Rezultate Finala PMA 2005

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

ovm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovm » 22 Iul 2005, 14:13

La uscate combinatia brown- grizly e mult mai eficienta decat cea coachmanbrown-grizly in a doua parte a verii.Ghimi folosea pe scara larga combinatia de coachman brown dar acum s-a mai potolit si s-a dat mai mult pe brown.Eu nu sunt fan uscate dar din pacate cei mai multi pesti, anul trecut, i-am prins la uscate facute de mine.Am prins si pe lac si pe rau cu fulg brown simplu.Amj avut noroc cu un gat whiting primit de la Petru.In august brown-ul scartie dar e suplinit dealte culori(ozn-uri le spun eu!).Pt. anumite ude sau nimfe culoarea coach. brown e esentiala .Toate aceste consideratii personale sunt valabile pt. apele pe care eu pescuiesc eu si pt.stilul meu de pescuit.Am invatat din experienta.E posibil ca pe alte ape sa fie ncu totul altfel.In ce priveste carabetele,in perioada asta ,nu cred ca e cazul unei culori oliv ci mai degraba o nuanta de bej, mai deschisa,pt. ca deja incepe transformarea pupei,incep sa creasca aripile iar pastravii adora emergerii sau nimfele cu nuante de galben-bej sau portocaliu-orange combinat cu gri antracit.Daca cauti sub pietre o sa vezi ca ca ceea ce spun eu se intampla deja,i mai mult, in anumite zone foarte insorite deja carabetii au ajuns in stadiul de stonefly adult.Fata de anii trecuti,anul asta e o oarecare anomalie,datorita vremii si ca urmare anumite insecte au aparut mai devreme decat apareau de obicei.Oricum,pe apele astea mari nimfele sunt baza,dar au fost si destule zile, mai ales pana in potopul de acum 2 sapt.,cand uscatele au facut legea.Chiar si acum alterneaza ciudat apetitul pestelui.Mi-ar placea sa mai sporovaiesc dar au sosit baietii asa ca plec la pescuit.Sper sa am ocazia cat de curand sa mai intru pe net sa mai palavragim.Fir intins tuturor!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 25 Iul 2005, 11:36

Multumesc pt. sfaturile despre culori, sunt folositoare! Acum 3 saptamani am prins foarte bine pe uscate, numai Adams pe 12, cu hackle mai mare decat de obicei... Pe muste mai mici aveam refuzuri. Eu pescuiesc numai pe raurile din Arges, Doamnei fiind preferatul... desi anul asta apa a fost mereu mare.

Scrie răspuns