Adevarat sau nu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
nu stiu daca da intentionat cu coada in fir... eu cred ca acest lucru se datoreaza lungimii si felului in care se misca.bogdank scrie:In schimb cind e cu "dosul" spre tine, da cu coada in fir in drill, cine a avut "tartalau" (vorba lui Calone) in bat, poate a experimentat fenomenul. Si mai face el si niste "covrigi" stinga-dreapta, de toata frumusetea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- utilizator constant
Intr-o carte desspre pescuitul sportiv scrisa prin anii 70 de un oarecare Silvius Teodorescu,se regasesc cam aceleasi teorii apropo de somnul care-si loveste prada si de urmele lasate pe fir;nu le sustin dar prin delta am auzit la un lipovean o explicatie referitoare la modul in care fixa carasul in pripon,bazata pe aceiasi teorie(a loviturii).unde e adevarul?nu stiu ....
Eu ma refeream la faptul ca atunci cind somnul se intoarce cu dosul la tine, firul e in lungul pestelui si din cind in cind mai nimereste cu coada peste el, ceea ce-ti da senzatia ca zboara batul din mina. Si de aia se umple si firul de mucozitati, nu ca ar scuipa pe el
Iar cega nu o data am vazut mincind si nu mi s-a parut sa-si bage coada in gura
Cit despre avat
ce ziceti, o luam de la capat? 

Iar cega nu o data am vazut mincind si nu mi s-a parut sa-si bage coada in gura

Cit despre avat

Re: Adevarat sau nu
Somnul, cand nu este necrofag ci rapitor prefera pestele mai mic si ataca creind vid prin deschiderea brusca a gurii.Vectrex94 scrie:La insistentele unui prieten scriu acest topic, deci nu sariti pe mine
El sustine ca somnul, cand ataca, loveste cu coada pestisorul ca dup-aia sa revina si sa-l manance.Eu sustin vehement ca asa ceva nu exista, inca n-am auzit asa ceva si nici n-am citit.Voi ce ziceti?
Somnul odata agatat se intoarcepe directia firului dar orientat cu capul in sens opus si bate cu coada pe fir (exemparele mari)
Singurii rapitori de la noi care se intampla sa loveasca pestele inainte de atacul final sunt avatul (uneori loveste cu coada) si cleanul cu botul (nalucile su stiu daca si pestisorii ii loveste)
Probabil pe rauri a vazut prietenul tau somni inghesuind banc de obleti pe bancuri de nisip cu apa mica. Asta se intampla vara in perioade secetoase, atunci somnul da puternic din coada pentru a dezorieta prada (zgomot si speriat, nu atac fizic efectiv indreptat impotriva pestilor)
Eu am prins asemenea spectacol foarte rar, de 4 ori in ultimii 8 ani.
Probabil cu avatul aveti dreptate si vad ca este o tema sensibila deci imi retrag opinia.bogdank scrie:Eu ma refeream la faptul ca atunci cind somnul se intoarce cu dosul la tine, firul e in lungul pestelui si din cind in cind mai nimereste cu coada peste el, ceea ce-ti da senzatia ca zboara batul din mina. Si de aia se umple si firul de mucozitati, nu ca ar scuipa pe el![]()
![]()
Iar cega nu o data am vazut mincind si nu mi s-a parut sa-si bage coada in gura![]()
Cit despre avat![]()
![]()
ce ziceti, o luam de la capat?
Cega face ceva cu coada pentru ca pe Somes eu anual am prins cateva bucati agatate de coada si asta nu in recuperare sau agatari accidentale ci cu montura stand in apa.
dan popa scrie:Somnul nu se manifesta astfel dar avatul da , el loveste cu coada si apoi papa.....
Asta am observat eu la cateva partide de pescuit......pe Siret..
atunci cum iti explici ca acum 3 ani am prins 6 avati in interval de 4 ore(2 de 4,2 kg,2 de 4,5,1 de 4,8 si unul de 5) toti agatati de gura.cu oscilanta in git cum se spune?aia nu dadeau cu coada?erau gurishti?

- holykowalsky
- utilizator constant
dan popa scrie:Somnul nu se manifesta astfel dar avatul da , el loveste cu coada si apoi papa.....
Asta am observat eu la cateva partide de pescuit......pe Siret..
iar incepe

deci eu cred ca avatul loveste cu coada ca sa...
atacul avatului
sau
da sau nu cu coada
sau...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team