor, daca stii despre ce vorbesc, poate ne mai spui odata despre ce era vorba.

numai bine!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 11 Feb 2007, 21:15

jonah scrie:Legendele Olimpului in varianta silurus glanis si aspius aspius :D

:lol: :lol: :lol: excelent jonah!

ambele variante, atat in cazul somnului cat si in cazul avatului, mie unu mi se par neadevarate! deocamdata somn n-am prins deloc :evil: , dar nu cred sa dea cu coada...cat despre avat, mi se pare un subiect deja fumat atacul avatului cu coada in bancurile de obleti! pe langa avatii pe care i-am luat regulamnetar de gura, primavara am prins avat de branhii, de sub gura, de ochi, atunci cand se repede la vobler dar nu e motivat in a se hrani(poate e mai apatic) si rapeste din instinct! pana acum n-am luat/vazut/auzit sa se fi luat avat de coada! :D

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 11 Feb 2007, 22:09

Las ca am vazut eu luat de coada cu un shad de 5cm MT avat de 7,5 kg pe un lac ........... dar nu cred ca a dat cu coada :)

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 11 Feb 2007, 22:23

avatul loveste pestisorii cu coada.am vazut,si nu o data,la dunare,atac de avat la o juma de metru de dig.dupa atac am vazut pestisori aruncati pe mal de forta loviturii.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Feb 2007, 22:37

udila gabriel scrie:avatul loveste pestisorii cu coada.am vazut,si nu o data,la dunare,atac de avat la o juma de metru de dig.dupa atac am vazut pestisori aruncati pe mal de forta loviturii.

eu am vazut si un avat semi-esuat din viteza atacului. totusi, asta nu inseamna ca da cu coada, nu? :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 11 Feb 2007, 22:46

eeeeeeeeeeeeee ai vazut multe la viata ta.

Scrie răspuns