Spey ,double -hand-caracteristici..

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Spey ,double -hand-caracteristici..

Mesaj de MuskMd » 09 Apr 2013, 07:59

inseamna ca e mai potrivit pe clasa lansetei tale.
incearca , daca inca nu simti momentul de incarcare al lansetei pe back sau front cast sa te uiti dupa fir. momentul in care firul se intinde complet trebuie sa fie identic cu momentul in care tu incepi miscarea in directia opusa . daca tu incepi castul mai devreme va pocni ca un bici , daca incepi prea tarziu se descarca usor lanseta si vei tarai firul pe jos .

Fa asta ori de cate ori ai ocazia. 12-15 m pt un fir de clasa aia si mai ales fara musca mare atarnata de el e putin si nu poti da vina pe scule :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Apr 2013, 08:15

:lol: Stiu ca e putin,ce vrei sint la inceput..Cind am firul in spate,trag doar cind simt ca imi aluneca usor intre degete.. :lol: Ieri l-am agatat de firul de la cablu rds..Mi-o trebuit o scara sa-l descilcesc..vecinii erau la strada :mrgreen:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Apr 2013, 08:46

Eu sunt de parere ca nu poti invata doua lucruri simultan, asa ca lasa double-haul-ul pe mai incolo.
Prinde firul pe maner cu mana cu care tii lanseta si flutura in aer fro 8- max. 10 m de fir. Lasa distanta, concentreaza-te pe intins frumos firul.
Ideea e sa iti intre in reflex miscarea si timing-ul. Stii ca ai reusit asta cand reusesti constant sa intinzi frumos si cu bucle stranse cei 8-10 m de fir si sa o faci natural, fara efort. Atunci esti pregatit sa inveti dubla tractiune ca sa cresti distanta.
Degeaba bagi acum viteza in fir cu dubla tractiune daca tu nu e intins intinzi corect, nu va ajunge prea departe.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 09 Apr 2013, 08:52

Jiji, unul din putinele lucruri care-mi plac la tine ( :mrgreen: :lol: :lol: ) este ca ai 2 snururi. Vezi ca totusi s-ar putea ca Outbondu' sa nu fie prea greu; sau s-ar putea sa fie dar nu catastrofal. Un lucru este sigur: e un snur exagerat de "weight forward", in sensul ca are greutatea concentrata in fata - deci nu are un front taper, apoi 30 de craci de corp uniform, urmat de un back taper cumintzel si running line. Configuratia este: front taper, un "body" scurt de vreo 10 craci (asta-i partea cea mai grea), apoi un "rear body" de vreo 30 de craci, back taper relativ scurt si apoi un running line foarte subtire, mult mai subtire decat la un WF conventional (outbondul e de fapt un shooting head integrat cu linia de fuga). Configuratia asta il face sa zboare glontz si sa intoarca muste mari si flocoase dar tot ea il face greu de tinut in aer. Ce vreau sa subliniez este ca snurul asta s-ar putea sa nu fie atat greu, cat greu de stapanit. In mod cert, daca nu stapanesti dubla tractiune n-ai sanse cu outbondul; deindata ce vei putea tractiona snurul lucrurile se vor schimba radical.
Poti exersa double haul cu snurul asta nou in zile insorite si calde dar fara sa-l bagi inca in apa ca se rigidizeaza sau ia-ti o gioarsa de snur eventual la mana a doua sau ceva de pe ebay, sa poti sa-l freci prin inele si prin iarba. Cand incepe sa mearga treaba incearca si outbondul scotand snurul mai intai in asa fel incat capatul partii active sa fie in apropierea mainii cu care tractezi. Pe masura ce merge treaba iesi cu snurul mai in afara, pana ajungi sa ai 0,5-1 m de running line afara din inele - pozitia ideala pentru sutat la un shooting head.

Apropo, ce clasa sunt outbondul si joarda?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 09 Apr 2013, 08:53

... si Tavi are dreptate, ca aproape orice Tavi din lumea asta! :mrgreen: :lol: :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Apr 2013, 09:11

O ultima inrtrebare si va las sa repetati... :D

titlul , adica spey , double hand.......nu e pleonasm ?
:D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 09 Apr 2013, 09:24

Sorin scrie:O ultima inrtrebare si va las sa repetati... :D

Ha! ce te-ai bucurat, pedantule! Realitatea e ca nu-i nici urma de pleonasm... Se poate da spey cu lansete de single hand si over head cu lansete de 2 labutze... gaciaaaa! :D :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Apr 2013, 09:32

Tavistan ,am divortat de outbond...motivul...nepotrivire de carater..mai incolo cind o sa ma invat cu greutatile vietii conjugale,poate..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Apr 2013, 09:36

tavistan scrie:

Ha! ce te-ai bucurat, pedantule! Realitatea e ca nu-i nici urma de pleonasm... Se poate da spey cu lansete de single hand si over head cu lansete de 2 labutze... gaciaaaa! :D :D
no numa am intrebat , nu stiu subtilitatile si termenii astia coregrafici : single hand overhead..... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 09 Apr 2013, 09:41

Sorin scrie:
tavistan scrie:

no numa am intrebat , nu stiu subtilitatile si termenii astia coregrafici : single hand overhead..... :D
Stii... la passo doble, cand faci o pirueta pe sub mana cu care o tzii pe EA... e single hand over-head; cand o treci pe ea pe sub mana e under hand sau spey si cand faci oricare din astea tinand-o gingas cu 2 maini e double hand: over head sau spey... in functie de cum te inspira muzica... si daca ai sau nu loc de back cast; adica sa o dai pe spate! :lol: :lol:

Scrie răspuns