taper snur si aplicatii

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Re: taper snur si aplicatii

Mesaj de Daniel_ » 02 Apr 2012, 10:58

:) asa e, nu mai vreau taper triunghiular. Oricum ma bucur ca am intrebat si am invatat ceva nou.

Accident :)
Defapt nu la ski am picat, a fost cu placa, si da, a fost un accident stupid de incepator m-am dezechilibrat pe ski lift, am pus frana (nu am picat, am ramas ferm in picioare si bine infipt in zapada) si am uitat sa dau drumul la lif (ba chiar l-am tinut strans in mana) rezultatul a fost ca liftul mi-a dislocat umarul.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 02 Apr 2012, 11:34

Nu ai treaba cu fighting butul pt lansuri mai departe. Prin simplu fapt ca iti lipsete lungimea lansetei, caracteristica DH.
Acolo se creaza parghia aia care impreuna cu jnurul, care este aproape de doo ori mai greu, incarca batul.
Bine, sunt diferite stiluri dre lansat cu DH. Cel mai bine mie mi s-a parut ca a explicat si exemplificat Henrik Mortensen in Scandinavian Spey cast.

Dar noi vorbim aici de single hand.
Poate te-ai impaca mai bine cu un shooting head cuplat la un running de mono gros!

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 02 Apr 2012, 12:18

Shooting head:
Pt. o lanseta de 9' clasa 7 (e o lanseta construita pe un blank g-loomis IMX calsa 8, eu o folosesc cu snur WF clasa 7) ce imi recomandati?

Sa caut sa cumpar un snut shooting head sau sa folosesc un snur WF (sau DT), sa-l tai si sa leg un nailon gros in capat?

Daca e sa-l mesteresc eu ce snur sa folosesc clasa ??? WF sau DT, cam cat sa tai din el (lanseta e de 9 picioare)? ce nailon sa-i leg in capat 0,35mm ... 0,50mm? sau sa folosesc direct backing?

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 02 Apr 2012, 12:25

Sau mai bine sa fac un snur shooting head pt. lanseta 8' clasa 5? mi-e ca e cam scurta.

Apropo, eu pescuiesc mai ales cu streamere mai mici (imitatii de pestisori facuti de mine pt. clean) sau mai mari (de la pestisori de avat pana la iepurasi de stiuca). Si uneori cu gandaci dar si aia o leaca mai mari: lacuste, fluturi, etc.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 02 Apr 2012, 12:39

Pt clasa 7 eu zic sa iei un WF de 8 si sa tai pana simti ca se pupa sistemul cu batu, apoi il cantaresti si stii dupa ce sa te uiti in viitor ;)

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 02 Apr 2012, 12:49

si de ce sa-l leg? nailon sau backing?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 02 Apr 2012, 12:54

Daniel_ scrie:si de ce sa-l leg? nailon sau backing?
in nici un caz backing! ori faci un running line din monofilament mai gros (.50 cel putin - hell stie mai bine) ori iti iei un running line de-a gata - cele de la Airflo sunt beton. Ca monofilament, ceva mai rigid dar fara memorie - daca ai avea de unde Amnesia cica ar fi cea mai buna varianta - eu n-am incercat dar mi-am propus... :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Apr 2012, 14:20

Daniel se impune trecerea la shooting headuri in momentul in care vrei sa iti personalizezi , in functie de necesitati si preferinte firele.
Bineinteles, nu e o solutie care sa rezolve toate aspectele, dare o varianta.
Ce zic baietii aci, ca sa fim mai clari , e vorba despre prelevarea "headului" de la un fir normal si imperecherea lui cu un "running line" din Amnesia, sau altceva de genul asta, sau , de ce nu, cu un running dedicat, de la producatorii de fire de fly .
Avantajele sunt multiple pt anumite aplicatii si nu are rost sa le insir acum, de la comoditate, la versatilitate in situatii de pescuit real , la distante atinse si muste carate unde trebuie.....

Practic vei avea un lant "cinematic" consitutit in genul asta :
musca----- tippet----leader ------ shooting head( care si asta poate fi compus din mai multe trebi :D )---running line ---- backing ---- mulineta .

La dracu, inca un nod ... :mrgreen: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 02 Apr 2012, 14:36

Ca sa ti experimentul cat mai ieftin posibil pana ce intelegi cum se haleste treaba. Eu zic sa tai headul de la un WF uzat, si sa il cuplezi la un running din mono de 0,50, asta la clase mici.
Avantajul running-ului de mono consta in faptul ca este muuult mai usor decat runningul deja existenta la firul WF, fapt ce se traduce in distante atinse mult mai usor.

Sa nu iti imagunezi ca vei da cu mult mai departe decat dai cu un fir normal. O sa atingi aceeasi distanta, dar fooooarte mai usor.
Ridici, dai firu pe spate, si cand ai dat in fata, deja poti sa ii dai drumu, si se duce cu usurinta unde trebuie.
Da, pierzi din prezentare si oleaca din precizie.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 02 Apr 2012, 18:28

Uite Dane, poate asta iti mai ushide ceva pitici de pe creier ;)
http://redshedflyshop.com/simonlines.html.pdf

Scrie răspuns