Spey ,double -hand-caracteristici..

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: Spey ,double -hand-caracteristici..

Mesaj de tavistan » 10 Apr 2013, 08:59

Jiji spune care e autfitu' acuma? lanseta-snur? ca-s curios...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 10 Apr 2013, 08:59

nu auzi ma? scierra + bonefish...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Apr 2013, 09:25

Jedi scrie:...
Am facut schimb cu Gigi de fire...Outboundu a ajuns la mine si l-am scos la girla ...L-am vinturat vreo 15-20 de minute cu o lanseta taricica de clasa 8...
Cu dubla tractiune si miscari mai ardelenesti am reusit citeva distante foarte bune, cind palele de vint se mai domoleau...headul ,fara indoiala e foarte greu , numai cu el prin aer si joarda se indoaie bine de tot...Varianta de clasa 9 sau chiar 10 cred ca l-ar face sa zboare la adevarata lui valoare...
Sa-l stapanesti sanatos! E un snur excelent. Ieri si alaltaieri am iesit la casting cu el. Il folosesc cu o lanseta Winston Vapor clasa 9 (snurul fiind de 8 - ca al tau?). Cred ca ar merge pe lanseta mea si unul de clasa 9, nu simt ca asta sa supaincarce (de fapt totul se regleaza din mana). Inca nu pot spune ca i-am descoperit "secretele" - urmeaza proba baltii, probabil pe sambata...
Ce pot zice acuma (pentru cine e interesat de genul asta de snruri):
- fara dubla tractiune n-ai nici o sansa sa tii toata partea activa in aer;
- suteaza excelent, am reusit 25m overhead si 22 cu oval cast;
- este imposibil de lansat underhand/switch/spey - chestie care era de anticipat avand in vedere configuratia snurului.

Jedi, eu nu cred ca e mult prea greu pentru o lanseta de clasa 8 mai tzapana; e doar mai altfel; trebuie un timing perfect sa nu apuce varful headului sa cada - tendinta asta e mult mai accentuata decat la alte fire din cauza concentrarii mari de masa pe primii 3 metri de snur. Snurul meu a fost "stuchit" si cu un TFO BVK de clasa 7.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 10 Apr 2013, 10:21

tavistan scrie:
Jedi scrie:...

- este imposibil de lansat underhand/switch/spey - chestie care era de anticipat avand in vedere configuratia snurului.

J
Cand vi incoace....ad'al si pe dansu :twisted:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Apr 2013, 10:47

Gaciaaaa.... Sigur ca-l aduc; sa stii ca m-am pregatit pentru interpelarea asta (ca sa vezi cat esti de previzibil :mrgreen: )
Vezi ca outbondu' tau iubit are headul taman invers fata de al meu; al tau, ala de spey, e gros in koor si se subtiaza spre varf, astalalt al meu e subtire spre butt si foarte gros in 3 metri din fatza... ia ca ma duc sa cantaresc... Wait just oleaca! :D

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Apr 2013, 11:11

primii 6 metri (incluzand cam 1,5 m de front taper) 11,5 grame din 21 cat cantareste tot headul (lungime totala 11,2 m). Cat de bun crezi ca poate sa fie pentru under hand? :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Apr 2013, 11:37

Nu incerca sa-l convingi. Hellu si-a dezvoltat o fixatie, crede ca el poate face orice underhand. Si pipi incearca sa faca cu doua maini desi...e cam scurt taperul. :P
Duminica incerca sa ma convinga ca poate lansa underhand cu un Anglers Roost DH 5/6 cu un... DT . Care DT care n-avea nicio legatura cu batu ala sau cu underhand, nu reusea sa incarce batu nici macar overhead...dar cica DT-ul ala il ajuta la prezentare... :roll: :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Apr 2013, 11:57

acuma nu cunosc io termenii aia SF de lansat dar din ce am vazut Hell prinde peste ...
mult si mare ...desigur asta e doar un amanunt nesemnificativ :D
cred ca trebuie tras de maneca si urecheat ....nu a respectat indicatiile alea .... :D
auzi sa prinzi tu peste dand cu un roost , underhand cu DT ...phoai ce blasfemie :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Apr 2013, 12:15

Sorine bag sama ca te-ai plictisit... cred ca vrei sa treci la... next level; sau neighbouring level... what ever; fa-ti curaj doar si zi ca vrei; te ajutam cu drag! :mrgreen:

Lasand gluma, un DT e altceva... atata ca ala-i cam usurel; dar daca un DT e sfant pentru roll-cast, ar trebui sa fie si pentru... produse derivate :D . Am si eu un DT de clasa 8, astept sa-l pun pe switch cand se limpezesc apele, sa vedem ce si cum... :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Apr 2013, 12:41

Da de ce e sfant un DT pentru rollcast?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns