Spey ,double -hand-caracteristici..
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Spey ,double -hand-caracteristici..
Jiji spune care e autfitu' acuma? lanseta-snur? ca-s curios...
nu auzi ma? scierra + bonefish...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Sa-l stapanesti sanatos! E un snur excelent. Ieri si alaltaieri am iesit la casting cu el. Il folosesc cu o lanseta Winston Vapor clasa 9 (snurul fiind de 8 - ca al tau?). Cred ca ar merge pe lanseta mea si unul de clasa 9, nu simt ca asta sa supaincarce (de fapt totul se regleaza din mana). Inca nu pot spune ca i-am descoperit "secretele" - urmeaza proba baltii, probabil pe sambata...Jedi scrie:...
Am facut schimb cu Gigi de fire...Outboundu a ajuns la mine si l-am scos la girla ...L-am vinturat vreo 15-20 de minute cu o lanseta taricica de clasa 8...
Cu dubla tractiune si miscari mai ardelenesti am reusit citeva distante foarte bune, cind palele de vint se mai domoleau...headul ,fara indoiala e foarte greu , numai cu el prin aer si joarda se indoaie bine de tot...Varianta de clasa 9 sau chiar 10 cred ca l-ar face sa zboare la adevarata lui valoare...
Ce pot zice acuma (pentru cine e interesat de genul asta de snruri):
- fara dubla tractiune n-ai nici o sansa sa tii toata partea activa in aer;
- suteaza excelent, am reusit 25m overhead si 22 cu oval cast;
- este imposibil de lansat underhand/switch/spey - chestie care era de anticipat avand in vedere configuratia snurului.
Jedi, eu nu cred ca e mult prea greu pentru o lanseta de clasa 8 mai tzapana; e doar mai altfel; trebuie un timing perfect sa nu apuce varful headului sa cada - tendinta asta e mult mai accentuata decat la alte fire din cauza concentrarii mari de masa pe primii 3 metri de snur. Snurul meu a fost "stuchit" si cu un TFO BVK de clasa 7.
Cand vi incoace....ad'al si pe dansutavistan scrie:Jedi scrie:...
- este imposibil de lansat underhand/switch/spey - chestie care era de anticipat avand in vedere configuratia snurului.
J

Gaciaaaa.... Sigur ca-l aduc; sa stii ca m-am pregatit pentru interpelarea asta (ca sa vezi cat esti de previzibil
)
Vezi ca outbondu' tau iubit are headul taman invers fata de al meu; al tau, ala de spey, e gros in koor si se subtiaza spre varf, astalalt al meu e subtire spre butt si foarte gros in 3 metri din fatza... ia ca ma duc sa cantaresc... Wait just oleaca!

Vezi ca outbondu' tau iubit are headul taman invers fata de al meu; al tau, ala de spey, e gros in koor si se subtiaza spre varf, astalalt al meu e subtire spre butt si foarte gros in 3 metri din fatza... ia ca ma duc sa cantaresc... Wait just oleaca!

primii 6 metri (incluzand cam 1,5 m de front taper) 11,5 grame din 21 cat cantareste tot headul (lungime totala 11,2 m). Cat de bun crezi ca poate sa fie pentru under hand? 

Nu incerca sa-l convingi. Hellu si-a dezvoltat o fixatie, crede ca el poate face orice underhand. Si pipi incearca sa faca cu doua maini desi...e cam scurt taperul.
Duminica incerca sa ma convinga ca poate lansa underhand cu un Anglers Roost DH 5/6 cu un... DT . Care DT care n-avea nicio legatura cu batu ala sau cu underhand, nu reusea sa incarce batu nici macar overhead...dar cica DT-ul ala il ajuta la prezentare...

Duminica incerca sa ma convinga ca poate lansa underhand cu un Anglers Roost DH 5/6 cu un... DT . Care DT care n-avea nicio legatura cu batu ala sau cu underhand, nu reusea sa incarce batu nici macar overhead...dar cica DT-ul ala il ajuta la prezentare...

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
acuma nu cunosc io termenii aia SF de lansat dar din ce am vazut Hell prinde peste ...
mult si mare ...desigur asta e doar un amanunt nesemnificativ
cred ca trebuie tras de maneca si urecheat ....nu a respectat indicatiile alea ....
auzi sa prinzi tu peste dand cu un roost , underhand cu DT ...phoai ce blasfemie
mult si mare ...desigur asta e doar un amanunt nesemnificativ

cred ca trebuie tras de maneca si urecheat ....nu a respectat indicatiile alea ....

auzi sa prinzi tu peste dand cu un roost , underhand cu DT ...phoai ce blasfemie

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Sorine bag sama ca te-ai plictisit... cred ca vrei sa treci la... next level; sau neighbouring level... what ever; fa-ti curaj doar si zi ca vrei; te ajutam cu drag!
Lasand gluma, un DT e altceva... atata ca ala-i cam usurel; dar daca un DT e sfant pentru roll-cast, ar trebui sa fie si pentru... produse derivate
. Am si eu un DT de clasa 8, astept sa-l pun pe switch cand se limpezesc apele, sa vedem ce si cum... 

Lasand gluma, un DT e altceva... atata ca ala-i cam usurel; dar daca un DT e sfant pentru roll-cast, ar trebui sa fie si pentru... produse derivate

Da de ce e sfant un DT pentru rollcast?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13