Recensamant la muscari

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2005, 15:22

si tot n-ai venit cu lamuriri in ceea ce priveste ruleta aia :lol:

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 15 Feb 2005, 15:59

eu de un an am pescuit aproape numai la musca, spun aproape pt ca am mai fost de doua sau trei ori la spinning (care totusi a fost prima mare dragoste in pescuit :lol: ). Iar de cand am inceput sa-mi fac propriile muste am inceput chiar sa prind. :lol:
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Feb 2005, 20:12

Dane, nu vad o asa mare filozofie in ruleta aia:P
Apropos, daca ai pescuit la scobar, atunci e chiar joaca:)

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 16 Feb 2005, 12:28

Danr: "...si tot n-ai venit cu lamuriri in ceea ce priveste ruleta aia ..."

Daca tot ti-a dat Luci un indiciu, vrei sa ti-o mai spun si eu "p-aia cu bicicleta galbena"? :P

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 21 Feb 2005, 11:56

Sunt mai multi domle , dar nu se baga pe topicul asta ca e de profesionisti , numai bete de clasa , fire la fel ... mulinete .... etc .
Ce sa faci , se pare ca in Ardeal sunt mai multe ape decat prin alte parti ce permit folosirea stilului asta ( noi ii spunem la " bici " ).
Noi pe aici ne mai multumim cu cate un buldo in capat , 2-3 muste mai apoi , ca raurile sunt mai inguste , mai cu vegetatie deasa pe mal si nu ne prea permit practicarea " biciuitului " .
Dar despre stilul asta cu buldo , vad ca nu se prea vorbeste pe forumul asta , poate e considerat mai primitiv .... stiu eu ?
Ar mai fi niste tehnici cu 2 muste , bat lung de 4 m , fir de 0.14 , stilul " muscarit " , care seamana uneori cu pescuitul cleanului . Iarasi nimic nici despre asta ..... dar ne abtinem la comentarii .

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 21 Feb 2005, 13:18

Calone, dupa parerea mea, pescuitul cu m.a. cu buldo e una, iar muscaritul altceva. Desigur, in ambele cazuri e vorba de sportivitate dar, din pacate, singurul numitor comun e doar folosirea mustelor artificiale in loc de momeala naturala ... atat.

N.B. nu conteaza ca apele de care vorbesti sunt mai inguste si au mai multa vegetatie pe margini. Se poate pescui cu ehipament de fly cel putin la fel de bine si de usor.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Feb 2005, 13:41

Calone, daca vrei poti deschide un topic pe temele respective. Nu e nimeni contra.
Dar eu nu pot discuta subiectul pentru ca nu am pescuit niciodata in stilurile respective.
Stiu doar ca-s practicate de f multi, mai multi decat cei ce au scule specializate de MA.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 21 Feb 2005, 13:54

Cele doua stiluri descrise folosesc tot muste artificiale, deci sunt tot pescuit la MA dar cred ca flything-ul (nu ma injurati ca folosesc un termen neautohton :lol: ) implica snurul si biciuirea (casting-ul) care in opinia mea da o savoare deosebita acestui stil de pescuit.
Oricum cred ca sunt mai mult decat binevenite deschiderea discutiilor si parerilor cu privire la cele doua tipuri de pescuit descrise, mai ales ca eu am practicat in urma cu 15 -20 de ani (cand habar nu aveam de flything) metoda muscarit sau mai bine zis, cred ca este vorba de "pipait".
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 21 Feb 2005, 14:01

Stiu sa pescuiesc la bici , am facuto cu succes in Retezat pe lacurile alpine . Dar e mai greu de ajuns acolo .
Iar , in apropiere , pe unde merg ceva mai des nu pot folosi scule de biciuit , sincer nu permite spatiul , iar unde e mai deschis , nu prea merge am incercat .
Si pe lacuri , mai mult decat biciuitul imi place spinningul cu vobler , deaoarece aduce capturi mult mai mari si driluri de neuitat . Lucru testat !!!
Mai vb.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 21 Feb 2005, 15:03

Calone, chiar nu pot sa-mi inchipui cum arata, in acceptiunea ta, o astfel de zona imposibil de pescuit cu echipament de fly ... Raman la convingerea ca se poate chiar si acolo unde crengile copacilor (de regula arini) de pe un mal se intrepatrund cu cele ale copacilor de pe malul celalalt (raul curge ca printr-un tunel) si "tavanul" de crengi nu e mai sus de juma' de metru de la nivelul apei (chiar am curajul sa afirm ca acolo nu poti pescui la buldo :wink:). Astfel de locuri/zone pot fi intalnite pe multe rauri/parauri din tara asta si pot fi pescuite.
Oricum, dupa parerea mea, in pozele postate de tine pe site cu apele din zona nu apare nici un loc in care pescuitul cu echipament de fly sa nu se poate face.

Scrie răspuns