taper snur si aplicatii

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Re: taper snur si aplicatii

Mesaj de Daniel_ » 30 Mar 2012, 08:52

Asa arata airflo 40+?
Imagine

Eu nu intorc firul :) am mai multe mulinete. De aia in general le iau pe alea mai ieftine sau cu tambur de schimb :)

Mie imi place SLV-ul, chiar daca e ca loganul, e ieftina, relativ usoara si am mai multe.
Si Vision Koma e OK ca poti cumpara mai multi tamburi.

Pana acum am cumparat fire ieftine, cel mai scump fir pe care il am e un Vision Attac WF clasa 7. Tot din ratiunea de a avea mai multe fire si posibilitati.

Desi ... pana acum nu am avut decat fire DT si WF.

Eu mi-am gasit raspunsul practic la problema care ma facut sa incep topicul: roll cast aerian / single-hand underhand cast.

Totusi e ok sa continui si sa aflu cat mai multe despre snururi ... TT, DDT, SH, etc.

PS.
Au inceput sa miste pestii :) .... eu sunt insurat si lucrez 5 zile pe saptamana de la 9AM la 6PM :( asa ca sunt pescar de weekend, inca e ziua prea scurta pt. o iesire de seara.

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 30 Mar 2012, 09:06

@Hell
din curiozitate tu ai in semnatura comparatia intre clenutii prinsi cu fir de 40+ si cutulache plimbat cu lantul de ancora al vaporului ca leasa; la ce folosesti snurul ala airflo 40+?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 30 Mar 2012, 09:41

Daniel_ scrie:PS.
Au inceput sa miste pestii :) .... eu sunt insurat si lucrez 5 zile pe saptamana de la 9AM la 6PM :( asa ca sunt pescar de weekend, inca e ziua prea scurta pt. o iesire de seara.
Si eu la fel. Am si copii, slava Domnului :D

Dar am si pauza de masa libera uneori :P ... 30 minute, ieri ... :P

Imagine

Legat de semnatura lui Hell ai facut o mica confuzie.
Acolo e vb de fire de 40+ de grame :lol: ( oare cine are din alea :roll: :twisted: ) si de clenuti ca ala de mai sus .... nu de Airflo al carui mare fan este hell :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Mar 2012, 10:06

MuskMd scrie:.... nu de Airflo al carui mare fan este hell :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
... si tavistan :headbash:
Daniel, decat multe snururi ieftine sau mediocre doar pentru ca au nus ce profil nus pe unde, mai bine mai putine, care sa-ti placa si pe care sa le stapanesti in cast. De exemplu la clasa 3 eu am un Airflo Ridge Tactical DT pe care nu l-as schimba pentru nimic in lume, doar cand s-o buli si-o sa-mi iau altul la fel, de nu l-or scoate din fabricatie. Nu ma intereseaza alt WF, TT, nu stiu ce! Snurul are o hiba: profilul asta "ridge" care nu-i doar un moft de marketing si e o chestie care te ajuta fantastic in cast e cam zgomotos cand il ridici de pe apa - e ca o ventuza. Amu, daca zvarlu un snur, tot pe ala tre sa-l si liftez :mrgreen: si pe chestia asta a trebuit sa ma adaptez; si am rezolvat problema in mai multe moduri, in functie de imprejurare si mai sunt cateva solutii pe care inca nu le stapanesc. Ideea conferintei mele este ca cel mai bun snur e ala cu care te obisnuiesti - atata timp sigur, cat are totusi calitatile "obiective" sa poata fi numit snur de musca. :wink:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 30 Mar 2012, 10:31

Salut Dane

Am dat si cu 40+....care defapt este un WF cu capul de 40 de chisioare....cuplat la un running ridge are caracteristicile unui shooting head.
Chiar imi place cum se misca.
Legat de semnatura mea....acolo este vorba de un Head de 40 de grame....pe cand un airflo 40+ are doar 17-18 daca nu ma insel.

Plus....bag seama ca tu cauti profil de skagit. Scurt si greu, numa bun de invartit under hand in spatii stramte.
Un cast bun pentru conditile tale ar fi perry poke. Cauta pe yutube

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 30 Mar 2012, 12:38

Exista fir cu profil de skagit si pentru SH?

Am vazut ceva fire airflo de vanzare si pe la noi dar sunt foarte visibile (ca sa urmez sfatul: mai bine unul bun decat mai multe ieftine). Eu pana acum am cautat culori cat mai pale sa nu speriu pestii cu firul. Are importanta sau e doar in inchipuirea mea?

Apropo skagit ... DH ... se preteaza si pe la noi? pe rauri de gen Timis, Bega, Mures? Mi-a deschis un pic apetitul MuskMD dar cand am citit ca au 12 - 16 picioare m-am cam speriat. Eu am lansete de maxim 9 picioare (mai percis una singura clasa 7 pt. avat, restul sunt mai mici) si imi place cel mai mult lanseta de 7'6'' clasa 3 pe care o am. O folosesc mai ales la pastrav dar asa de mult imi place ca uneori ises si la clean pe timis cu ea, desi ma cam chinui cu gandacii si cand agat ceva ma munceste chiar si un clenut :) .

Nu stiu ... DH ... e "hype" si ma tenteaza dar are si aplicatii reale in romania, mai percis zona banat?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Mar 2012, 12:56

La avat! 12 craci nu-i chiar asa lunga daca vrei DH veritabil (in fond si 4 metri se termina la un moment dat :mrgreen: )dar mai e si varianta Switch, ceva mai scurta - mie astea-mi fac cu ochiul, prietenii stiu de ce... :lol:
Si snururile vizibile nu incurca mai mult decat cele camo - parerea mea, luata pe incredere de la altii :oops: . Logica ar fi ca daca e sa deranjeze ceva, efectul de pelicula e mult mai deranjant decat culoarea in sine.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 30 Mar 2012, 13:02

Skagituri de alea poti sa iti faci cate vrei!! Sa fi prieten bun cu foarfeca, acul de cusut si patentul. In rest...achizitionezi fire si tai pana ajungi unde vrea caricepsul tau.
Eu mi-am luat DH pt Olt......trebuie doar sa ajunga :)

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 30 Mar 2012, 13:07

Ce am gasit pe site-ul de la templefork:

The downside to consider is that the longer length of these rods makes them less efficient as xxx fighting tools, landing a xxx by hand can be more difficult, and transporting them can be a bit of a challenge.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Mar 2012, 13:30

Nasoale rau! :mrgreen:

Scrie răspuns