Rezultate Finala PMA 2005
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Andrei, referitor la imitatia de scorobete vezi : http://www.flytying.ro/legatori_de_must ... Vasies.htm
e foarte simplu de imitat si patternul cel mai eficient s-a dovedit a fi din ureche de iepure.
Daca vrei ca nimfa sa fie grea poti lesta calrigul cu plumb, ii faci capul si un pic din corp ( cel cu culoare alb-galbuie apoi dau cu superglue zona cu plumb si o scufunzi intr-o canuta cu nisip. Acesta va adera la plumbul uns cu lipici si va arata exact ca insecta vie. Sfat : nu fa corpul din dubbing si apoi sa il dai cu lipici ca nu tine , se va unfla cu apa si lipiciul cu nisipul va crapa
e foarte simplu de imitat si patternul cel mai eficient s-a dovedit a fi din ureche de iepure.
Daca vrei ca nimfa sa fie grea poti lesta calrigul cu plumb, ii faci capul si un pic din corp ( cel cu culoare alb-galbuie apoi dau cu superglue zona cu plumb si o scufunzi intr-o canuta cu nisip. Acesta va adera la plumbul uns cu lipici si va arata exact ca insecta vie. Sfat : nu fa corpul din dubbing si apoi sa il dai cu lipici ca nu tine , se va unfla cu apa si lipiciul cu nisipul va crapa
adica "scorobetele". explicatia ar fi ca i se misca capul, banuiesc ca-i legat pe un mono sau ceva...
ideea ta e e cea mai simpla solutie. direct pe plumb, super lejer, not messy. elegant. o trecem la realizari si inca o bere in contul tau. lol.
chiar as lega o varianta in seara asta, ca tot scap mai devreme si cica in weekend ajung si la pastrav in sfarsit.
ideea ta e e cea mai simpla solutie. direct pe plumb, super lejer, not messy. elegant. o trecem la realizari si inca o bere in contul tau. lol.
chiar as lega o varianta in seara asta, ca tot scap mai devreme si cica in weekend ajung si la pastrav in sfarsit.

In legatura cu prezenta presei -TV- in special am o oarecare nelamurire:Oare nici acum dupa clasarea echipei Romaniei la C.M. de anul trecut pe un onorabil loc 8 si la individual pe 4 si 5,etc.,oare nici acum nu se poate putin mai multa atentie? Daca ar fi fost vreo cupa de crap cu siguranta toate televiziunile si mai stiu eu ce deputati sau ministri erau in fata gata sa transmita la fiecare jurnal(cazul TV). Oare nu se poate face putina publicitate in legatura cu concursurile si in general cu acest fascinant stil de pescuit care este FLY FISHING-ul? Toate emisiunile TV de la noi prezinta foarte detaliat tot ce insemna concurs de crap, se mai da din an in pasti cate ceva despre spinning iar despre muscari nu pomeneste nimeni nimic, sau daca se intampla sa dea ceva inainte sa inceapa s-a si terminat.In alte tari au canale TV speciale cu si despre Flyfishing iar la noi nu se poate face un amarat de reportaj de 30 de min. despre un concurs la care participa toata SPUMA MUSCARIMII. Sau daca se face, se face de catre un post local.PACAT!
De ce elegat upside-down pt ca am invatat de la polonezi. Explicatia e absolut logica: insecta cand e luata de apa ea va incerca sa se apuce cu picioarele de fund, viceversa ii pare mai "nenatural" pestelui. Fane a pescuit anul trecut cu mustele astea date de mine sa le testeze. A spus ca a prins lipani mari, avand chiar si rupturi. Acu idea e ca aceasta musca e buna la inceput de sezon pana la mijloc cand ei se hranesc cu preponderenta pe fundul raului si cand e apa mare...apoi apar muste si mai bune:)eugen scrie:adica "scorobetele". explicatia ar fi ca i se misca capul, banuiesc ca-i legat pe un mono sau ceva...
Multam la toata lumea pt. informatii - Mihai, Luci, Redkid, Eugen- caddis-ul ala de pe FAOL arata chiar bine... O sa fac cateva pana la sfrasitul sezonului, mai ales ca pe apa mare/rece o sa manance mai mult de-astea. Sunt curios cat de eficienta poate fi...
Mihai - musca aia am vazut-o la tine in galerie... am avut o banuiala, pt. ca arata diferit de mustele de clean folosite in zona.
Mihai - musca aia am vazut-o la tine in galerie... am avut o banuiala, pt. ca arata diferit de mustele de clean folosite in zona.
ca tot se discuta muste, bagati un ochi pe site-ul asta:
http://www.hatchmasters.ca/
http://www.hatchmasters.ca/
La nimfele care vor sa imite scorobetele sau carabetele exista un mic secret:trebuie ca dubing-ul sa fie aplicat direct pe tija carligului fara ata de montaj,trebuie tors in mana aparand astfel striatiile corpului de carabete in nr. de 10 pt. carlig nr. 10 sau mai putine pt. alte numere.Culoarea carabetelui natural se obtine amestecand par de iepure cu lana(tenta galbuie sulphur) de pe greabanul unei oi(lana de la baza,de fapt un puf moale)intr-o anumita combinatie.Se pune apoi un mic guler din ureche de iepure dupa care se adauga un fulg de nuanta dark dun sau negru cu striatii .Intre striatiile corpului se matiseaza cu ata galbena.Asta este cea mai reusita reproducere a carabetelui natural ,fara cochilie.E o musca buna dar nu merge tot timpul anului ci pana la jum.lui iulie.Dar sunt alte nimfe mult mai eficiente.Din pacate nu am timp la dispozitie sa postez fotografia pt. ca ar fi mai clara explicatia mea.
Multam, OVM! O fotografie a fi buna, mai ales pt. culori... insa explicatiile sunt foarte clare.
Vreau sa pescuiesc mai mult la ude si ceva nimfe cand ajung prima data pe rau... m-am saturat sa tot "usuc uscata" dupa fiecare captura... sau s-o schimb, cand nu mai "tine".
Mi-am facut o provizie de uscate - varianta mea de Adams cu care pescuiesc - in loc de pana maro (brown), folosesc "coachman brown" (maro roscat inchis)... arata mult mai bine combinatia dintre asta si grizzly.
Stiati ca Adams-ul a fost creat de la inceput ca o musca uscata, care in forma originala diferea de cea de acum? Adica, aripile nu erau in pozitie verticala, ci pe spate... intr-adevar, foloseau dubbing muskrat (gri), insa ata de montaj era un galben, astfel incat atunci cand corpul se uda, avea o usoara culoare verzuie... Am gasit informatia aici:
http://www.uky.edu/~agrdanny/flyfish/ff ... /22oba.htm
Foarte interesanta informatia. Asa ca o sa fac si ceva variante cu corp oliv... numai sa gasesc culoarea potrivita.
Vreau sa pescuiesc mai mult la ude si ceva nimfe cand ajung prima data pe rau... m-am saturat sa tot "usuc uscata" dupa fiecare captura... sau s-o schimb, cand nu mai "tine".
Mi-am facut o provizie de uscate - varianta mea de Adams cu care pescuiesc - in loc de pana maro (brown), folosesc "coachman brown" (maro roscat inchis)... arata mult mai bine combinatia dintre asta si grizzly.
Stiati ca Adams-ul a fost creat de la inceput ca o musca uscata, care in forma originala diferea de cea de acum? Adica, aripile nu erau in pozitie verticala, ci pe spate... intr-adevar, foloseau dubbing muskrat (gri), insa ata de montaj era un galben, astfel incat atunci cand corpul se uda, avea o usoara culoare verzuie... Am gasit informatia aici:
http://www.uky.edu/~agrdanny/flyfish/ff ... /22oba.htm
Foarte interesanta informatia. Asa ca o sa fac si ceva variante cu corp oliv... numai sa gasesc culoarea potrivita.